Poject jeep czesc :(
Moderator: Mroczny
Poject jeep czesc :(
OK, jeep nie przeszedl testu czystosci spalania. Wyglada na to ze katalizator jest do wymiany no i w silniku cos klekocze. Plan jest na razie taki: puscic taki fajny preparat przez wlot powietrza, do oleju i do paliwa i przejechac troche na nim i wlac olej sysntetyczny i wymienic katalizator. No coz... projekt sie nigdy nie konczy.
97XJ Sport podniesiony o ~5.5" z 33" BFG AT's, z wieloma innymi modyfikacjami.
Husaria 4x4
Husaria 4x4
- Mechatronik
- jestem tu nowy...
Witam..
Przy zamianie minerala na syntetyk zwłaszcza przy autach w których był dawany do oleju środek uszczelniający który wybitnie
zasyfia silnik . Stopień zasyfienia można łatwo sprawdzić zagiętym drutem grzebiąc pod korkiem wlewu oleju .W takim motorku wymiana oleju bez przynajmniej dwu płukań fluszem np STP kończy sie blokadą regulatorów luzu zaworowego i łomotami w silniku przy wymianach płukających polecam przebiegi max 500 km z dodatkowa wymianą filtra..
Pozdrawiam
Przy zamianie minerala na syntetyk zwłaszcza przy autach w których był dawany do oleju środek uszczelniający który wybitnie

Pozdrawiam
Fregata pod pełnymi żaglami i Jeep na szlaku - TO JEST TO....Cherokee Limited 4.0 LPG \ 1990
Mechatronik pisze:Witam..
Przy zamianie minerala na syntetyk zwłaszcza przy autach w których był dawany do oleju środek uszczelniający który wybitniezasyfia silnik . Stopień zasyfienia można łatwo sprawdzić zagiętym drutem grzebiąc pod korkiem wlewu oleju .W takim motorku wymiana oleju bez przynajmniej dwu płukań fluszem np STP kończy sie blokadą regulatorów luzu zaworowego i łomotami w silniku przy wymianach płukających polecam przebiegi max 500 km z dodatkowa wymianą filtra..
Pozdrawiam

Husaria 4x4
Husaria 4x4
No, nowy katalizator, troche sea foam do wlotu powietrza, oleju i paliwa i przeszedl
Teraz musze kupic stali i zaczac spawac jakies zbroje

Teraz musze kupic stali i zaczac spawac jakies zbroje

Husaria 4x4
Husaria 4x4
No pewno że lepiej - a zamiast katalizatora śtrumienice za 55 zeta. Do mnie katalizator Bosala 280 złraffik pisze:eeeeeeeeeeeeee
nie lepiej 150-200 PLN u pana czesia (ups!) dac za podbicie dowodu auta którego na oczy nie widział
na $ to 40-50 zielonych
fajnie mamy co
kiedyś VITA 2.0V6, Samuraj Coil - teraz Hyundai Terracan 2.9 32 MT, 31AT
hmmmstebel pisze:Ale swoja droga to mozna by pomyslec nad jakims polskim jeep jamboree na rubiconie

Ja sie jeszcze nie zdecydowalem gdzie chce zorganizowac letni wypad: kusi mnie Rubicon, Dusy Ershim, Barrett Lake, Colorado...... niestety miejsc jest wiele, a wolnego malo

