Jakie swiece i przewody
Moderator: Student
Jakie swiece i przewody
jak w temacie jakie swiece i przewody byscie polecili do Forda Rangera 4.0
Re: Jakie swiece i przewody
MOTORCRAFTgonzunio pisze:jak w temacie jakie swiece i przewody byscie polecili do Forda Rangera 4.0

UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
ja na autolite jezdziłem 6 miesiecy hehe a potem kupiłem motorcraft i Uwazam ze są najlepsze swiece i przewody jezdze na bezynie tylko i wyłacznie i w kazdym moim fordzie czy tez silniku forda zakładam tylko motorcraftkra pisze:no pewnie tak, zalezy co tam masz w rangerze
ja uzywam autolite swiece i standard plus przewody
jestem zadowolony

orginał to orginał a nie tam " szkłem se du..pe podcierac " hehehe a tanie to widomo jest duzo amerykanskich czesci tanich bo sa słabej jakosc za jakość sie płaci ":)
- kra
-
- Kontaktowanie:

moze kupiles podrobe autolite?

a na powaznie to z torbami mozna pojsc wymieniajac wszystko na oryginaly motorcrafta, ktore zazwyczaj kosztuja 2 razy drozej
no ale good luck

ja na dobrej jakosci zamienniki nie narzekam i tylko jesli czesc ma zamiennik i jest sprawdzony to taki wkladam, po co przeplacac?
i tak jak powiedzialem, jak dotad na zadnym zamienniku sie nie przejechalem ... oby tak dalej

mowa była o tanich czesciach :kra pisze:HAHAHAhehehe a tanie to widomo jest duzo amerykanskich czesci tanich bo sa słabej jakosc za jakość sie płaci
AMERYKANSKI TO FORD BRONCO JEST - i co? - caly jest slabej jakosci
![]()
dla przykładu możesz kupic koncówke drazka kier . za 100 za 150 zł i za 300 zł . I tak za 100 KOREA za 150 usa tani zamiennik za 300 orginalna USA markowy produkt dostoswany do pracy w ciezkich warunkach wykonana z lepszch materiału a nie gównolitu .
- kra
-
- Kontaktowanie:
Jesli nie wiesz jaka swiece kupic do swojego silnika to podaj rocznik, vin, wersje silnika sklepowi, ktory sprzedaje czesci do fordow usa, na pewno ci podpowiedza.ok to sa jakies roznice w swiecach do 4 litrowego rangera i 4 litrowego expo bo mi sie wydaje ze silniki sa chyba takie same podobnie jak w bronco 4.0 jesli sie myle to niech mi ktos to powie
aha a jesli sa roznice to od czego zaleza
tymon4x4:
masz racje, ze jesli uzywasz pojazdow extremalnie to na pewno nie wszystkie zamienniki charakteryzuja sie duzo trwaloscia - choc pewnie znalazlo by sie troche czesci, ktore jakosciowa by byly takie same albo i lepsze bedac zamiennikiem (np. cos tak prostego jak lacznik stabilizatora - to zwykla sruba...)
ale jesli uzywasz samochod spokojnie to wg. mnie jesli masz sprawdzony zamiennik to mozna ich smialo uzywac.