Calosc Mobila - koszt tego byl zdrowy

.
I sie zaczelo - panowie i panie (jesli jestescie) - jaki zamiennik filtru powietrza pasuje (czy jakis pasuje - czy tylko orginal?) - bo w katalogach niczego mi nie znalezli. Podobnie klopot mieli z filtrem oleju (mieszali sie mieszali i wyszedl inny gwint - ja mam 10x1,5 - a ni w katalogach meili cos innego) - wiec zalozyli cos co pasowalo (ale chce wymeinic na cos co pasuje i ma odpowiednei normy). POMOZCIE
Tymczasem cena oleju do tylnego mostu straszy

(to pierunskie LSD jest kosztowne).
A przepraszam osobe ktora zasugerowala mi szukanie swiatel dlugich na kolumnie kierownicy (bo stwierdzilem ze tam nie ma) - owszem sa tam mam juz komplet - to co wziolem za krotkie okazalo sie byc postojowymi (na forum ktos tam narzekal na oswietlenie - wiec pomyslalem ze faktycznie slabe) - to co bylo dlugimi okazalo sie byc krotkimi a na kolumnie kierownicy sliczne dlugie swiatla. Ten kto sie czepial oswietlenia szerokiego - nie ma racji - swieci jak sie pa3.
Ogrzewanie mi w autku dziala bardzo dobrze (nic nie musze przeczyszczac czy udrazniac) jak znalazl na zime. Klima mi dziala bardzo dobrze - chlodzi.
Ale mam zastrzezenia do elektrycznych szybek - juz zakupilem wd40 - bo chodza fatalnie. podobnie i podsmaruje zamek od bagarznika (cos tam skrzypia te szybki i przesuwaja sie nierownomiernie)
Sprobuje za rada Bociana dokrecic pokrywe silnika moze ten delikatny wyciek zlikwiduje

.
Dzisiaj na wymiane oleju jechalem wiec znowu archiwalne tablice od malucha zostaly przykrecone (malucha juz 100 lat nie ma - a i tak to bylo auto mojej lubej - a tablice jeszcze posluza latami) i w trase (ten urzad celny maja 2 tygonie na zalatwienie sprawy i dwa tygodnei to trwa) - przyjemnie sie smiga peepkiem - taka kanapa

. I sprawdzilem ABS - smiiszna sprawa bo poczatkowo udalo mi sie zapiszczec na asfalcie hamulcami (czyli sa zawodne) a pozostale proby abs poprawnie dzialal.
Wszyscy ktorzy to czytaja - mowcie jaki filtr oleju (gwint 10x1,5 - lub jakos tak) i co wazniejsze jaki filtr powietrza (tylko nie mowice ze moparowski za 459 zl

w promocji bo normalnei kosztuje 785 zł ).
Coraz bardziej pokochuje ta trumne (juz tak go nazwalem - trumna). Ma i itle drobiazgow w niej jest do zrobienia ze mi zycia braknie
POZDRWIAM PEEPOWICZOW - i innych myslacych pozytywnie - (juz niebawem Luba zabieram na piknik w gory - nie ma to jak odszukac polanke z ktorej piekny widok jest na Sniezke.