Mam małe pytanko dla jeżdzących na LPG. Ostatnimi czasy zauważyłem że jak zgasze silnik to zaczyna mi gdzieś wydostawać sie gaz w okolicy filtra powietrza...jak dłużej postoi to jest o.k. , gdzieś go wywieje i juz sie nie ulatnia, jednak te kilka minut po zgaszeniu czuć go wyrażnie. Druga część pytania dotyczy problemu z odpaleniem silnika " na gorąco" , niekiedy trza kręcić bardzo długo żeby zaskoczył, zimny natomiast...zapala zawsze ładnie i szybko. Czy ktoś z Was spotkał się z podobnymi objawami????
Dodam że mam gaz II gen. Lovato i jak do tego czasu spisywał się rewelacyjnie.
Śmierdzi gazem w okolicy filtra powietrza i.....
Moderator: Student
co do odpalania na goraco - pierwsze co bym sprawdzil to poziom plynu chlodzacego a moze i przez to tez z tym gazem jakies cuda sie robia 

Autobus czerwony...
http://www.explopedia.net
http://www.explopedia.net
Re: Śmierdzi gazem w okolicy filtra powietrza i.....
podjedz do gazownika niech sprawdzi co i jak,Navy pisze:Mam małe pytanko dla jeżdzących na LPG. Ostatnimi czasy zauważyłem że jak zgasze silnik to zaczyna mi gdzieś wydostawać sie gaz w okolicy filtra powietrza...
z gazem nie ma zartow
bo jak strzeli (backfire) to masz kolektor, LMM do wymiany

a tak na marginesie jaki model i silnik
uzupelnij profil bedzie latwiej ci pomoc
hmm,Navy pisze:... dotyczy problemu z odpaleniem silnika " na gorąco" , niekiedy trza kręcić bardzo długo żeby zaskoczył, zimny natomiast...zapala zawsze ładnie i szybko.
jak by bylo odwrotnie to bym na pompke paliwa typowal,
a tak

mimo tego sprawdz cisnienie na listwie
ile toto ma przejechane?
moze kompresja slaba

-
-
ja mam to czesto, duzo gazu zostaje niespalonego w dolotach i gdzies musi sie ulotnic , szczegolnie latem.... dojezdzajac do domu przelacz na Pb i po klopocie.... masz gdzies nieszczelnosc na dolocie powietrza ...pozdrawiam lpg fans
KANGOO 1,6 4X4 prawie TERENOWE
BYLY KIA SPORTAGE AUTOMAT,UAZ,SAMURAJ,WRANGLER,TERRANKO,BLAZEREK
BYLY KIA SPORTAGE AUTOMAT,UAZ,SAMURAJ,WRANGLER,TERRANKO,BLAZEREK