nie automat i nie V8 czy mozna kupic?(wyszlo:historia Jeepa)
Moderator: Mroczny
W wersjach na licencji produkowanych we Francji były podzespoły francuskie ale w oryginalnych z USA CJ 7 nigdy nie było francuskich skrzyń i silników. Były skrzynie Warner, Borg Warner, GM TH-400 do V8 i Chrysler i silniki GM i AMC 2,5 3,8 4,2 i 5L benzyny, a Wrangler nigdy nie był produkowany w Europie - skrzynie Chrysler 3-biegowe automaty oraz japońce Aisin Warnerlesio jeep pisze:Masz racje tylko ze CJ7 to jusz Renault skszynia pigot motor R25
potem WRANGL dalej zgoda zmodifikowany CJ7 ale przez Renowke
i we Francji potem kolega Regan potrzebowal symbolu i wykupil AMC wraz z Jeepem za sumke ktora wielu z nes nawet nie potrawi napisac
biljion dolarow!!!!! wiec te zabojady jednak cos zrobily ze firma
ktora plajtowala w 1978 w 87 byla warta 46X dochod narodawy Polski
bez komentaza
Bankrutujące AMC uratowała sprzedaż AMC General, czyli produkcji wojskowej - dzisiaj Hummer oraz XJ
A co to wszystko ma wspólnego z tematem postu

Chociaż fajnie sie dyskutuje, Lesio dobrze ciągnie podpuszczanie, chyba był w legii cudzoziemskiej tak kocha żabojadów

'97 Wrangler TJ 2.5 + 2" + Warn x800i + 31" MT
lesio jeep pisze: (...)
biljion dolarow(...)46X dochod narodawy Polski
(...)
Nie rybeńko... bilion (miliard) dolarów to jakaś jedna dwusetna część PKB Polski - to zaledwie tyle, ile potrzeba na wdrożenie do produkcji jednego nowego modelu samochodu. Jeśli ktoś tyle płaci za firmę, tzn. że jest ona bankrutem (co faktycznie było prawdą w przypadku AMC, zrówno przed jak i po przejęciu przez Renault)
JimnyJeans + 2" - jeździmy bez śladów 

- lesio jeep
-
masz babo placek skszynie pigota byly montowane w US w DOGE w Jeepie Fordzie" oraz w znanych mercedesach G zreszta nie tylko w US
osobiscie nic do hamerikanow ,nie miec mam tam nawet syna ktory
uczyc sie hamerykanskiej wiedzy w Philadelhi ale historjie to naginac nie bedziem i fakty faktami milosc do frankow to inna sprawa muj VM jest produkcji Wloskiej wiec co powiesz ze wnuk Musoliniego ,?
jednum slowem szkoda ze renault nie kupil FSO mielibysmy dzisizj fajne
fury a nie afery
uczyc sie hamerykanskiej wiedzy w Philadelhi ale historjie to naginac nie bedziem i fakty faktami milosc do frankow to inna sprawa muj VM jest produkcji Wloskiej wiec co powiesz ze wnuk Musoliniego ,?
fury a nie afery
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
OK daj przykład kiedy do jakich modeli i jakie oznaczenie?lesio jeep pisze:masz babo placek skszynie pigota byly montowane w US w DOGE w Jeepie Fordzie" oraz w znanych mercedesach G zreszta nie tylko w US
fury a nie afery
Poszperałem z ciekawości w specyfikacji technicznych wszystkich wersji od Bantana BRC 40 do TJ poprzez SJ, MJ i przez 2 lata 87-89 do XJ i MJ 4.0 była stosowana skrzynia manualna 5 Peugeot BA-10 na Europę, a od 89 do końca produkcji Aisin Warner AX15. Jeepy CJ na licencji np. Mahindra czy w Ameryce Południowej Willco mają silniki i skrzynie francuskie. W USA nie znalazłem takiej wersji.
'97 Wrangler TJ 2.5 + 2" + Warn x800i + 31" MT
- lesio jeep
-
- lesio jeep
-
A i ludziska sie czegos dowiedzo o swoich pipkach
jak to Hamerykanska legenda dala dupy zabojadom:)21
bo i komputerek 4L H0 to elektonika Citroena szukajcie a znajdziecie
::)21 )2:)21 1
sercowcy wezcie se kropelki
tak to jezd smigac Hamerykanska Legenda dobrze chociasz ze od tarpana nic nie ma
:)21
:)21 1 

tak to jezd smigac Hamerykanska Legenda dobrze chociasz ze od tarpana nic nie ma

czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Na szczescie tylko niektore maja francuska elektronike - i elektrycy nie chca jej dotykac.
Jak dalem swojego do elektryka to najpierw zapytal czy nie mam francuskiej instalacji - bo jak tak, to on sie nie podejmuje niczego naprawiac.
A ja na szczescie (?) mam amerykanska
Jak dalem swojego do elektryka to najpierw zapytal czy nie mam francuskiej instalacji - bo jak tak, to on sie nie podejmuje niczego naprawiac.
A ja na szczescie (?) mam amerykanska

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Opowiadasz..zu-tec pisze: Jak ma być do lawety, to co ty robisz na forum Jeep'a...laweta wymaga ramy

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
się zgadza, sam mam taki hakmisman pisze:Opowiadasz..zu-tec pisze: Jak ma być do lawety, to co ty robisz na forum Jeep'a...laweta wymaga ramy
Jeep ma homologowane haki umożliwiające ciągnięcie przyczep o DMC 2200 kg. I spokojnie taką przyczepę ciąga, bez specjalnego stękania.

Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up