XJ 5d a 3d
Moderator: Mroczny
Re: XJ 5d a 3d
Patrool to traktor bez polotu i finezji 

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
I taki ma byćCrOOchy pisze:Patrool to traktor bez polotu i finezji

XLT II, Bauer, XLT... Nie miałem tylko "full size"-a, ale jeździłem - straszna krowa.CrOOchy pisze:którego bronca miałeś?Bo ich troche było typów
Zbowid

do mnie najbardziej własnie full size przemawia 

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Full ma swój klimat i jest na prawdę obszerny
Ale tylko na ulicę i płaskie tereny do lasu już nim nie wjedziesz...

Zbowid

-
- jestem tu nowy...
E tam patrol fajny. Potężny, duża moc, a jaki dźwięki silnika;) Jednym słowem bestia 

piotreek070 pisze:E tam patrol fajny. Potężny, duża moc, a jaki dźwięki silnika;) Jednym słowem bestia

Tak z ciekawości poszperałem i o jest gabarytu honkera, nie tragediiZbowid pisze:Full ma swój klimat i jest na prawdę obszernyAle tylko na ulicę i płaskie tereny do lasu już nim nie wjedziesz...

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Zbowid pisze:Full ma swój klimat i jest na prawdę obszernyAle tylko na ulicę i płaskie tereny do lasu już nim nie wjedziesz...
Ciekawe... Możesz rozwinąć ?
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
Długie autko i szerokie - trudne do manewrowania w porównaniu z jepem i parchem...
Zbowid

nikt nie mówił że ma być łatwo
a Długi to jest Suburban a nie jakieś tam bronco

a Długi to jest Suburban a nie jakieś tam bronco

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
Ale do lasu da się jednak wjechać ? Bo wypowiedź brzmiała tak, jakby należało porzucać auto na skraju lasu, i dalej udać się piechotą...Zbowid pisze:Długie autko i szerokie - trudne do manewrowania w porównaniu z jepem i parchem...
Przytaczane tu przykładowe modele nadal są dużo mniejsze niż terenowe auta ciężarowe. Które to po lasach jeżdżą, i owszem..
Miałem xj 3 drzwi 4.0 ho skrzynia manualna , to był samochód który kochałem i do dzisiaj kiedy przez przypadek znajdę zdjęcie na kompie to łezka się w oku kręci . miałem go 7 lat , zawieszenie remontowałem systematycznie co roku , non stop coś w nim musiałem grzebać . Od 6 lat jeżdżę Patrolem GR 2.8 rdt , zrobilem na początku silnik (8 tyś
raz zawieszenie (drążki ,amory polibusze ) , i naprawdę oram tym samochodem masakrycznie , kompletnie go nie szanuje , a on dalej jeździ . Tylko jest jeden szczegół , xj-ta się nie po prostu posiada - jego się kocha . Ten samochód ma to czego nie znajdziesz w żadnym parchu i innych wynalazkach .
Dlatego na forum tylu fanów xj-otów , którzy nie bardzo mogą wytłumaczyć ,dlaczego jeżdżą i biorą w obronę jeden z bardziej awaryjnych samochodów tego typu (nie mam na myśli silnika) .
Amen.

Dlatego na forum tylu fanów xj-otów , którzy nie bardzo mogą wytłumaczyć ,dlaczego jeżdżą i biorą w obronę jeden z bardziej awaryjnych samochodów tego typu (nie mam na myśli silnika) .
Amen.
SZANUJ LAS!...bo i ty mozesz zostac kiedys partyzantem!
dziwne wrecz ciekawe,ja mysle calkiem odwrotnie,a kilka zlomow mialem 