Kiedy/jak Ty moglbys miec wolne?
Husaria 4x4
Husaria 4x4
- stebel
- Kontaktowanie:
Hej Kejtar a co myslisz o tygodniu po wakacjach w moich okolicach. Mozna by zrobic Rubicon potem Frodyce i pare innych miejscowych szlakow. Zajecia starczylo by nam spokojnie na tydzien. Mysle o pierwszycm albo drugim tygodniu pazdziernika.
A tak przy okazji to widzialem na pirate4x4 ze NAXJA wybiera sie na rubicon w sierpniu.
A tak przy okazji to widzialem na pirate4x4 ze NAXJA wybiera sie na rubicon w sierpniu.
Si vis pacem para bellum.
Ja wtedy siedze w Moab Utah.stebel pisze:Hej Kejtar a co myslisz o tygodniu po wakacjach w moich okolicach. Mozna by zrobic Rubicon potem Frodyce i pare innych miejscowych szlakow. Zajecia starczylo by nam spokojnie na tydzien. Mysle o pierwszycm albo drugim tygodniu pazdziernika.
Niestety nie bede mogl sie wybrac wtedy bo koniec sierpnia poczatek wrzesnia bede w TatrachA tak przy okazji to widzialem na pirate4x4 ze NAXJA wybiera sie na rubicon w sierpniu.

Husaria 4x4
Husaria 4x4
Noo, mam nadzieje, że dasz znać jak będziesz w małopolscekejtar pisze:bo koniec sierpnia poczatek wrzesnia bede w Tatrach![]()

'90/91 XJ 2.1TD Limited
http://www.gromady.krakow.pl/galeria/jeep
http://www.gromady.krakow.pl/galeria/jeep
- moomoojeep
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Ja proponuje Park Paragon w Pensylwaniikejtar pisze:hmmmstebel pisze:Ale swoja droga to mozna by pomyslec nad jakims polskim jeep jamboree na rubiconiechetnie
albo w jakims innym miejscu
![]()
![]()
Ja sie jeszcze nie zdecydowalem gdzie chce zorganizowac letni wypad: kusi mnie Rubicon, Dusy Ershim, Barrett Lake, Colorado...... niestety miejsc jest wiele, a wolnego malo
Kiedy/jak Ty moglbys miec wolne?

Voytek
W teren: 79 Jeep CJ-7: 4.5", 33"SS
Na codzien: 99 Cool 4x4 Cherokee XJ: 2.5"
www.run4x4fun.com
www.run4x4fun.com
- moomoojeep
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
A bedzie sie cos dzialo ciekawego Jeepowo-terenowego w polowie/koncu maja i na poczaku czerwca? Pytam bo pewnie wyladuje wtedy w kraju przodkow i moze nawet przywioze swego Cherokeego.kejtar pisze:Ja wtedy siedze w Moab Utah.stebel pisze:Hej Kejtar a co myslisz o tygodniu po wakacjach w moich okolicach. Mozna by zrobic Rubicon potem Frodyce i pare innych miejscowych szlakow. Zajecia starczylo by nam spokojnie na tydzien. Mysle o pierwszycm albo drugim tygodniu pazdziernika.Niestety nie bede mogl sie wybrac wtedy bo koniec sierpnia poczatek wrzesnia bede w TatrachA tak przy okazji to widzialem na pirate4x4 ze NAXJA wybiera sie na rubicon w sierpniu.![]()
Voytek
www.run4x4fun.com
www.run4x4fun.com
Zalezy jak daleko chcesz jechacmoomoojeep pisze:A bedzie sie cos dzialo ciekawego Jeepowo-terenowego w polowie/koncu maja i na poczaku czerwca? Pytam bo pewnie wyladuje wtedy w kraju przodkow i moze nawet przywioze swego Cherokeego.

Husaria 4x4
Husaria 4x4
- stebel
- Kontaktowanie:
Kejtar jak sie bedziesz gdzies wybieral w czerwcu to daj znac..na 3 dni moge gdzies wyskoczyc.
A ty Moomoojeep te 2000 mil mozesz do Moab przejechac. Jak czesto sie zdarza Polski Zlot Jeepa w USA??
Nie wiem czy byles kiedys w Moab ale to miejsce jest warte tych paru godzin za kolkiem!!!!
A ty Moomoojeep te 2000 mil mozesz do Moab przejechac. Jak czesto sie zdarza Polski Zlot Jeepa w USA??

Si vis pacem para bellum.