lift 2"
Moderator: Mroczny
- czlopiur
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
http://www.jeep.org.pl/forum/index.php dowiaduj się tam 

- pbyra
-
powiało chłodem......czlopiur pisze:http://www.jeep.org.pl/forum/index.php dowiaduj się tam
TO MIEJSCE CZEKA NA TWOJĄ REKLAMĘ
gg: 4793104
gg: 4793104
Re: lift 2"
Troche drogo biorąc pod uwagę, że parę części jest tam zbędnych - amortyzatorów przedłużać przy takim lifcie nie trzeba, podobnie jak przednich i tylnych odbojówMa-Rysia pisze:http://allegro.pl/item394431066_jeep_ch ... ft_2_.html
panowie warto w to inwestować ?
zakładał ktoś toto ?
poz.Piotr

F150 302 V8
Uuu, drogoPlush pisze:Gorzej z dodatkowymi piórami do resorów, chociaż mi udało się wyrwać ze szrotu poldkowe za 40 zł i po przycięciu dały równiutko 6 cm lifta, jeżdżę tak już prawie 2 miesiące i jak na razie nie siadły.

F150 302 V8
Kuba ma rację - do 2 cali nic nie potrzeba robić z amorami. BTW - cal ma 2,54 cm. Dodatkowe pióro z tyłu to po prostu twardszy tył, a nie koniecznie wyliftowany. Za te pieniądze lepiej sobie xenony założyć.
też się znajdzie okazja.......

Jeep YJ na Patrol GR, Toyota LC, Star
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
mel pisze:Kuba ma rację - do 2 cali nic nie potrzeba robić z amorami. BTW - cal ma 2,54 cm. Dodatkowe pióro z tyłu to po prostu twardszy tył, a nie koniecznie wyliftowany. Za te pieniądze lepiej sobie xenony założyć.też się znajdzie okazja.......
za xenony to powinni wieszac jesli sa nieorginalne

- jaras83
- jestem tu nowy...
hmm czy trzeba wyklepać stare resory? i wrzuca się jedno pióro czy po prostu się wstawia komplet z lublina 

..VFR750 +XJ 4.0= 5 WD...

Jak wolisz - możesz wyklepać stare, pewnie klapną po jakims czasie ale napewno nie będzie zbyt twardo. Możesz też dołożyć po jednym piórze (najlepiej jak najdłuższym) i jest mała szansa na to, że rosy klapną (przynajmniej nie w najbliższym czasie) ale może za to być twardo i nie dać pełnych dwóch cali. Generalnie taka rzeźba to ruletka, dopóki nie postawisz auta na kołach i nie pojeździsz chwilę, to nie będziesz miał pewności co i jakim sposobem wyjdziejaras83 pisze:hmm czy trzeba wyklepać stare resory? i wrzuca się jedno pióro czy po prostu się wstawia komplet z lublina

F150 302 V8
- jaras83
- jestem tu nowy...
hmm a co jeśli włożyć nowe pióra z lublina?
tylko nie wiem czy w ogóle warto- czy nie lepeij oryginały od XJ..ale chyba lublin mimo wszystko może wyjść taniej?

jeżeli twierdzicie że nic nie trzeba robić z amorkami to jesteście w wielkim błędzie

- jaras83
- jestem tu nowy...
kolego ale coś więcej?gszyp pisze:jeżeli twierdzicie że nic nie trzeba robić z amorkami to jesteście w wielkim błędzie![]()
![]()
![]()

wyprowadź nas z wielkiego błędu

dzięęki

jeżeli dajesz podkładki pod sprężyny i klepiesz resory to amortyzator się rozciąga o tą samą wartość a więc zmniejsza się jego zakres pracy i pozostaje on niewielki .przy maksymalnym wykrzyżu amortyzator dobija(rozciąga się na maxa)a to powoduje jego uszkodzenie,no i zmniejsza zakres pracy zawieszenia.
Dlatego stosuje się dłuższe amory lub podkładki pod nie
ot dlaczego
Dlatego stosuje się dłuższe amory lub podkładki pod nie
ot dlaczego

ja napisałem że trzeba bo wy twierdzicie że niejaras83 pisze:kolego ale coś więcej?gszyp pisze:jeżeli twierdzicie że nic nie trzeba robić z amorkami to jesteście w wielkim błędzie![]()
![]()
![]()
jeśli twierdzisz że nie trzeba to powiedz chociaż dlaczego i o ile trzeba w takim razie
![]()
wyprowadź nas z wielkiego błędu![]()
dzięęki
zauważ że jest jeden twój głos przeciwko reszcie...gszyp pisze:
ja napisałem że trzeba bo wy twierdzicie że nie
sam mam oryginalne amory...
na początku miałem i z przodu i z tyłu 2"...
przy 2" nie ma żadnych problemów z amorami, zarówno z przodu jak i z tyłu
porównywałem wykrzyże z kolegi skyjackerami gazowymi do ok.3,5" liftu...
mój wypadł niewiele gorzej na oryginałach (mówię tu o przodzie)
z tyłu przy 2" nic nie robiłem z amorami i było wsio w porządku, też wykrzyże spokojnie trzymał, przy resorach zrobionych na 2"...
teraz mam 4" z tyłu i amorki przedłużone o jakieś 5-7 cm (o 2 cm więcej, niż most wisi na resorach!! ( to tak dla świętego spokoju)...
a skok amorów seryjnych do w porównaniu do liftowanych jest taki sam ( z tyłu), więc różnią się tylko długością,a nie skokiem...
więc nie trzeba ich zmieniać przy 2"... co najwyżej można...

na oryginalnych amorkach to muszą być zajebiste wykrzyże

pewnie łączniki stabilizatora też oryginalna długość

sorry nie chciałem Ci zepsuć systemu....

przeczytaj mój podpis, potem wnioskuj odnośnie stabilizatorów...

mówimy tu o lifcie2" na oryginalnych amorkach bez przedłużania
na fotkach to na pewno nie to

na fotkach to na pewno nie to

- jaras83
- jestem tu nowy...
..ja nie wiem, ja się nie znam
..ale rozmawiałem dziś z Raffim'i i też twierdzą że przy 2" nie trzeba zmieniać amorów..we'll see