Zużycie paliwa ......... zbyt duże

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Kosa
Kontaktowanie:

Post autor: Kosa » pn mar 21, 2005 1:56 pm

hmm no tak to jest jak się człowiek nie zna i kupi jedno wielkie g@!#
ja nigdy w żadnym samochodzie nie miałem gazu i teraz płącę frycowe ale...
byłem dziś u takich jednych gazowników, wydali mi się bardzo roozsądni i rzeczowi, obejrzeli dokładnie samochód itd pogadaliśmy z pół godzinki i doszedłem do wniosku, że założę u nich gaz sekwencyjny włoskiej firmy ( ee nie pamiętam mam zapisane jak usiądę na dłużej do kompa to napiszę :oops: ) za jakieś 4500. Wezmę to w kredycie bo wyjdzie 8% drożej a niestety nie dysponuje na dzień dzisiejszy taką kwotą. A mają mi doprowadzić elektrykę do porządku no i poprowadzić od butli szerszą rurę 8-kę no i zrobić cały przód w tej cenie, butla zostaje i wlew gazu tez na razie zostaje :cry: Myślę, że cena nienajgorsza w dodatku mam do nich bardzo blisko (zakład polecony przez forumowicza)

EDIT: już mam; włoska instalacja sekwencyjnego wtrysku firmy AMAX model: REG Drim XXI M mówi Wam to coś??
Ostatnio zmieniony pn mar 21, 2005 2:01 pm przez Kosa, łącznie zmieniany 1 raz.
Only at ...

ZJ 95' V8 4,5"up

Awatar użytkownika
misman

Post autor: misman » pn mar 21, 2005 2:00 pm

Radek666 pisze:Jak najbardziej sie zgadza - attuator reguluje ilosc podanego gazu na podstawie sygnalu z sondy - odpowiednik silnika krokowego (ktorego nie ma). Moj point byl taki, ze mimo wszystko jest tam oprocz tego reczna sruba regulacyjna :-)
Eno... Ja mam instalkę II gen (z silnikiem krokowym) i na samym silniku jest szeregowo wpięta w obwód śruba regulacyjna (niektóre silniki tego nie miały) do ręcznego wymuszenia nastawy w obwodzie. I na razie na tym działa, bo automagiki twierdzą iż sonda u mnie nie działa, a ichniejszego podłączenia (ani swojej sondy) jeszcze nie sprawdzałem. I tymże sposobem jeżdżę na I generacji 8) :)21
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”