Sprzęgiełka Explorer !!!

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

piotrl1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Sprzęgiełka Explorer !!!

Post autor: piotrl1 » pn maja 29, 2006 8:39 am

Witam, mam pytanie do znawców Explozji 94'. Mam problem z jednym sprzęgiełkiem (automatyczne) które zaczyna mi przepuszczać pod obciążeniem :cry: muszę mieć samochód sprawny bo jadę na zlot a kasy na nowe nie mam :evil: i czy jeżeli zapną je na stałe da mi to możliwość normalnej jazdy po asfalcie bez załączonego przedniego napędu czy będzie dalej darł po asfalcie czy jednak mechanizm różnicowy będzie działał ?
Patrol GR

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » pn maja 29, 2006 2:27 pm

Będzie działał most, półosie i wał, a reduktor nie. Tyle, że zapięcie "na stałe" może odbyć się jedynie migomatem.

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pn maja 29, 2006 4:23 pm

Yonek pisze:Będzie działał most, półosie i wał, a reduktor nie. Tyle, że zapięcie "na stałe" może odbyć się jedynie migomatem.
a tu sie z kolega nie zgodze, mozna to spokojnie zrobic rowniez zwykla spawarka transformatorowa, a od biedy to i palnikiem acetyleowym da rade :)21
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » pn maja 29, 2006 4:35 pm

Aaaaa...no tak.
Ryby tez mozna łowić na różne sposoby.
Na wędkę.
Siecią.
Bić prądem.
I na handgranat.

:)21

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » pn maja 29, 2006 5:19 pm

o to to to :)21

ostatnio ktos mi opowiadal jak sie lokalesami na ryby wybral i wymiekl, bo lokalesi inaczej rozumieli lowienie ryb
wzieli se zarzucili kable na przewodu lini sredniego napiecia i wlozyli do wody :)21
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

piotrl1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: piotrl1 » wt maja 30, 2006 7:53 am

Rozebrałem sprzędiełka na części pierwsze i wiem jak je trzeba migomatem potraktować tylko chc się upewnić czy wtedy nie będzie darł na asfalcie bo nawet bez zapiętego reduktora a zapiętych kołach czuję opór podczas skręcania !! Czy nie jest tak że jak nie napędza wał to blokada nie działa ??
Patrol GR

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”