Taaa, na pewno są tańsi dostawcy części, tylko, czy części są z dobrego źródła? W USA bardzo wiele firm produkuje części aftermarketowe (czytaj zamawia produkcję i importuje z Tajwanu, Malezji, Filipin, itp.) i jedne są dobre (cena standard) a inne są gówniane (cena o 100% niższa / nota bene jakby była o tyle niższa, toby kosztowała 0zł.)
Ja wróciłem do Fenixa, bo przekonałem się, że sprowadzają części pewniaki i teraz jest u nich już najtaniej, a inne serwisy z wawy i okolicy biorą od nich z rabatem, a tobie dopiepszają oprócz marży rabatowej jeszcze swoje 50 do 100% jęcząc jak to drogo panie części sprowadzić - i wszyscy sprowadzają sami, tak?!?! To pokaż mi ich magazyny, logistykę, specjalistów od cła i handlu międzynarodowego, i kontakty na lotniskach i przedstawicieli w USA???!!!! Tymczasem te warsztaciki mają ledwo po paru mechaniorów i wiele z nich działa z rozpędu albo z miłości ich właścicieli do amerykańskiej motoryzacji (nie mówię o tych największych regionalnych - co kolesie powyżej wymienili).
Porównałem cenę zestawu naprawczego (uszczelka i oring) do przedniego zacisku hamulcowego w moim Fordzie Bronco - mój katalog cena w USA (bez przesyłki, cła itp) = $7; to samo w Fenixie, cena dla mnie z przylotem do rączki na Wagonowej = $7. Jakieś pytania?
Pozdrawiam
Bogas
Stan Bronco: BRAK