FORD MAVERICK - PROBLEM
Moderator: Student
FORD MAVERICK - PROBLEM
Witam, od kilku dni jestem właścicielem Forda Maverick-a i mam parę problemów do rozwiązania, przede wszystkim kierunkowskazy mi nie odbijają tak że bym prosił żeby ktoś mi to opisał jak to zrobić. Poza tym samochód jak na 130 KM (2.4 E+GAZ ) wydaje mi się że cięko przyspiesza... nie wiem czy to normalne czy nie... ale mam wrażenie ze poprzedni mój pojazd ( ISUZU TROOPER 2.3 E +GAZ) lepiej sie rozpędzał...
Terrano
To masz Nissana Terrano, a nie Forda.
Wyjmij dźwigenkę włącznika kierunkowskazów i sprawdź pazurek, o który zaczepia kierownica. Dostanisz się tam po zdjęciu osłony kolumny kierownicy i wypięciu dźwigienki z 2 zatrzasków.
Te silniki miały 125KM, a później 115KM. Bez gazu. Mikser gazowy potrafi skutecznie odjąć 20% mocy. Chyba że masz blos, albo sekwecyjny wtrysk gazu?
Wyjmij dźwigenkę włącznika kierunkowskazów i sprawdź pazurek, o który zaczepia kierownica. Dostanisz się tam po zdjęciu osłony kolumny kierownicy i wypięciu dźwigienki z 2 zatrzasków.
Te silniki miały 125KM, a później 115KM. Bez gazu. Mikser gazowy potrafi skutecznie odjąć 20% mocy. Chyba że masz blos, albo sekwecyjny wtrysk gazu?
była Vitara JLX 1.6 16V 97r.
Re: Terrano
PaveL pisze:To masz Nissana Terrano, a nie Forda.
Tak to jest silnik 2,4 na wtrysku... i gaz mam sekwencyjny...