Zdrada Explozji :)

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Awatar użytkownika
AveCezar

Zdrada Explozji :)

Post autor: AveCezar » ndz cze 25, 2006 10:39 pm

Panowie, wesprzyjcie radą :D

Od kilku dni chodzi mi po głowie myśl, żeby zdradzić explozję. Spuścić ją za jakieś niezbyt potworne pieniądze i nabyć coś do cięższego terenu. Wyszło mi, że poważne zmodyfikowanie explo to jakieś minimum 10-15 kilozeta i mamy czołg w bagno. To wychodzi jednak taniej sprowadzenie jakiegoś patrola za dychę, wpakowanie w niego kolejnej dychy niż liftowanie explozji, zabezpieczanie spodu, modyfikacja wydechu, spawanie progów i zderzaków itepe.
Co radzicie robić - pompować w Forda kolejne tauseny w nadziei, że kiedyś coś z niego będzie czy dać sobie spokój i zacząć szukać innego auta?
Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko

Awatar użytkownika
wstys

Post autor: wstys » pn cze 26, 2006 2:48 pm

..... proponuje zrobić tak jak ja, zeby pozostać wiernym idei Ford lejzistajla - zostawić sobie Explozje i dokupić Bronco II (ford to ford) i jego przygotować w błotko. :D
Bronisław znacznie fajniej robi w terenie, a w wersji edibauer jest fabrycznie wyliftowany i ma mosty od explozji, wiec nawet 33 cale koła można zakładac i bedzie ok.

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » pn cze 26, 2006 10:47 pm

Taaaa, biedny nie jestem, ale utrzymać stajnię dwóch amerykańców i plaskacza żony to dzięki ale odpada :)21 Wystarczy mi jeden dobry w teren, nad bronisławem ciągle myślę, zawsze miałem na niego ochotę, może czas nadszedł.
Ave Caesar!

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » wt cze 27, 2006 8:40 am

Powiem tak: jeśli kiedykolwiek zdradzę XP to tylko dla Land Cruisera.
SITH happens...

Awatar użytkownika
Bartas
Kontaktowanie:

Post autor: Bartas » wt cze 27, 2006 8:43 am

Yonek pisze:Powiem tak: jeśli kiedykolwiek zdradzę XP to tylko dla Land Cruisera.
fuuu... Pearl Harbour niepamiętasz :)21
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » wt cze 27, 2006 8:48 am

Pamietam. Ja startowałem z lotniskowców w takiej białej bandance na głowie :)21
SITH happens...

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » wt cze 27, 2006 12:46 pm

Trudno, żeby dłużej nie deliberować, zaczynam zapodawać ogłoszenia tu i tam. Opycham Explozję, jak się uda to będę się zastanawiał czy Patrol czy Bronek. Z Bronkiem trochę strach z częściami, jak rozwalę np. błotnik to od Indian trzeba będzie ściągać, a do Patrola pewnie na każdym szrocie się znajdzie.
Ave Caesar!

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » wt cze 27, 2006 9:19 pm

AveCezar pisze:Trudno, żeby dłużej nie deliberować, zaczynam zapodawać ogłoszenia tu i tam. Opycham Explozję, jak się uda to będę się zastanawiał czy Patrol czy Bronek. Z Bronkiem trochę strach z częściami, jak rozwalę np. błotnik to od Indian trzeba będzie ściągać, a do Patrola pewnie na każdym szrocie się znajdzie.
mam obecnie expolzje i parcha, jesli faktycznie chcesz upalac w terenie to bierz parcha a nad bronkiem sie nawet nie zastanawiaj, fordy moze i fajne dupowozy sa i milo sie nimi jezdzi ale, slabsza rama, slabe mosty, slaba zawiecha...

w patrolu pieta achillesowa jest oczywiscie silnik, ale nie mowie tu o slynnych wybuchach glowic bo to przereklamowane, jak ktos ma uklad chlodzenia sprawny i potrafi jezdzic duzym dislokiem to glowicy nie zwybuchnie, problemem raczej jest lekki niedobor mocy, jak cos glownie do upalania to wsadzilbym do parcha jakas V z forda lub jeepa i juz mamy auto prawie idealne
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).

