Dobre auto-potwierdzam to co napisane wcześniej, ja mam swojego od nowości już z 8 lat , i nic- silnik jest wstanie przerobić dobrze ponad 500.000 km, bez żadnego wkładu, uważać trzeba na skrzynie, są wytrzymałe ale podstawa to regularna wymiana oleju i filtra - uważaj na te naprawiane u nas, co do części to dostępność bez problemów- obecnie w salonie są w stanie dostarczyć w 2-3 dni, wybór zamienników dość duży, nia ma kłopotów z układem hamulcowym, czy zawieszeniem a ceny to 1/2 orginału. Jest kilka firm sprowadzających takie części z USA, Spory wybór części z demobilu -
dla pełnej orientacji sprawdz na allegro. Osiągi są bardzo miłe , dobre przyspieszenie, duża prędkość max. - ok.190 km/h
jeśli nie ma ogranicznika (mój nie ma, ale starsze modele -bywał) Spalanie - średnio na benzynie ok. 15l ale przy spokojnej jeżdzie , na trasie zejdzie do 12l (spokojna nie znaczy tutaj wolna - tak 120 km/h + - 10%)W terenie - przeszkadza -spora masa i gabaryty, ale dobre opony są tu bardzo skuteczne, Auta te mocno tuningują w USA- są tam dostępne odpowiednie kity zawieszenia, w ciężkim terenie moje obawy budzi tylko tylny most - mechanizm jest tylko na 2 satelitach i przy dużej mocy i solidnych kołach będzie podatny na uszkodzenie, jęśli chcesz coś więcej to pisz. Pozdrawiam