Witam i pytam

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

mateo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Witam i pytam

Post autor: mateo » śr lis 08, 2006 2:31 pm

Witam Wszystkich serdecznie.
Jestem posiadaczem Patrola Gr rok 90 i zapragnąlem odrobiny luxusu.
Szukam auta rodzinnego, którym swobodnie można pojechać na wakacje i napewno dojechać.Zdążyłem zoorientowac sie,że Fordy Explo. miały kłopot z rozrządem i skrzynią rozdzielczą Borg Warner.Czy w rocznikach 97 poprawiono to czy nie (moc 115 kw).Jeżeli nie to jaki rocznik może 98?
Z góry dzieki za info.
Pozdrawiam
Maciej

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » śr lis 08, 2006 3:14 pm

Na górze jest opcja "Szukaj", klikasz i wpisujesz: rozrząd -> forum Ford -> pokaż wyniki jako posty -> dostajesz 16 postów na temat rozrządu.

Przy okazji oszczędzasz kolegom kolejnej gorącej dyskusji na temat wałkowany tu pińcet razy, tak samo jak wybuchające głowice w Patrolach chociażby.

A jak wpiszesz "rozŻąd" to dostaniesz pewnie drugie tyle wyników w wyszukiwarce.

:)21
Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko

Awatar użytkownika
wstys

Post autor: wstys » śr lis 08, 2006 4:03 pm

....... a do 94r mozesz trafic perełke full wypas z silnikiem nie do zajb...a.
Swoja droga to ten kanciaty stary explo do prawdziwy hamerykaniec - nowsze to juz nie to.

Awatar użytkownika
kra

Kontaktowanie:

Post autor: kra » czw lis 09, 2006 9:32 am

U mnie rozrzad i skrzynia ciagle sie trzyma i poki co nie wykazują objawow, ze padna -
no ale kto to wie :)

Wozik super, jestem zadowolony, paka ogromniasta.
Ale zgadzam sie z wstys -em, ze poprzednia wersja budy ladniejsza - ameryka :)

tarky74
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tarky74 » wt lis 14, 2006 10:31 pm

jest w allegro jakis '94 ponoc w idealnym stanie - zarejestrowany i zagazowany.
dla mnie komfort jazdy jest przytlaczajacy w porownaniu z terrano I - takiego mamy przy okazji "w domu".
o tym ze zdecydowalem sie na explorera - choc bylem mocno zorientowany na cherokee - zdecydowala rozmowa z wlascicielami starej wersji sport i nowszego 97-98. ten drugi ma auto z polskiej sieci dystrybucji, wiec nawet instrukcja do samochodu jest w jez. PL. z rozrzadem nie ma najmniejszego problemu- auto kupowal ze sprawdzonego zrodla - podobno te wadliwe czesci zostaly wymienione przez forda. inna wpadka byly podobno "strzelajace" opony - te montowane fabrycznie. auto ma ponad 200k km i nie sprawia najmniejszych problemow, ma porzadny "wykop" i jak na mnie robi piorunujace wrazenie, gdy taki klocek tak pieknie wchodzi na obroty i rozpedza sie.
ceny za starsze modele sa dosc atrakcyjne i mozna znalezc egzemplarze w fajnym stanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”