Ranger - przykrycie ,nakrycie paki
Moderator: Student
- bilans
- Kontaktowanie:
Ranger - przykrycie ,nakrycie paki
http://www.allegro.pl/item488361550_pla ... anger.html
nie wiem co o tym myśleć fotki maja słabe ..
no ale coś by się przydało do szybkiego przykrycia jakieś stałe albo na sztywno odpadają
a może jakieś sugestie ?
nie wiem co o tym myśleć fotki maja słabe ..
no ale coś by się przydało do szybkiego przykrycia jakieś stałe albo na sztywno odpadają
a może jakieś sugestie ?
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
- pbyra
-
widziałem ostatnio jak na navarze takie własnie przykrycie fruwało jak flaga.....
bezsensu...
nie jest to ani szczelne by w 100% zabezpieczyć ładunek przed deszczem/złodziejami.... ani ładne/estetyczne
ostatnio ogladałem w katalogu akcesoriów Forda pokrywę do zabezpieczenia ładunku - cena coś kole 2500 zł
bezsensu...

nie jest to ani szczelne by w 100% zabezpieczyć ładunek przed deszczem/złodziejami.... ani ładne/estetyczne

ostatnio ogladałem w katalogu akcesoriów Forda pokrywę do zabezpieczenia ładunku - cena coś kole 2500 zł
TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ
gg: 4793104
gg: 4793104
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
A wg mnie plachta jest jedyna opcja jezeli mowimy o pickupe, a nie o dupowozie dla firmy. Idea pickupa jest taka zeby modz przewozic towary na pace, laduja je w sposob szybki i bezproblemow z gabarytem. jakakolwiek inna zabudowa niz taka ktora mozna wywalic w 5 s jest bez sensu, mija sie z idea tego auta.
Plachta moze byc tylko po to zeby ludzie nie robili sobie smieciarki z Twjego auta, bo jak wiemy postawiony taki pickup bez przykrycia w miescie powoduje takie dzialania. Nie masz gdzie wyrzucic ogryzka, no to sru, przeca nikt nie zauwazy.
I zadnych rzepow. Tylko zapinki, albo system jak w plandekach dostawczakow.
Plachta moze byc tylko po to zeby ludzie nie robili sobie smieciarki z Twjego auta, bo jak wiemy postawiony taki pickup bez przykrycia w miescie powoduje takie dzialania. Nie masz gdzie wyrzucic ogryzka, no to sru, przeca nikt nie zauwazy.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Marcin-Kraków pisze:A wg mnie plachta jest jedyna opcja jezeli mowimy o pickupe, a nie o dupowozie dla firmy. Idea pickupa jest taka zeby modz przewozic towary na pace, laduja je w sposob szybki i bezproblemow z gabarytem. jakakolwiek inna zabudowa niz taka ktora mozna wywalic w 5 s jest bez sensu, mija sie z idea tego auta.

ja mam przykrywę palstikową otwieraną z dwóch stron z przodu i z tyłu, ściąga się ją w minutę i jest zamykana kluczemMarcin-Kraków pisze:A wg mnie plachta jest jedyna opcja jezeli mowimy o pickupe, a nie o dupowozie dla firmy. Idea pickupa jest taka zeby modz przewozic towary na pace, laduja je w sposob szybki i bezproblemow z gabarytem. jakakolwiek inna zabudowa niz taka ktora mozna wywalic w 5 s jest bez sensu, mija sie z idea tego auta.
w sumie 1353 KM 
no replacement for displacement!

no replacement for displacement!
- misialek
-
Zgadzam się w 100% z Marcinem.
Swojego rendżera używam codziennie do przewożenia różnych gratów i nie wyobrażam sobie sztywnego pokrycia. Zamawiając auto poprosiłem właśnie o zwykłą plandeke po to żeby szybko zwinąć jeśli będzie przeszkadzała w załadunku i przewozie czegoś większego. Plandekę mam podobną ale nie identyczną do tej z linku, moja ma poza rozporkami jeszcze rzepy żeby to nie fruwało. Ma też wszyte taśmy/paski do zabezpieczenia zwiniętej plandeki żeby się nie rozwijała.
W moim wypadku nawet typowa nadbudówka bardziej przeszkadza niż pomaga w użytkowaniu paki.
Swojego rendżera używam codziennie do przewożenia różnych gratów i nie wyobrażam sobie sztywnego pokrycia. Zamawiając auto poprosiłem właśnie o zwykłą plandeke po to żeby szybko zwinąć jeśli będzie przeszkadzała w załadunku i przewozie czegoś większego. Plandekę mam podobną ale nie identyczną do tej z linku, moja ma poza rozporkami jeszcze rzepy żeby to nie fruwało. Ma też wszyte taśmy/paski do zabezpieczenia zwiniętej plandeki żeby się nie rozwijała.
W moim wypadku nawet typowa nadbudówka bardziej przeszkadza niż pomaga w użytkowaniu paki.
Ranger, XC70, XTZ660
- japacz
- jestem tu nowy...
Europa to zawsze próbuje odkrywać Amerykę na nowo... Tymczasem w ojczyźnie pickupów wymyślono zylion różnych sposobów na zabudowę i zabezpieczenie paki.
Dla tych, którzy potrzebują szybkiego dostępu do całej paki idealnym rozwiązaniem jest roleta (trochę podobna do tych, jakie u nas stosuje się czasem w witrynach sklepowych). Jest lekka (aluminium), zabezpiecza ładunek przed kradzieżą i ciekawskimi (zamki), a w razie potrzeby można ją w 3 sekundy zwinąć i załadować co się komu podoba.
Innym fajnym pomysłem są wszelkiej maści aluminiowe boksy. Akurat mam taki w swoim F-150 i doskonale spełnia rolę zamykanego bagażnika, podczas, gdy na resztę paki spokojnie mieści mi się europaleta. Dodatkowym zabezpieczniem jest jeszcze to, że większość myśli, że w tej skrzyni mam butlę z gazem he he he
Zainteresowanym zabudowami (i innymi akcesoriami do pickupów) polecam lekturę pierwszej z brzegu amerykańskiej strony o tej tematyce. Np. http://www.buyautotruckaccessories.com/ Przy okazji można sobie porównać, jak mają się ichniejsze ceny do naszych...
Dla tych, którzy potrzebują szybkiego dostępu do całej paki idealnym rozwiązaniem jest roleta (trochę podobna do tych, jakie u nas stosuje się czasem w witrynach sklepowych). Jest lekka (aluminium), zabezpiecza ładunek przed kradzieżą i ciekawskimi (zamki), a w razie potrzeby można ją w 3 sekundy zwinąć i załadować co się komu podoba.
Innym fajnym pomysłem są wszelkiej maści aluminiowe boksy. Akurat mam taki w swoim F-150 i doskonale spełnia rolę zamykanego bagażnika, podczas, gdy na resztę paki spokojnie mieści mi się europaleta. Dodatkowym zabezpieczniem jest jeszcze to, że większość myśli, że w tej skrzyni mam butlę z gazem he he he

Zainteresowanym zabudowami (i innymi akcesoriami do pickupów) polecam lekturę pierwszej z brzegu amerykańskiej strony o tej tematyce. Np. http://www.buyautotruckaccessories.com/ Przy okazji można sobie porównać, jak mają się ichniejsze ceny do naszych...
F-150 XLT '94 302cui.