MACIEK27

Post autor: MACIEK27 » wt cze 27, 2006 9:24 pm

Moje zdanie : Kup parcha :)2 , nie kupuj bronco :)3 w razie czego słuze rada 8)
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » wt cze 27, 2006 9:44 pm

suziXL pisze:...ale, slabsza rama, slabe mosty, slaba zawiecha....
Możesz rozwinąc temat? W Bronco? Tak. Ale w XP słabe mosty?
SITH happens...

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » wt cze 27, 2006 9:48 pm

MACIEK27 pisze:Moje zdanie : Kup parcha :)2 , nie kupuj bronco :)3 w razie czego słuze rada 8)
Dzięki Panowie za rady, tyle, że najpierw muszę opchnąć explozję, a to nie łatwe w czasach kiedy 90% aut ciągnie się z zachodu za grosze. Też się skłaniam do parcha, mimo sentymentu do forda względy praktyczne przeważają, musi dobrze robić w blocie :D Ze względu na blokadę pewnie GRa, a nie k260 czy 160.

Maciek na pewno skorzystam z Twojego wsparcia technicznego, jeszcze będziesz mnie przeklinał, że już Ci się nie chce :)21
Ave Caesar!

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » wt cze 27, 2006 9:52 pm

Yonek pisze:
suziXL pisze:...ale, slabsza rama, slabe mosty, slaba zawiecha....
Możesz rozwinąc temat? W Bronco? Tak. Ale w XP słabe mosty?
nie mam na mysli, ze slabe ogolnie, tylko znacznie slabsze od patrolowych, ktore to nie tylko maja mocne wnetrznosci ale rowniez atomowe obudowy

piszac atomowe mam na mysli, ze sa naprawde atomowe, jak np grucha mostu trafisz w glaz to predzej glaz peknie niz obudowa sie wgniecie, co najwyzej korek moze sie lekko uszkodzic i trudniej go potem bedzie wykrecic

Awatar użytkownika
wstys

Post autor: wstys » śr cze 28, 2006 1:07 am

MACIEK27 pisze:Moje zdanie : Kup parcha :)2 , nie kupuj bronco :)3 w razie czego słuze rada 8)
.... jasne, parch robi w terenie..... ale chyba mówimy tu o zdradzie forda, a moze powiedzmy jeszcze o oryginalności..... kiedyś też było tak, że prawie wszyscy smigali malczanami albo poldkami....
A bronco edibauer z mostrami od Explo całkiem daje rade - zobaczcie co pokazał takim Student na Mucie......

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » śr cze 28, 2006 9:02 am

wstys pisze:
.... jasne, parch robi w terenie..... ale chyba mówimy tu o zdradzie forda, a moze powiedzmy jeszcze o oryginalności..... kiedyś też było tak, że prawie wszyscy smigali malczanami albo poldkami....
A bronco edibauer z mostrami od Explo całkiem daje rade - zobaczcie co pokazał takim Student na Mucie......
tak, spalil z byle powodu to mikrosprzegielko, lekko z tego powodu byl niepocieszony i kombinuje co tu zmotac rzeby troche trwalsze bylo

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » śr cze 28, 2006 9:27 am

suziXL pisze: tak, spalil z byle powodu to mikrosprzegielko, lekko z tego powodu byl niepocieszony i kombinuje co tu zmotac rzeby troche trwalsze bylo
Te... cfaniak :)21 Sprzęgła to już nie było ja na muta jechałem, więc nie głosuj.

Tera mam inny problem... silnik zaprzestał pracować jak należy i nie wiadomo co mu jest... curva :evil:

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » śr cze 28, 2006 9:33 am

Student pisze:
suziXL pisze: tak, spalil z byle powodu to mikrosprzegielko, lekko z tego powodu byl niepocieszony i kombinuje co tu zmotac rzeby troche trwalsze bylo
Te... cfaniak :)21 Sprzęgła to już nie było ja na muta jechałem, więc nie głosuj.

