WJ zimą
Moderator: Mroczny
Re: WJ zimą
czemu masz takie oczki ?gruszkin pisze:

- Alberciczek
No a jak mają odpalać? Tak jak każdy inny Diesel...
A to, czy będzie ci odpalał normalnie, czy będziesz miał porażkę, to zalezy tylko i wyłącznie od tego jak o ten samochód zadbasz.
A to, czy będzie ci odpalał normalnie, czy będziesz miał porażkę, to zalezy tylko i wyłącznie od tego jak o ten samochód zadbasz.
Dżip Blank Szyroki 4,7 QD chyba zielony był....Jak był nowy...
Jeździłbyś LR to tez byś robił takie oczy na słowo "odpalanie w zimie"Morgan pisze:czemu masz takie oczki ?gruszkin pisze:

żarcik heh

Jak silnik w dobrej kondycji i w pore zadbasz o podstawowe elementy w dieslu, to musi odpalać. Chyba że paliwo zamarznie .
Jest - Nissan Terrano II 2.4
Był - Jeep Grand Cherokee ZJ 4.0, Opel Frontera 2.0
Był - Jeep Grand Cherokee ZJ 4.0, Opel Frontera 2.0
Jak silnik w dobrej kondycji i w pore zadbasz o podstawowe elementy w dieslu, to musi odpalać. Chyba że paliwo zamarznie .[/quote]
nie miałem wczesniej diesla i nie wiem co mnie czeka , teraz z rana już ciężko pali a jak odpali to trzęsie nim zanim się nagrzeje . To trwa kilkanaście sekund i przytym dymi. potem już jest normalnie i nawet jak go zgaszę to odpala odrazu bez problemu jak nowy
. Podczas jazdy też nic mu się nie dzieje. Mechanik wspomniał o swiecach , sprawdził miernikiem i były dobre , może macie jakieś inne pomysły co sprawdzić 
nie miałem wczesniej diesla i nie wiem co mnie czeka , teraz z rana już ciężko pali a jak odpali to trzęsie nim zanim się nagrzeje . To trwa kilkanaście sekund i przytym dymi. potem już jest normalnie i nawet jak go zgaszę to odpala odrazu bez problemu jak nowy

nie czytałeś wątku o tych silnikach?
nie czytałem , moze masz linki bo nie mam zbyt wiele czasu na szukanie po necie , w pracy jestemMroczny pisze:nie czytałeś wątku o tych silnikach?
teraz przeczytałem troche o VM . Zdania są podzielone . Jedni piszą ze złom a drudzy ze to dobre chyba skoro ciąga lawety z niemiec do Turcji 2 razy na miesiąc bez serwisuMorgan pisze:nie czytałem , moze masz linki bo nie mam zbyt wiele czasu na szukanie po necie , w pracy jestemMroczny pisze:nie czytałeś wątku o tych silnikach?

strasznie rozmowni jesteścieMorgan pisze:teraz przeczytałem troche o VM . Zdania są podzielone . Jedni piszą ze złom a drudzy ze to dobre chyba skoro ciąga lawety z niemiec do Turcji 2 razy na miesiąc bez serwisuMorgan pisze:nie czytałem , moze masz linki bo nie mam zbyt wiele czasu na szukanie po necie , w pracy jestemMroczny pisze:nie czytałeś wątku o tych silnikach?, troche mnie to pocieszyło
A tak to nic więcej nie znalazłem o 3.1 . To jak z tym odpalaniem ?

a o czym tu gadać? Masz zylion postów, linków i dowodów, ze ten silnik jest gówniany. Twój się juz kończy ale nadal liczysz, ze jakoś to będzie i dołożywszy 333pln na serwis olejowy unikniesz rozczarowania przez następne 187 tys (następne, bo Twój ma tyle na liczniku)
- kulkagsx1200