4x4 w exploreze

Mutt, Bronco i Explorer

Moderator: Student

viperpaw
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

4x4 w exploreze

Post autor: viperpaw » śr sie 25, 2004 11:01 pm

:evil: witam wszystkich.posiadam explorera z 93r 4.0v6 od 2 tygodni i niewiem czy niepotrafię czy coś się zrombało bo niechce mi się włączyć przedni napęd,wiem tylko tyle ze sprzęgięka w przednich kołach są automatyczne,tak przynajmniej pisze na nich.proszę o jakieś instrukcie.z góry dziękuję. !!

Awatar użytkownika
bandzior
Kontaktowanie:

Post autor: bandzior » śr sie 25, 2004 11:09 pm

jesli masz naped wlaczany elektrycznie to w bagazniku za plastikowa oslona nadkola jest komputer ktory steruje tym ustrojstwem i ktory lubi sie czasem rozsypac ale jak on nie dziala to nie zapala sie tez lampka od napedu. jak zapala sie lampka to sprawdz sprzegielka.zeby wlaczyc reduktor to musisz najpierw wlaczyc 4x4 i chyba wlaczyc wsteczny(w automacie)ale dokladnie nie pamietam
wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl

viperpaw
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: viperpaw » czw sie 26, 2004 10:40 pm

dzięki za informacię.lampka wogule się nie zapala więc mozesz mieć racię z tym komputerem.jutro sprubuję się do niego dobrać i zobaczymy co z tego wyjdzie. :roll:

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » czw sie 26, 2004 10:54 pm

viperpaw pisze:dzięki za informacię.lampka wogule się nie zapala więc mozesz mieć racię z tym komputerem.jutro sprubuję się do niego dobrać i zobaczymy co z tego wyjdzie. :roll:
to co nigdzie nie mieszkasz hamerykańsą motoryzację se nabył i się wstydzi

WRÓG CZUWA
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
Yonek
Kontaktowanie:

Post autor: Yonek » sob wrz 04, 2004 6:43 pm

Jesli nie wlaczaja sie napedy to:
1. Albo nie dzialaja sprzegla (ale to raczej niemozliwe jesli auto wyposazone bylo w standardowe ogumienie)
2. Nie dziala shiftmotor na reduktorze. Prawie na 100%. Mozna go rozebrac i oczyscic, ale tak naprawde powinno sie kupic nowy.

Awatar użytkownika
kudłaty61
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: kudłaty61 » sob wrz 04, 2004 8:29 pm

pewnie mieszkanie na explozje zamienił .......... :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ford”