witam all

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

cezar80
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

witam all

Post autor: cezar80 » sob gru 30, 2006 4:39 pm

jestem nowy na tym forum i mam pytanko, mianowicie chce kupic EX dokladnie tego
http://moto.allegro.pl/item152004408_ok ... cenie.html
tak wiec moze ktos juz ogladal go?? na co zwrocic uwage przy zakupie ?? pozdro i dzieks za ewentualne odpowiedzi

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob gru 30, 2006 5:50 pm

Jasne że warto a nawet bardzo warto :)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

cezar80
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: cezar80 » sob gru 30, 2006 8:04 pm

moze jakies dokladniejsze wypowiedzi ??? dlaczego "warto"???

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob gru 30, 2006 9:47 pm

cezar80 pisze:moze jakies dokladniejsze wypowiedzi ??? dlaczego "warto"???
Przecież każdy wie że warto to po co się rozwodzić :wink: tylko żebyś później nie żałował że nie kupiłeś
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
danielpoz

Post autor: danielpoz » sob gru 30, 2006 10:10 pm

to jest rocznik 98 i nawet to nie jest modelowo 99!!!

wersja US

skorka jak na 169tys troche zmeczona :wink:

generalnie gosc lze jak z nut hahaha
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2" :)

smuga2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: smuga2 » ndz gru 31, 2006 3:04 pm

Najbardziej mnie ubawiło określenie "najbogatsza wersja limited" :lol:
Sprawdź sobie np. na amerykańskim ebayu jak wygląda wersja "limited" lub "Edie Bauer" - będziesz miał porównanie.
Niedawno Explorer V8 Limited... teraz Dodge Durango HEMI...

Awatar użytkownika
danielpoz

Post autor: danielpoz » ndz gru 31, 2006 3:51 pm

ale na europe limited jest najbogatsza wersja

jest edi z silnikiem 4.0?

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » ndz gru 31, 2006 5:41 pm

danielpoz pisze:ale na europe limited jest najbogatsza wersja

Jest z każdym piecem
:)21

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » ndz gru 31, 2006 6:15 pm

1.esli sprowadzony to moze by ks serwisowa jaka ogladnac ?
2. wez adres ostatniego wlasciciela i 912 118 to info miedzynarodowe po polsku zapytasz o tel domowy do niemcowni czy tez z kad tam byl sprowadzony .
3. jesli nie szfargotasz ponemecku to do kumpla i niech popyta wlasciciela co i jak z autkiem jaki przebieg itp co np bylo walniete .
4 . ins gaz 7 kola to piec lat temu pewnie kosztowala tera sekwenta do v ki to za 3.5 BEZ PROBLEMU niu na gwarancji w kladasz.
5. zdjecie wnetrza zazwyczaj robi sie od str kierowcy { 95 %) a jesli robi ktos z drugiej strony to znaczy ze jakis powod jest { przypadki nie istnieja) pewno skorka przytarta z lekka ?
6. IDEALNY NAPEWNO TO NIE JEST bo takich aut nietrzeba na internecie wystawiac a jesli nawet to juz go nie bedzie zanim sie zastanowisz czy kupic czy nie ...
7. POWODZENIA w poszukiwaniach ale jak sie niepospieszysz to minie DWA ROKI zanim cus znajdziesz :lol: i naj naj w 2007 r :)2

Awatar użytkownika
kra

Kontaktowanie:

Post autor: kra » pn sty 01, 2007 10:52 am

gosc pisze, ze nie byl uzywany w terenie a sprzedaje z kompletem opon terenowych - hehehe - dobre :D

smuga2
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: smuga2 » pn sty 01, 2007 3:32 pm

danielpoz pisze:ale na europe limited jest najbogatsza wersja

Chodziło mi o tzw. stan faktyczny - gość pisze że auto jest w wersji "limited" a na tylnej klapie auta znaczek LXT??? W USA występują wersje XLS, XLT, Eddie Bauer i Limited. Powinno więc być XLT - coś mi się zdaje że tył auta był naprawiany i litery ponownie przyklejone ale w złej kolejności.

Wyposażenie auta też nie pasuje do Limited - w tej wersji jest w USA klimatronic, inne fotele z osobnymi zagłówkami, kierownica w innym kształcie i w kolorze tapicerki, nie ma chromów na zderzakach (chyba że Eddie Bauer) i takie tam inne duperele.

