FORD MAVERICK - PROBLEM

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Awatar użytkownika
xpeterx
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

FORD MAVERICK - PROBLEM

Post autor: xpeterx » śr maja 14, 2008 11:18 am

Witam, od kilku dni jestem właścicielem Forda Maverick-a i mam parę problemów do rozwiązania, przede wszystkim kierunkowskazy mi nie odbijają tak że bym prosił żeby ktoś mi to opisał jak to zrobić. Poza tym samochód jak na 130 KM (2.4 E+GAZ ) wydaje mi się że cięko przyspiesza... nie wiem czy to normalne czy nie... ale mam wrażenie ze poprzedni mój pojazd ( ISUZU TROOPER 2.3 E +GAZ) lepiej sie rozpędzał...

Awatar użytkownika
PaveL
Kontaktowanie:

Terrano

Post autor: PaveL » śr maja 14, 2008 12:04 pm

To masz Nissana Terrano, a nie Forda.

Wyjmij dźwigenkę włącznika kierunkowskazów i sprawdź pazurek, o który zaczepia kierownica. Dostanisz się tam po zdjęciu osłony kolumny kierownicy i wypięciu dźwigienki z 2 zatrzasków.

Te silniki miały 125KM, a później 115KM. Bez gazu. Mikser gazowy potrafi skutecznie odjąć 20% mocy. Chyba że masz blos, albo sekwecyjny wtrysk gazu?
była Vitara JLX 1.6 16V 97r.

Awatar użytkownika
xpeterx
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Terrano

Post autor: xpeterx » śr maja 14, 2008 12:49 pm

PaveL pisze:To masz Nissana Terrano, a nie Forda.

Wyjmij dźwigenkę włącznika kierunkowskazów i sprawdź pazurek, o który zaczepia kierownica. Dostanisz się tam po zdjęciu osłony kolumny kierownicy i wypięciu dźwigienki z 2 zatrzasków.

Te silniki miały 125KM, a później 115KM. Bez gazu. Mikser gazowy potrafi skutecznie odjąć 20% mocy. Chyba że masz blos, albo sekwecyjny wtrysk gazu?

Tak to jest silnik 2,4 na wtrysku... i gaz mam sekwencyjny...

Awatar użytkownika
PaveL
Kontaktowanie:

Post autor: PaveL » śr maja 14, 2008 2:24 pm

Nie jeździłem Isuzu, nie jeździłem twoim Terravickiem. Normalnie Terrano 2.4 ma ~14 sek do 100km/h.
była Vitara JLX 1.6 16V 97r.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”