ELEKTRYCZNY PROBLEM?

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
the_neighbor_boy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

ELEKTRYCZNY PROBLEM?

Post autor: the_neighbor_boy » pt lis 09, 2007 7:19 pm

jestem tu nowy więc witam wszystkich i pozdrawiam. i już na początku proszę o pomoc. problem mój dotyczy WJ 4.0 ze stanów. dopiero co założono mi w nim dodatkowy alarm (obym tego nie żałował ). w dniu następnym nawet nie wyjechałem z garażu. silnik zaczął się dziwnie zachowywać. najpierw przestał palić na wszystkie garki. później zgasł. dalej. padł akumulator. kontrolki zaczęły wariować... więc odłączyłem akumulator i doładowałem go. niestety od tego czasu jeszcze trochę "poprzebierał" i teraz wcale nie pali. rozrusznik kręci jak szalony i nic. mam w związku z tym pytania : czy w opisanym przypadku zbyt niskie napięcie z akumulatora może coś uszkodzić, że nie można go teraz uruchomić? czy możliwe jest, że nowy alarm coś zblokował? może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać? przeglądałem tematy ale nie ma nic podobnego. długo się autkiem nie nacieszyłem... :)11 z góry dzięki :)2 [/list]

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt lis 09, 2007 7:32 pm

Wytnij alarm do poziomu wyjściowego ( stan fabryczny) a jak pomoże to wynajmnij ekipę od wysokich napięć za wschodniej granicy i prześlij w prezęcie tym "elektrykom" :)20
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Grzesiu Zalczyk

Post autor: Grzesiu Zalczyk » pt lis 09, 2007 9:29 pm

klucz13 pisze: i prześlij w prezęcie tym "elektrykom" :)20
Słownik ortograficzny...im prześlij.... 8)

Tak czy inaczej to wracaj do ''alarmowców'' i niech odepną to co zrobili.Nie szarp tych kabelków we własnym zakresie.
...to ja poproszę!!
ZJ V8

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt lis 09, 2007 9:45 pm

A teraz balecik :)2
:)21
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii

Awatar użytkownika
the_neighbor_boy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

doprecyzuję...

Post autor: the_neighbor_boy » pt lis 09, 2007 9:52 pm

teraz skumałem :)4 , że problem się pojawił gdy uzbroiłem z nowym alarmem też fabryczny - jakby na dwóch liniach. wtedy zaczęło szwankować. jutro nowy idzie w cholerkę!!! no cóż, uczymy się na błędach. podkusiło mnie dać zamontować wynalazki... dzięki panowie za rady

klucz13

Kontaktowanie:

Re: doprecyzuję...

Post autor: klucz13 » pt lis 09, 2007 9:56 pm

the_neighbor_boy pisze:teraz skumałem :)4 , że problem się pojawił gdy uzbroiłem z nowym alarmem też fabryczny - jakby na dwóch liniach. wtedy zaczęło szwankować. jutro nowy idzie w cholerkę!!! no cóż, uczymy się na błędach. podkusiło mnie dać zamontować wynalazki... dzięki panowie za rady
Zapamiętaj Ty i cała reszta "nowych" NIE WPRPWADZA SIĘ NOWYCH UKŁADÓW DO ORYGINALNEJ INSTALACJI :)1
Nooo

Grzesiu Zalczyk

Post autor: Grzesiu Zalczyk » pt lis 09, 2007 10:03 pm

klucz13 pisze: Zapamiętaj Ty i cała reszta
Tato..?
...to ja poproszę!!
ZJ V8

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt lis 09, 2007 10:11 pm

Grzesiu Zalczyk pisze:
klucz13 pisze: Zapamiętaj Ty i cała reszta
Tato..?
Mów mi synku :)20 albo wuju :)2
:)20

Awatar użytkownika
the_neighbor_boy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

jeszcze jedno

Post autor: the_neighbor_boy » pt lis 09, 2007 10:39 pm

wracając do tematu. czy usunięcie tego nowego alarmu pozwoli bez problemu uruchomić silnik? czy mogą się ujawnić jakieś inne uszkodzenia? :o