Tera mam inny problem... silnik zaprzestał pracować jak należy i nie wiadomo co mu jest... curva :evil:
glosuje co by nie bylo, ze wszystko bylo tak cacy, to ze kierownik dal rade to nie znaczy, ze sprzet tak super dawal rade
BTW pamietasz ten gowniany podjazd zwinklem, gdzie Szary i ja opycilismy go nawet niezauwazajac a Ty to brales na kilka razy

przyczyna byla prozaiczna, wykrzyz i blokada

a ze Ci silnik nie robi to sie wcale nie dziwie, z tego co widzialem on czesciej wode dostaje niz benzyne :)21

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » śr cze 28, 2006 9:45 am

Podjazdu właśnie musiałem próbować kilka razy, bo już motor się pierdolił po nocnym nurkowaniu.

Właśnie dostałem niusa z warsztatu - odczyty z wszystkich czujników są prawidłowe, sprężanie równe na wszystkich a ta [cenzura] nadal nie działa. No załamać się można.

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » śr cze 28, 2006 10:57 am

Student pisze:Podjazdu właśnie musiałem próbować kilka razy, bo już motor się pierdolił po nocnym nurkowaniu.

Właśnie dostałem niusa z warsztatu - odczyty z wszystkich czujników są prawidłowe, sprężanie równe na wszystkich a ta [cenzura] nadal nie działa. No załamać się można.
badz tu madry i pisz wiersze :roll:

jak bys cos potrzebowal to mam manuala heynesa, moge Ci jakas stroniczke skopiowac w razie w... (tyle, ze do explo...)

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » śr cze 28, 2006 11:08 am

Zobaczymy. Dziś po krótkiej acz tresciwej awanturze telefonicznej zyskałem obietnicę przetransportowania śmieciucha do warsztatu od hamerykańców. Bo ci moi to już chcą silnik wyrywać i do środka zaglądać.

Się mi zachciało pływać... :-?

Najgorsze że miałem nim wozić żarcie na obozie.

Nic to, dziś w trybie awaryjnym zanabywam zroverowanego poloneza.

MACIEK27

Post autor: MACIEK27 » śr cze 28, 2006 12:57 pm

Własnie dlatego do terenu wybrałbym patrola 8)
był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » śr cze 28, 2006 1:35 pm

MACIEK27 pisze:Własnie dlatego do terenu wybrałbym patrola 8)
Tja... Tylko jak nurkujesz benzynką to Ci najwyżej zgaśnie a jak dizelkiem to masz od razu remont na tapecie...
No chyba, że masz snorka.
SITH happens...

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » śr cze 28, 2006 1:39 pm

Yonek pisze:
Tja... Tylko jak nurkujesz benzynką to Ci najwyżej zgaśnie a jak dizelkiem to masz od razu remont na tapecie...
Coś mi się wydaje, że Maciek ma benzynkę, zwłaszcza że ją zagazował :D
Ave Caesar!

Awatar użytkownika
suziXL

Post autor: suziXL » śr cze 28, 2006 6:18 pm

Yonek pisze:
ta najwyzej zgasnie, a swinia ma rogi :roll:

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » czw cze 29, 2006 8:00 am

No nie wiem JAK trzeba zanurkować benzyną, żeby coś zepsyć w silniku. Chyba w 4-ro metrowy dołek na hop-siup i mieć wciśnięty do oporu gaz. A i tak szkody mniejsze bo mniejsze sprężanie no i kopletny brak iskry występuje po zaciągnięciu. A w dizelku?
SITH happens...

Awatar użytkownika
danielpoz

Post autor: danielpoz » czw cze 29, 2006 12:39 pm

mozna zrobic dziure w bloku hahaha wiem cos o tym :wink:

http://danielpoz6.fajnafotka.pl/?linked ... tUID=93258
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2" :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”