Witam, szukam kogoś moji drodzy kto wie jak zdjąć wycieraczki przednie przy pod szybiu, potrzebuje zdjąć ten plastik i dostać się tam głębiej.
Kto to robił, próbowałem już ale coś nie idzie jak w zwykłych autach, także wole się was tu spytać.....
Jak zdjąć wycieraczki????????
Moderator: Mroczny
Jak zdjąć wycieraczki????????
Cinek-007 Jeep ZJ 95r 2,5TD Loredo
Re: Jak zdjąć wycieraczki????????
Żaden szanujący się ofrołder nie używa wycieraczek bo czasami lepiej jak się nie widzi gdzie się jedzie a na postoju szmatą se przetrze

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
...kurde!..Komu chcesz ściągnąć???????????cinek-007 pisze:Witam, szukam kogoś moji drodzy kto wie jak zdjąć wycieraczki przednie przy pod szybiu, potrzebuje zdjąć ten plastik i dostać się tam głębiej.
Kto to robił, próbowałem już ale coś nie idzie jak w zwykłych autach, także wole się was tu spytać.....

StaryRower
Nie wiem jak w ZJ-cie ale u mnie (xj) jest taka zawleczka ktura trzeba przesunąć i wycieraczka schodzi 

Cinek duuuuuzo latwiej sciaga sie wycieraczki w Zj jak je obrocisz, tj. podnies wycieraczke na tyle na ile to mozliwe i staraj sie ja obrocic tak jakby miala pracowac do gory nogami wtedy bardzo latwo sciagnac. Kurde nie wiem sam jak to dobrze wytlumaczyc, ale mam nadzieje ze cos pomozecinek-007 pisze:Witam, szukam kogoś moji drodzy kto wie jak zdjąć wycieraczki przednie przy pod szybiu, potrzebuje zdjąć ten plastik i dostać się tam głębiej.

Jeep ZJ 5.2 V8 + Kumho
dokładnie unosisz ramie wycieraczki i tam wtedy wyciągasz taka blaszkę która blokuje ją w tej pozycji i ściągasz.czuczo pisze:Nie wiem jak w ZJ-cie ale u mnie (xj) jest taka zawleczka ktura trzeba przesunąć i wycieraczka schodzi