bronco 2,9prośba o opinię
Moderator: Student
- iv
- jestem tu nowy...
bronco 2,9prośba o opinię
http://www.gratka.pl/moto/tresc.phtml?i ... 25b78c526b
na temat tego auta, co to za silnik, spalanie (a jak z gazem) i co to może być na zdjęciu a może ktoś mieszka w pobliżu?
na temat tego auta, co to za silnik, spalanie (a jak z gazem) i co to może być na zdjęciu a może ktoś mieszka w pobliżu?
Pies ze schroniska najlepszym przyjacielem człowieka! czyli 4x4 i pies 

Do garwolina mam trochę nie po drodze. ale na zdjęciach wygląda nieźle.
Cena też normalna.
Silnik 2.9 koeln taki jak w scorpio - bardzo trwała i kulturalna jednostka.
Amerykanie zmienili mu kolektor ssący i coś tam jeszcze przez co ma nie 160ileśtam a 147 koni.
Mój pali w cyklu mieszanym ok 13 litrów benzyny. Ale nie jeżdżę nim delikatnie.
Generalnie zajebiste auto. no.
Gaz ze swojego wywaliłem - jakbyś chciał gazować, to nalepiej od razu zdjąć głowice i zrobić zawory i gniazda pod gaz - silniki forda generalnie gazu nigdy nie lubiły.
Cena też normalna.
Silnik 2.9 koeln taki jak w scorpio - bardzo trwała i kulturalna jednostka.
Amerykanie zmienili mu kolektor ssący i coś tam jeszcze przez co ma nie 160ileśtam a 147 koni.
Mój pali w cyklu mieszanym ok 13 litrów benzyny. Ale nie jeżdżę nim delikatnie.
Generalnie zajebiste auto. no.
Gaz ze swojego wywaliłem - jakbyś chciał gazować, to nalepiej od razu zdjąć głowice i zrobić zawory i gniazda pod gaz - silniki forda generalnie gazu nigdy nie lubiły.
Cześć,
mam takiego (możesz zobaczyć w ... ilu jest szczęśliwych posiadaczy bronco, w okolicy 4strony-wsadziłem foty)
ten sam rocznik i wykonanie - mój już po kapitalce blacharki i wymianie silnika!!
Ze zdjęć wygląda jakby fele były mało oryginalne i opony niedowymiarowane (ja mam 225/75R15, ale dopiero na 235/75R15 wygląda rasowo - moja osobista opinia). Brak mocowania na zapas na tylnej klapie. To kochane auto - ale wymaga wzajemnej miłości. Blok i głowice podchodzą ze Scorpio 2.9 V6 12V, to już przetestowałem, większość uszczelek do silnika też, różnice zaczynają się od górnego kolektora wlotowego oraz w osprzęcie silnika. Automat to A4LD, popularny AT Forda, każdy przyzwoity warsztat automatów go serwisuje. Jak się trochę zorientujesz co gdzie robić i gdzie zdobyć części to dasz sobie radę. Poza tym jest już nas trochę i jest gdzie szukać rady
jeżeli się zdeecydujesz to witamy w klubie! PS. mój łyka ok 14-15l wachy! Pozdrawiam
mam takiego (możesz zobaczyć w ... ilu jest szczęśliwych posiadaczy bronco, w okolicy 4strony-wsadziłem foty)
ten sam rocznik i wykonanie - mój już po kapitalce blacharki i wymianie silnika!!
Ze zdjęć wygląda jakby fele były mało oryginalne i opony niedowymiarowane (ja mam 225/75R15, ale dopiero na 235/75R15 wygląda rasowo - moja osobista opinia). Brak mocowania na zapas na tylnej klapie. To kochane auto - ale wymaga wzajemnej miłości. Blok i głowice podchodzą ze Scorpio 2.9 V6 12V, to już przetestowałem, większość uszczelek do silnika też, różnice zaczynają się od górnego kolektora wlotowego oraz w osprzęcie silnika. Automat to A4LD, popularny AT Forda, każdy przyzwoity warsztat automatów go serwisuje. Jak się trochę zorientujesz co gdzie robić i gdzie zdobyć części to dasz sobie radę. Poza tym jest już nas trochę i jest gdzie szukać rady

Czułek
Bronek Drugi '89
Bronek Drugi '89
a
a mój w orginale na orginalnym ogumieniu palił maxs 12litrow bezyny na 100 Km a z lekką noga miescił sie ponizęj 9 ciu /100km tylko ze ja mieć manulana skrzynia 

UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421
XJ 4.0 manual Laredo pierwszy wypust mopara
Re: bronco 2,9prośba o opinię
Bronco nie jezdze, ale mysle nad zakupem. Ten Bronek byl wystawiany od dluzszego czasu na allegro, widac sie nie sprzedal. Kolka ktos mu "ukradl" i ma zwykle stalowki z osobowki (tak na marginesie jaki rozstaw srub ma bronco?) co do silnikow 2.9 to znam je doskonale, bardzo trwale jednostki i bzdura jest stwierdzenie, ze nie toleruje gazu - szczegolnie 2.9. Co innego starsze bronki z 2.8. Prosta instalacja II generacji z reduktorem OMVL R90E + Blos sprawdza sie idealnie - nie czuc roznicy benzyna/lpg, zadnych problemow z eksploatacja , ale za to czuc roznice w kieszeni przy tankowaniu. Na fotkach wyglada jakby ktos mu wymienil przednie fotele (inny kolor tapicerki) Pytanie jaki byl powod tej wymiany?iv pisze:
Re: bronco 2,9prośba o opinię
Chyba taki:proboszcz pisze: ciach...(tak na marginesie jaki rozstaw srub ma bronco?)... Ciach....
(otwory)=5
(rozstaw)=114,3
(otwór centralny)=80
Aha, czy mi się wydaje, czy ten Bronco nie ma pasów bezwładnościowych
z tyłu? Nic nie pisze, że to ew. ciężarówka....
Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5
Disco2 TD5
Silniki 2.9 scorpio/sierra:Student pisze:Amerykanie zmienili mu kolektor ssący i coś tam jeszcze przez co ma nie 160ileśtam a 147 koni.
BRC - 150 horspałerów (stopien sprezania 9.5:1, bez kata na przeplywomierzach) do '89
BRD BRE BRF 145 horspałerów (stopien sprezania 9.0:1 z katem i bez przeplywek) po '89
Bronco ma 140KM i jeszcze nizszy stopien sprezania (ale tu moge sie mylic) Europejskie silniki BRC od pozostalych BRx roznia sie tlokami - inaczej wyprofilowane denka tlokow - stad roznica w stopniu sprezania.
Dziekimephi pisze: Chyba taki:
...

Gdzieś w jakimś videkoderze wyczytałem, że mój ma 147 horsepałerów.
A gaz to do gotowania jest a nie jeżdżenia na nim.
mam volvo z gazem i więcej nie muszę.
Po ostatniej eksplozji mam cały układ dolotowy do odrestaurowania
W fordzie to samo było - jak działał, to było świetnie, aż nadszedł ten piękny dzień, kiedy gaz jebnął i nic już nie było takie jak przedtem.
W związku z tym za dwieście szelestów sprzedałem z niego parownik, Butle co to pozbawiała mnie bagażnika zdeponowałem w garażu i od tamtej pory jestem naprawdę szczęśliwy.
Z rendża też gaz wywaliłem i jest gitara.
A, że pali jak smok? Świadomy byłem jak dokonywałem zakupu, że czinkłeczento siedemset nie kupuję...
A gaz to do gotowania jest a nie jeżdżenia na nim.
mam volvo z gazem i więcej nie muszę.
Po ostatniej eksplozji mam cały układ dolotowy do odrestaurowania

W fordzie to samo było - jak działał, to było świetnie, aż nadszedł ten piękny dzień, kiedy gaz jebnął i nic już nie było takie jak przedtem.
W związku z tym za dwieście szelestów sprzedałem z niego parownik, Butle co to pozbawiała mnie bagażnika zdeponowałem w garażu i od tamtej pory jestem naprawdę szczęśliwy.
Z rendża też gaz wywaliłem i jest gitara.
A, że pali jak smok? Świadomy byłem jak dokonywałem zakupu, że czinkłeczento siedemset nie kupuję...

Od prawie 5 lat smigam Bronkiem (automat '89, ok 14l/100km) i chyba nie zamieniłbym go na nic innego
jeździ mi się mim rewelacyjne, choc czasem swoje kaprysy ma. Ale czego sie spodziewać po pełnoletnim ? 
Ten z ogłoszenia, z opisu wyglada dość ciekawie, ale.... prócz "dziwnych" kół, innego koloru tapicerki brakuje mi mocowania na koło zapasowe (uchwyt z tyłu)
Pozdrawiam

Ten z ogłoszenia, z opisu wyglada dość ciekawie, ale.... prócz "dziwnych" kół, innego koloru tapicerki brakuje mi mocowania na koło zapasowe (uchwyt z tyłu)
Pozdrawiam
Darek
Bronisław II XLT '89
Explorer Sport '98
Bronisław II XLT '89
Explorer Sport '98
Otóż dir waldemar w mylnym jesteś błędzie...wstys pisze:@ Student - a kiedy wymieniales swiece, przewywody, kopłułki i inne pierdułki - jak Cie znam pewnie nigdy.... to i masz wybuchowe volvo
Po prostu nienawidzę samochodów z lpg... z wzajemnością.
Gdybym nie dbał o to o czym piszesz to już dawno by to nie jeździło

No popatrz, a ja nie dbamStudent pisze:wstys pisze:@ Student - a kiedy wymieniales swiece, przewywody, kopłułki i inne pierdułki - jak Cie znam pewnie nigdy.... to i masz wybuchowe volvo
Gdybym nie dbał o to o czym piszesz to już dawno by to nie jeździło

zapkuj do niego BLOSA i bedzie git .Student pisze:Wiem.
Problem u mnie polega na tym, że do wielopunktowego wtrysku poprzedni właściciel założył instalację drugiej chyba generacji...
generalnie kupa straszna, ale jeżdżę bo taniość ogromna
Ja zamontowałem tera kolesiowi blosa 3.6 V6 firebirda i jest mega zadowolony .
UNIMOGI :MB U1200 i 406 sztuk 1 i 416 sztuk 2 i 421