do posiadaczy G. Cherokee, chcialbym sobie kupic jeepa
Moderator: Mroczny
Bocian pisze:http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=591121
to ten, chociaz dziwnie podrozaly u niego sondy do irokezowod czasu duzego popytu.
Z mojej skromnej osoby sprzedal ich parenascie*
* i nie mam z tego zadnej dzialki
A ja kupilem u niego taka;
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31304316
i chyba w podobnej cenie - no moze pare zlociszow taniej, a co wazniejsze dziala poprawnie....
* dzialki to Ci nie zalatwie (cokolwiek masz na mysli) ale pifo masz jak w banku!
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka
Mialem sobie kiedys Jeepka

PsująMarcin978 pisze:nawet takie jeepy z rocznikow np 95 rok sa zawodne?
bo z tego co wyczytalem to jeepy strasznie sie psuja? ale moze tylko te stare, katowane na maxa?

- Discotheque
-
Bzdura i stereotypy.Marcin978 pisze:nawet takie jeepy z rocznikow np 95 rok sa zawodne?
bo z tego co wyczytalem to jeepy strasznie sie psuja? ale moze tylko te stare, katowane na maxa?
Tak to wyglada na forum
patrol 2.8TD - o niee stary glowice chojowe i padaja stary nie kupuj nie kupuj bo klopoty
isuzu - o karwa stary nie kupuj nie kupuj bo to egzotyk ZERO czesci ZERO normalnie
opel - o nieee stary to nie terenowka to jakis opel
suzuka - o karwa nie kupuj nie kupuj bo to male halasliwe i gryzie
RR - o nieee nie kupuj nie kupuj bo to chleje duze angielskie i napewno bedzie mialo kierownice z drugiej strony
LR - o nieeeee dyskoteka bedziesz jezdzil? mosty Ci wybuchna jak nic, nie kupuj nie kupuj
Toyota - nie KUPUJ ceny czesci Cie zjedza silnik slaby ledwo pod gorki podjezdza
UAZ, GAZ - o madafaka chlopie nie kupuj nie kupuj bo bedziesz pod nim lezal i lezal
G - oo szacunek stary ale co ty czesci Cie zjedza a warzyniokiem chcesz jezdzic? przeciez dupa w nim boli

Jeep - o dzizasss ne kupuj nie kupuj bo to mosty ma slabe wybucha non stop i wybucha
Wedlug takiego myslenia pownnismy w dowolnym samochodzie po zapaleniu sie kontrolki zuzycia klockow hamulcowych napisac do fabryki
ze [cenzura] produkuja tak ujowe auta bo sie klocki zuzyly i po prostu tragedia a u kolegi w innym to sie nie zapalilo i pozniej sie zuzyly i juz nigdy nie kupimy takiego gownianego auta.
Jeep jak kazde inne auto psuje sie bardziej lub mniej. Zalezy glownie od stanu i stopnia zuzycia jak i mechesow ktorzy w nim namieszali.
A w kazdym aucie cos jest lepsze gorsze, mniej lub bardziej trwale.
-
eee, czyli ok, pozostaje jeep 
kazde auto sie psuje
w usa jak patrzylem sa bardzo tanie fury, za 4.5-5 tys $$$ mozna kupic jeepa z 95/96 roku cudo, stan doslownie idealny
niestety kompletnie sie nie znam na sprowadzaniu aut, nie wiem jakie formalnosci, koszty itd, troche to za duze przedswiewziecie jak na mnie.
moze poszukam kogos kto sciaga auta z usa zawodowo?
co myslicie o tym?
jak sie do tego zabrac? ma ktos namiary kto mi sprowadzi takie auto?
czy trzeba potem jakos przerabiac swiatla z takiego jeepa?

kazde auto sie psuje
w usa jak patrzylem sa bardzo tanie fury, za 4.5-5 tys $$$ mozna kupic jeepa z 95/96 roku cudo, stan doslownie idealny
niestety kompletnie sie nie znam na sprowadzaniu aut, nie wiem jakie formalnosci, koszty itd, troche to za duze przedswiewziecie jak na mnie.
moze poszukam kogos kto sciaga auta z usa zawodowo?
co myslicie o tym?
jak sie do tego zabrac? ma ktos namiary kto mi sprowadzi takie auto?
czy trzeba potem jakos przerabiac swiatla z takiego jeepa?
Mi sie tak samo zdaje, ale jak to ostatnio napisałem to mnie zjeb...redy pisze:Z racji obowiązujących przepisów celno-podatkowych nie wydaje mi się żeby miało sens zciąganie auta zza oceanu (akcyza+cło+vat+transport+czekanie na auto itp.) znacznie lepiej kupić coś takiego za zachodnią miedzą (akcyza+transport i tyle)
tak mi się przynajmniej zdaje...![]()

no nie wiem w sumie co mam kupic, strasznie chcialbym poszalec w terenie, napalilem sie 
moze jakiegos starocia z 85-90 roku? z tym ze ryzyko wielkie ze zwali mi sie i bedzie problem z czesciami i wpakuje sie w ogromne koszty
dlatego chcialbym tak 94-95 bo licze ze nie bedzie bardzo rozwalona taka terenowka
moze cos ktos poradzi innego zeby nie bylo problemow z czesciami?
http://www.mobile.de/SIDwSaxZg82wAHn9j9 ... 354&top=17&
czy to jest grand? czy nie? wyglada jak grand, ale nie pisze zeby to byl grand
czy same cherokee mialy rury w standardzie?

moze jakiegos starocia z 85-90 roku? z tym ze ryzyko wielkie ze zwali mi sie i bedzie problem z czesciami i wpakuje sie w ogromne koszty
dlatego chcialbym tak 94-95 bo licze ze nie bedzie bardzo rozwalona taka terenowka
moze cos ktos poradzi innego zeby nie bylo problemow z czesciami?
http://www.mobile.de/SIDwSaxZg82wAHn9j9 ... 354&top=17&
czy to jest grand? czy nie? wyglada jak grand, ale nie pisze zeby to byl grand
czy same cherokee mialy rury w standardzie?
ja chce cherokie a nie wranglera 
chcialbym go podniesc, zalozyc mu grozne kola i opony i do lasu
http://www.projekt4x4.com znalazlem ten link, widac katem fotke podniesionego jeepa z juz prawie fajnymi kolami
strasznie mi sie podobaja podniesione auta z groznymi oponami

chcialbym go podniesc, zalozyc mu grozne kola i opony i do lasu

http://www.projekt4x4.com znalazlem ten link, widac katem fotke podniesionego jeepa z juz prawie fajnymi kolami

strasznie mi sie podobaja podniesione auta z groznymi oponami

- Discotheque
-
Marcin978 pisze: auto potrzebuje do jazdy po miescie, po wroclawiu glownie, tutaj sa straszne dziury, i czasem wypady w teren
Marcin978 pisze: chcialbym go podniesc, zalozyc mu grozne kola i opony i do lasu![]()
He he he he... oto kolejnosc rosnacego cisnienia kazdego posiadacza terenowki. Ja tez zakladalem glownie trasa i ewentualnie jakas laczka. Teraz nie mam prawie lakieru na aucie przez jazdy po lasach, bak wgnieciony, tlumik naderwany, kangur obity, w srodku kolekcja blota