W kwestii powypadkowości możesz jeszcze zadzwonic do sprzedawcy i zapytać czy certificate of title jest czysty, czy ma wpis "salvage" lub "rebuildable" co w 100% świadczyłoby o powypadkowej przeszłości auta - tym bardziej że bardzo rzadko się zdarza żeby sprowadzać ze stanów auto nieuszkodzone.
Niedawno Explorer V8 Limited... teraz Dodge Durango HEMI...

cezar80
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: cezar80 » wt sty 02, 2007 8:29 pm

panowie a co powiecie o tym

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2014780

dziekuje za podpowiedzi :D napewno sie zastosuje, nigdy nie mialem takiego auta i ciezko na nie jestem chory, mam jeszcze pare pytan co do eksploatacji spalania i wogole kosztow realnych posiadania takiego cuda ale to troszke OT jednak jesli ktos bylby tak mily i napisal co nieco o tym bede wdzieczny pozdro

Awatar użytkownika
XEDOSIK

Post autor: XEDOSIK » śr sty 03, 2007 7:15 pm

mi osobiscie nie podoba sie skrzynie biegow na gwarancji , przebieg ,
9 mies w Polsce, I KOMUS SIE ZNUDZIL O TEJ PORZE? JAK kazdy na zime 4x4 kupuje. na zdjecia nie patrzylem bo nie chcialo mi sie tak dlugo czekac ...

Jash
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Jash » śr sty 03, 2007 10:03 pm

co do tego wozu: trochę za duży przebieg. takimi wozami właściwie nie jeździ się tak często i z takimi przebiegami jak np. służbowymi. faktycznie, co do skrzyni to bardzo podejrzane. Skoro jest na gwarancji to musiała paść. Plusem jest to że juz padła i jest naprawiona/wymienionoa, minusem zaś fakt że padła. Nie powinna. Choć tak jak na wstępie - przebieg robi swoje. Stan wozu całkiem całkiem. dobre wyposażenie. ba, nawet bardziej niż dobre. dziwi tylko ten fakt chęci sprzedaży. no, ale nie każdy musi kochać wielkopojemnościowe wozy. trzeba się nim przejechać, sprawdzić napędy, podnoszenie i stan ramu. warto również przyjrzeć się, a raczej wsłuchać w "skrzypienia" przy ostrych skrętach. z resztą, to samo wyjdzie. trzeba go dosiąść.
co do osiiągów: pełna kultura jazdy, przy 100km/h obrotomierz nieznacznei przekracza 2000obr/min co daje miłe poczucie komfortu; ogromna moc i wysokie siedzenie daje poczucie bezpieczeństwa; duże saplanie daje poczucie pobytu w stanie, w którym ropa tańsza niż woda. czysta woda. nei myl z wóda! Nie wierz w bajki ż eto-to pali ok. 10L/100 - będzie dobrze jak się zamknie w 15 a w mieście to i nawet czasem w 18-20. I nie ma zmiłuj. dlatego jest często ostatnio zagazowywany. często to relaztywnie względne odczucie - dla mnie często bo ostatnio "nas" coraz więce. jak ja sprowadziłem swojego to w POznaniu było kilka (tak do 5, a treraz kilkanaście. ale to dobrze. rośniemy w siłę. silnik potężny, bo to przeca 4L, min. 176KM więc nie jest wysilony. Bardzo duzo wytzryma i to jego zaleta. Gaz też wytrzyma. Najlepiej jednak seqenz. Komfort duży i spokój od strzelania. No i pali tyle co na benzynie.
części - tu jest najsłabszy punkt - do nowszych troszkę wiecej niż do starszych , ale generalnie to albno z Niemiec, alebo zza wielkiej wody. W drugim wypadku taniej. W pierwszym bliżej i szybciej. w Niemczech ogromne pole do popisu dla znających "sprechen Sie deutsch" - dobre, prężne kluby, duzo pomogą i zaoferują dobre, sprawdzone rozwiązania.
Auto stosunkowo bezawaryjne. czasem padnie 4x4 ale to żadkość (np. u mnie :roll: ) ale idzie sobie z tym poradzić. Problematyczne jest tylko dlatego że jest przełączne elektronicznie. Podzespoły są tak porobione że raczej nie do napreawy, ale do zakupienia nowych. No, ale od czego pomysłowość Xplorerowiczów. dadzą sobei radę nawet z największym padłem.
Co Cię dokładnie interesuje?

Pozdrawiam
Yahoo
Yahoo

Awatar użytkownika
danielpoz

Post autor: danielpoz » czw sty 04, 2007 12:14 am

ten przebieg jest zupelnie realny i z duza sznasa ze nie cofany licznik !!!

auto z 98 roku to praktycznie 10 rok juz leci no ale sa tacy co mysla ze auta rocznie robia 15tys km hahahaha

Awatar użytkownika
AveCezar

Post autor: AveCezar » czw sty 04, 2007 3:52 pm

XEDOSIK pisze:mi osobiscie nie podoba sie skrzynie biegow na gwarancji , przebieg ,
9 mies w Polsce, I KOMUS SIE ZNUDZIL O TEJ PORZE? JAK kazdy na zime 4x4 kupuje. na zdjecia nie patrzylem bo nie chcialo mi sie tak dlugo czekac ...
Ja sprzedałem swoją explozję po 9 miesiącach właśnie :D Nic nie szwankowało, nic nie ściemniałem tylko po prostu w ciągu tych 9 miesięcy moje potrzeby "terenowe" znacznie przekroczyły fabryczne możliwości Forda więc poszedł do dobrych ludzi i tyle :D

A czy tak akurat KAŻDY kupuje te 4x4 na zimę to nie byłbym jednak pewny :)21
Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”