MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT
Moderator: Mroczny
-
Radek666
-

autor: Radek666 » wt cze 01, 2004 8:14 am
Nie mam schematu, ale wiatrak elektr. powinien dzia³aæ niezale¿nie od klimy. W moim tak by³o. W kwestii kompa to mam pro¶bê o opisanie gniazd i pinów, lub fotkê je¶li mo¿na.Mój jest ten sam rocznik i chcê porównaæ[/quote]
Jak tylko bede mial okazje i czas to zajrze na opis i fotke strzele

Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka

-
Radek666
-

autor: Radek666 » śr cze 02, 2004 3:33 pm
Radek666 pisze:Nie mam schematu, ale wiatrak elektr. powinien dzia³aæ niezale¿nie od klimy. W moim tak by³o. W kwestii kompa to mam pro¶bê o opisanie gniazd i pinów, lub fotkê je¶li mo¿na.Mój jest ten sam rocznik i chcê porównaæ
Jak tylko bede mial okazje i czas to zajrze na opis i fotke strzele

[/quote]
Zdjecia komputra raczej nie dam rady zrobic, bo jest dosyc mocno zabudowany z wszystkich stron. Ale wyglada to tak;
Aluminiowa puszeczka z dochodzacymi trzema wiazkami; czarna, biala i szara patrzac od przodu. Z tylu ma zabezpieczony guma otworek do resetu. Z przodu napelke z kodem kreskowym;
| P56041 |
| |||||||||| |
| |||||||||| 297 |
| T1576 JBSAA |
|_____________________________|
Nawet ladnie wyszlo
No i to tyle co sie da opisac....
Radek zwany TReneR

-
Radek666
-

autor: Radek666 » śr cze 02, 2004 3:35 pm
No troszeczke mi skaszanilo powyzszy rysuneczek nalepki; a taki dymny z niego bylem!!!

Radek zwany TReneR

-
belfer

autor: belfer » czw cze 03, 2004 12:41 pm
Radek666 pisze:No troszeczke mi skaszanilo powyzszy rysuneczek nalepki; a taki dymny z niego bylem!!!

Dzięki, zopisu wynika, że wygląda tak samo jak mój. Co do nalepki to u mnie było inaczej.
Cherokee XJ 4.0 96'
Comanche MJ 4.0 88'
-
Radek666
-

autor: Radek666 » pn lip 19, 2004 8:57 am
Zwracam honor wszystkim ktorzy twierdzili ze wentylator elektryczny chlodnicy w XJ sie wlacza automatycznie po przekroczeniu pewnej temperatury (nie tylko gdy chodzi klima albo jest wlaczony nawiew na szyby). U mnie taze sie wlacza, ale dopiero jak wskazowka gruuuubo przekroczy 100stopni (nno i wylacza sie tez przed spadnieciem temperatury ponizej 100 stopni). W odkryciu tego zjawiska pomogly mi ostatnie upaly

. Trzeba bedzie chyba rozkredzic kompa i poogladac czy nie da sie tego progu obnizyc (jakos nie udalo mi sie znalezc nigdzie schamatu kompa).
Radek zwany TReneR

-
XJeep
-

dokladnie TAK
zalancza sie przy 104 stopniach a wylancza przy 98

kieruje tym wszystkim komputer przy pomocy czujnika temperatury!!
mam to juz obcykane!! nie wiedzialem dlaczego mi sie grzeje piecyk i okazalo sie w koncu ze chlodnice wody mialem zawalona!!
po regeneracji wszystko jest SI
juz mi upaly nie straszne!!
ps.1 - na gazie temperatura silnika wzrasta o 10%
ps.2 - nigdy nie zalewac obiegu chlodniczego woda w silnikach amerykanskich - tylko plyn

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
-
Discotheque
-

autor: Discotheque » pn lip 19, 2004 6:18 pm
XJeep pisze:ps.2 - nigdy nie zalewac obiegu chlodniczego woda w silnikach amerykanskich - tylko plyn

Z przeciwna opinia spotkalem sie na jeepforum.com
zalecaja mieszanke 50/50 pono na czystym plynie sie przegrzewa

-
XJeep
-

kto wie
trzeba to samemy sprawdzic!!
z tego co wiem to na plynie ma sie 10 stopni w zapasie, na wodzie juz by sie gotowalo a tak to spokoj!!
byc moze taki sam margines bezpieczenstwa daje zmieszanie plynu z woda!! kto wie
ja mam zmieszany koncentrat do chlodnic z woda - to normalka, moze o to chodzi amerykancom???

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
-
Discotheque
-

autor: Discotheque » pn lip 19, 2004 8:47 pm
A instalacja LPG to chyba wlasnie wychladza uklad o pare stopni.
Efekt wzrostu temperatury to skutek wpiecia sie parownika w uklad i skrocenia obiegu plynu. Fakt ze LPG ma wyzsza temp. spalania ale nie powinno to az tak wplywac.
Moj trzyma temperature 86-90stopni, niezaleznie czy go cisne czy stoje w korku. Wentalek mi sie zalaczy tylko w sporym upale albo ostatnio przy meczeniu w lesie w blocku zabimi skokami.
-
PKi
-

-
Kontaktowanie:
Z tym płynem to amerykanom chodzi o zabezpieczenie przed korozją którego sama woda nie daje. No a czy masz koncentrat 50/50 czy kupisz już wymieszany płyn to całkiem inna historia.
-
Radek666
-

autor: Radek666 » wt lip 20, 2004 8:18 am
PKi pisze:Z tym p³ynem to amerykanom chodzi o zabezpieczenie przed korozj± którego sama woda nie daje. No a czy masz koncentrat 50/50 czy kupisz ju¿ wymieszany p³yn to ca³kiem inna historia.
Tak jeze koncentrat pol na pol z woda (destylowana - nie pomylic z C2H5OH) albo mozna kupic od razu rozcienczony. Plyn oprocz wlasciwosci antykorozyjnych ma tez duzo wyzsza temperature wrzenia, no i oczywiscie zamarzania.
U mnie sie wentylator wlacza raczej tak przy 110 a wylacza przy 105...
No i normalna temperatura pracy wynosi zaraz jakies 98 stopni (nowiutki termostat)
Radek zwany TReneR