Automat koła przedniego - pytanie laika, PROSZĘ O POMOC

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

Awatar użytkownika
yoda4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Automat koła przedniego - pytanie laika, PROSZĘ O POMOC

Post autor: yoda4 » sob wrz 05, 2009 4:22 pm

Witam

jestem zainteresowany nabyciem F. Explozji '93 - jestem laikiem w zakresie automatów .
Od sprzedawcy - gdy pytałem o sprawne napędy - usłyszałem: "Nie działa automat koła przedniego...ale to niewielki koszt" - choć znam wszystkie wyrazy - nie potrafię sobie tego złożyć w całość. Proszę o pomoc: CO TO ZNACZY? Czy warto ładować sie w takie auto ?[reszta podobno wszystko ok]

pzdr

Awatar użytkownika
alfik

Re: Automat koła przedniego - pytanie laika, PROSZĘ O POMOC

Post autor: alfik » sob wrz 05, 2009 4:54 pm

Nie wiem ile to kosztuje do Forda, ale na 99% chodzi o sprzęgiełko automatyczne w piaście, które dołącza koło do połosi po włączeniu 4x4 a rozłącza po wyłączeniu (trzeba w tym celu cofnąć). Sęk w tym, że nie masz pewności, czy to sprzęgiełko, czy nie np. wybebeszony przedni dyferencjał :). Ale jak sprzedawca uczciwy, to niech naprawi i doliczy do ceny :)
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru

Awatar użytkownika
Dre
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Automat koła przedniego - pytanie laika, PROSZĘ O POMOC

Post autor: Dre » pt wrz 18, 2009 10:39 pm

Najczęściej padają właśnie te sprzęgiełka - ja bym w to wchodził jeśli auto poza tym jest OK i wymienił te sprzęgiełka na manuale - AVM, Mile Marker, WARN, FORD - jest tego trochę i powiedziałbym, że są tańsze od automatów.
94 "X" Un-Limited
See you on the trail!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”