Tez mi sie wydaje ze tam nie ma jakiegos niewiadomo-jakiego cisnienia; musze sprawdzic w papierach moze cos znajde i przetestuje chlodnice na duzowyzszym cisnieniu na szczelnosc¿eber pisze:z tego co wiem w takim uk³adzie nie ma zbytniego ci¶nienia i moja ogromna ch³odnica by³a po³±czona z przewodami za pomoc± cybantów. Auto dostaw±³o bardzo po du... i nigdy nie by³o problemów z suwaniem siê przewodów
Chlodnica ATF
Moderator: Mroczny
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka

No ale obwod chlodnicy to nie to samo co wylot bagneta.... w rurce bagneta cisnienia zadnego nie ma natomias na chlodnice pompa jednak chyba wymusza obieg, wiec jakies cisnienie tam bedzie (male bo male ale jakies...)PKi pisze:Jak by by³o du¿e ci¶nienie to miarka by przed maske wystrzeli³a
Radek zwany TReneR

-
Chłodnicę oleju zastosuj od Opla Astra TD - kosztuje na złomie max 50zł ma podejścia ciśnieniowe i tylko trzeba zarobić na przewodach baryłki. Ja dałem na złomie razem z chłodnicą intercoolera od Audi 80TD 30zł za dwie. Połaczenia powinny być jednak ciśnieniowe bo będzie kropelkować - nawet jak mocno zaciśniesz cybantem. Najprościej dorobić przedłużki gumowe z zarobionymi końcówkami.
powracam do tematu...poszukalem stary watek coby nowego bez sensu nie otwierac...
...balagan NAM sie ostatnio przez takie powtarzania w kolko tego samego robi....
a wiec ....
po 1 rocznym lezakowaniu mojej chlodnicy ATF w garazowni postanowilem zamontowac toto cus ....
a ze lato coraz blizej to czas "wsamratny"
pytanko do MECHANIZATOROW wszalekiej masci:
jaka jest procedura zalania olejem podpietej chlodnicy ATF??
zamontowac, zdjac rurke wylotu i odpalic....
po wycieku ATF (byle nie w twarz) wylaczyc motor..... zalozyc na rurke i basta??
czy sie myle ...
podpiac chcemmm za oryginalna chlodnico/podgrzewaczem....
w obieg
ale z kolei ....
czy nie bedzie to mialo wplywu na podgrzewanie wstepne oleju ATF przez wode podczas startu po nocce ( zwlaszcza w zimie)??
no bo po kiego h.uja chlodnica wody podgrzeje mi ATF jak za chwile chlodnica ATF'u - dodatkowa - go odpowiednio zchlodzi....
i badz tu madry czlowieku ....
...balagan NAM sie ostatnio przez takie powtarzania w kolko tego samego robi....
a wiec ....
po 1 rocznym lezakowaniu mojej chlodnicy ATF w garazowni postanowilem zamontowac toto cus ....
a ze lato coraz blizej to czas "wsamratny"
pytanko do MECHANIZATOROW wszalekiej masci:
jaka jest procedura zalania olejem podpietej chlodnicy ATF??
zamontowac, zdjac rurke wylotu i odpalic....

po wycieku ATF (byle nie w twarz) wylaczyc motor..... zalozyc na rurke i basta??
czy sie myle ...

podpiac chcemmm za oryginalna chlodnico/podgrzewaczem....

ale z kolei ....
czy nie bedzie to mialo wplywu na podgrzewanie wstepne oleju ATF przez wode podczas startu po nocce ( zwlaszcza w zimie)??
no bo po kiego h.uja chlodnica wody podgrzeje mi ATF jak za chwile chlodnica ATF'u - dodatkowa - go odpowiednio zchlodzi....

i badz tu madry czlowieku ....
"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...