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » pt lis 09, 2007 10:44 pm

A co chcesz wiedzieć ?? Walisz problem a nie wypełnileś profilu po drugie to wróżby z fusów po rozpuszczalnej kawie to nawet Pinokio nie rozwikła :)20

Awatar użytkownika
the_neighbor_boy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: the_neighbor_boy » pt lis 09, 2007 11:46 pm

klucz13 pisze:A co chcesz wiedzieć ?? Walisz problem a nie wypełnileś profilu po drugie to wróżby z fusów po rozpuszczalnej kawie to nawet Pinokio nie rozwikła :)20
daj spokój kolego 8) . nie oczekuję pomocy od wróżbity ani z wywaru z pinokia... wyraźnie i kulturalnie pytam czy ktoś się natknął na taki problem i do takich osób kieruję pytania. chcę wiedzieć możliwie nawięcej. nie próbujesz chyba mnie z tym odesłać na stronę "przyjaciółki"?? :P jak coś wiesz to, proszę, pisz. jak nie, to wrzuć N :wink:

klucz13

Kontaktowanie:

Re: ELEKTRYCZNY PROBLEM?

Post autor: klucz13 » pt lis 09, 2007 11:49 pm

the_neighbor_boy pisze:jestem tu nowy więc witam wszystkich i pozdrawiam. i już na początku proszę o pomoc. problem mój dotyczy WJ 4.0 ze stanów. dopiero co założono mi w nim dodatkowy alarm (obym tego nie żałował ). w dniu następnym nawet nie wyjechałem z garażu. silnik zaczął się dziwnie zachowywać. najpierw przestał palić na wszystkie garki. później zgasł. dalej. padł akumulator. kontrolki zaczęły wariować... więc odłączyłem akumulator i doładowałem go. niestety od tego czasu jeszcze trochę "poprzebierał" i teraz wcale nie pali. rozrusznik kręci jak szalony i nic. mam w związku z tym pytania : czy w opisanym przypadku zbyt niskie napięcie z akumulatora może coś uszkodzić, że nie można go teraz uruchomić? czy możliwe jest, że nowy alarm coś zblokował? może ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać? przeglądałem tematy ale nie ma nic podobnego. długo się autkiem nie nacieszyłem... :)11 z góry dzięki :)2 [/list]
I po tym ma ci ktoś postawić diagnozę :wink:
Kup se pożądnego pipa :)21

Awatar użytkownika
Adamek

Re: jeszcze jedno

Post autor: Adamek » sob lis 10, 2007 12:15 am

the_neighbor_boy pisze: czy mogą się ujawnić jakieś inne uszkodzenia? :o
Raczej nie, bo niby co sie moglo zdupic. Jest teraz cos odciete, zablokowane. Wywalisz wynalazek to sie odblokuje i powinien gadac.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » sob lis 10, 2007 12:18 am

Zaczyna sie czas forumożerców :lol:
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

klucz13

Kontaktowanie:

Re: jeszcze jedno

Post autor: klucz13 » sob lis 10, 2007 12:22 am

Adamek pisze:
the_neighbor_boy pisze: czy mogą się ujawnić jakieś inne uszkodzenia? :o
Raczej nie, bo niby co sie moglo zdupic. Jest teraz cos odciete, zablokowane. Wywalisz wynalazek to sie odblokuje i powinien gadac.
Pierdaczysz bo kiedyś mnie poproszona do RR-a gdzie uje pocieli przewody od abs-u żeby lepiej czytał gepsa a" blokadę odjazdu" chcieli zaaplikować a oryginalną skrzynkę immobilizera :wink:
PIĘKNA TRAGEDIA :)20

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » sob lis 10, 2007 12:26 am

Bo to TRAGEDIA byla, a tu male udoskonalenie :)21
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob lis 10, 2007 12:31 am

Adamek pisze: a tu male udoskonalenie :)21
Taaaaaa z cipy klarnet :)23

klucz13

Kontaktowanie:

Post autor: klucz13 » sob lis 10, 2007 12:33 am

klucz13 pisze:
Adamek pisze: a tu male udoskonalenie :)21
Taaaaaa z cipy klarnet :)23
Uzupełnienie bo fagot to się da zrobić :)21

i

szałamaję też :)2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”