Nie prowokuj i nie wywołuj wilka z lasumdeja pisze: Przecie on ma ZAWSZE racje

Moderator: Mroczny
Za długo przebywa za granicami kraju i mu się udzeliłoWJ Jeep pisze:Tylko w ortografii nie ma racjimdeja pisze:Przecie on ma ZAWSZE racjeAdamek pisze:@LESIU tu akurat ma racje.
Ciekawe podejście do życialesio jeep pisze: tylko 4L bez
niego sie nie sprawdzisz jako kierowca zona cie opusci
a autko sie wtopi i dzieci beda nieudane
To kto w takim razie wstawił 2,5L do jeepa - żółtki?lesio jeep pisze: to 4L H0 tak jak przewidzieli jego konstruktorzy![]()
Są większe silniki i mocniejsze np. 5,9 który też można wsadzić do YJ, ale chodzi o to żeby cały zespół napędowy to wytrzymał jak nie chcesz reduktora wygrzebywać z piachu przy byle górce, w Cherokee jest dłuższy tylny wał napędowy i te problemy są mniejszelesio jeep pisze:tylko 4L i 180 KM znaczy sie rekordowy
osiag Mocy /pojemnosci normalka ameryka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Może to zdziwi niektórych ale 2.5 też da się zagazować a klima jest zbędna w rajdach bo jest to dodatkowy element który się psuje, poza tym nie słyszałem żeby gaz był w 4.0 w serii.lesio jeep pisze: nie wspomne jusz o ekonomice jazdy na lpg to taniocha jak
Matizem nawet na zapaszkach oszczedisz po arome gazownia
jest w seri a pozatym 2.5 jest bez klimy wiec na bulwary jest Beee
Z takim podejściem to porsche cabrio - laski na to lecąlesio jeep pisze: wiec na bulwary jest Beee
Nieprawda – 12-13 litrów na benzynie przy normalnym ogumieniulesio jeep pisze:Sorki tlumacze na polski
silnik 2,5 benzyna to osiagi zerowe
spalanie lajtowe 18-20 literkow na 100
Różnica to inny silnik i skrzynia biegów, mosty z innymi przełożeniami, ale tego raczej z 2.5 nie ukręciszlesio jeep pisze:czesci niedostepne wiec drogie
ogólnie każdym dobrym sklepie ze śrubami/nakrętkami je można kupić.lesio jeep pisze: wersja amerykanska czyli nakredki w calach a nie w milimetrach
To ja bylemdanielpoz pisze:byl taki w borkach i slabawy jak sie okazalo ale wszystko zalezy do jakiego calu ma byc auto
To wlasnie wtedy byl slabawy (w piaskownicy tej duzej), po za tym zadnego problemu nie bylo. Po za tym czuje, ze jakby ktos bardziej doswiadczony siedzial wtedy za kolkiem, to worngl2,5 tez by pod gorke wjechalKlosiak pisze:Jedynie przy bardzo długich i stromych podjazdach gdzie nie ma się jak ropędzić 4,0 wykazuje wyższość ale to nad 99% terenówek.
Bedzie roznica, zwlaszcza jak wsadisz kapcie 31' (i ogolnie przelozenie sie zmniejszy), powyzej 100km/h przyspieszenie jest glownie z gorkipatiik pisze:Oba wranglerki na asfalcie - super i nie będzie różnicy.
Ha - opony to on miał dobre ..... (chyba)..... ale jakie drzwi amerykanskiedanielpoz pisze:DanielF- ja wiem ze to Ty byles![]()
a jakie ty miales wtedy opony? bo moze tu byl problem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość