jak w temacie, chciałbym powitać wszystkich, od tygodnia stałem sie posiadaczem F. Explorera Sport`92r., manualna skrzynka, 2d.
Po ochłonieciu, i dokładnym przejzeniu autka okazało się:
- rama i elementy całego dołu troche skorodowane (w pewnych miejscach nawet sporo ale dziur nie ma)
- krzyzaki w przednich półosiach do wymiany (te przy kołach, lataja jak gówno po...)
- krzyzak wału napedowego przedniego (ten przy reduktorze, lata jak...j/w)
- i przód na dziurach sie zachowuje nieprzyzoicie żle! (czuć kazdą nierówność i dziure, az kierownica wali)
w związku z tym moje pytania:
- czy mozna gdzies kupić i za ile jakies komplety naprawcze tych krzyzaków i czy ktoś z was to robił samemu, czy moze lepiej jakies uzywki z całymi pólosiami/wałem???
- czy mozna gdzies kupić tuleje i gumy (bo swoznie wyglądaja na dobre) na to przednie zawieszenie i czy ktos je wymieniał samemu??
Mam do autka oryginalnego Hains`a ale z anglikiem troche licho wiec nie moge sie doczytac dokładnie.
Z tym przodem to myslałem że to amortyzatory ale one są o.k.
A i jeszcze jedno: jak sie troche autko nagrzeje to jak włącze zwykły nawiew niby chłodnego powietrza to leci ciepłe/gorące tak jakby zaciągało gdzieś z pod maski gorące powietrze(nagrzewnica sie odcina i z nią jest wszystko o.k.) - skąd on ciągnie lub powinien ciagnać to chłodne powietrze???
Pozdrawiam i ...prosze o jakies odpowiedzi/podpowiedzi
Adam
WITAM WSZYSTKICH - KILKA PYTAŃ ODNOŚNIE EX...(nowy)
Moderator: Student