- kulkagsx1200
moje obcowanie z jeepami - 1; xj 4.0 90'sprowadzony przeze mnie 2,5roku bezawaryjnej jazdy po czym sprzedany znajomemu , raz mi sie uszczelka pod kolektorem ssacym wypierdziala.
2; wrangler yj 4.0 91'z 3b automatem sprowadzony przeze mnie , jesli ja nie zepsulem czegos nie zepsuło sie nic , mam go juz 3lata
3; grand zj 4.0 95' sprowadzony z luxemburga . kupilem go ze skrzynia w trybie awaryjnym dwa lata temu . wymienilem czujnik cisnienia goovernera olej i filtr i smiga bezawaryjnie po calej polsce dosc czesto powedzialbym . zero usterek .
gdyby jeepy byly takie jak je tu opisujecie - na bank latalbym czyms innym , amerykanskim na bank . nie katowalbym sie ze zlomami .
mam dwa , oba daja przyjemnosc z jazdy super , lubie je i szkoda ze dwoma na raz nie da sie latac .
nie cierpie jedynie VM'a
za duzo widzialem cierpienia moich znajomych , ktorym przyszlo sie zmierzyc z ta jednostka w swoich nie koniecznie jeepach
latam i bede latal jeepami sa fajne i maja TO co daje mi przyjemnosc z obcowania z tymi sprzetami
2; wrangler yj 4.0 91'z 3b automatem sprowadzony przeze mnie , jesli ja nie zepsulem czegos nie zepsuło sie nic , mam go juz 3lata
3; grand zj 4.0 95' sprowadzony z luxemburga . kupilem go ze skrzynia w trybie awaryjnym dwa lata temu . wymienilem czujnik cisnienia goovernera olej i filtr i smiga bezawaryjnie po calej polsce dosc czesto powedzialbym . zero usterek .
gdyby jeepy byly takie jak je tu opisujecie - na bank latalbym czyms innym , amerykanskim na bank . nie katowalbym sie ze zlomami .
mam dwa , oba daja przyjemnosc z jazdy super , lubie je i szkoda ze dwoma na raz nie da sie latac .
nie cierpie jedynie VM'a

latam i bede latal jeepami sa fajne i maja TO co daje mi przyjemnosc z obcowania z tymi sprzetami

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

zgadzam sie w 100%,lubie dzipy tez lubie patrole,nie mam uprzedzen do zadnej z marek,no moze do LR 

I na jeepy, i na full-size'y plują najwięcej ci, co:
- nie mieli (ale kolega miał, to wiedzą)
- mieli przez chwilę wychechłany egzemplarz (więc wiedzą, bo się, panie, psujo te hamerykany)
- mieli przez chwilę może i zadbany egzemplarz (więc wiedzą, bo to, panie, ile to poli, bo buja, bo nie da się manewrować, etc...)
Przy przeciętnej amerykańskiej terenówce, lub full-sajzie z odpowiadającego rocznika i typu, japońckie i europejskie wozy to dychawiczne, ciasne, niewygodne i głośne taczki
Przejedź się któren szerokim '89, i przejedź się (już nie patrolem, będę litościwy
) ale chociażby toyotą lub pajero. Taczki
Przejedź się któren full-sizem, ba.. przewieź tonę, i następnie załaduj tonę na hiluxa czy navarę. Nie wspomnę o komforcie jazdy małym pikapem na pusto. Plomby z zębów wypadają
- mieli przez chwilę wychechłany egzemplarz (więc wiedzą, bo się, panie, psujo te hamerykany)
- mieli przez chwilę może i zadbany egzemplarz (więc wiedzą, bo to, panie, ile to poli, bo buja, bo nie da się manewrować, etc...)
Przy przeciętnej amerykańskiej terenówce, lub full-sajzie z odpowiadającego rocznika i typu, japońckie i europejskie wozy to dychawiczne, ciasne, niewygodne i głośne taczki

Przejedź się któren szerokim '89, i przejedź się (już nie patrolem, będę litościwy

Przejedź się któren full-sizem, ba.. przewieź tonę, i następnie załaduj tonę na hiluxa czy navarę. Nie wspomnę o komforcie jazdy małym pikapem na pusto. Plomby z zębów wypadają

ale my to wiemy 

- kulkagsx1200
A już myslałem, że jestem osamotniony w soich poglądachmisman pisze:Przy przeciętnej amerykańskiej terenówce, lub full-sajzie z odpowiadającego rocznika i typu, japońckie i europejskie wozy to dychawiczne, ciasne, niewygodne i głośne taczki
Przejedź się któren szerokim '89, i przejedź się (już nie patrolem, będę litościwy ) ale chociażby toyotą lub pajero. Taczki
I na jeepy, i na full-size'y plują najwięcej ci, co:
Przy przeciętnej amerykańskiej terenówce, lub full-sajzie z odpowiadającego rocznika i typu, japońckie i europejskie wozy to dychawiczne, ciasne, niewygodne i głośne taczki![]()
Przejedź się któren szerokim '89, i przejedź się (już nie patrolem, będę litościwy) ale chociażby toyotą lub pajero. Taczki
![]()

Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban