żarówki w reflektorach przednich
Moderator: Mroczny
żarówki w reflektorach przednich
Prosze Was o poradę,mam może dziwne pytanie,ale podczas wymiany termostatu zacząłem zastanawiać się jak wymienia się żarówkę w ref.przednim.Mam J.Ch.Laredo 90r,4,0 benzyna .Dostęp od strony komory silnika jest niemożliwy bez demontarzu różnych osłon,może należy wysunąć cały reflektor na zewnątrz ?Byc może jest to b.banalne pytanie ale poradzcie coś.
no to skoro masz J.CH. CHEROKEE LAREDO to ja ci powiem
. Wymienia się je długo i jest to strasznie nudne. Musisz odkręcić zodobną ramkę wokól lamp zdemontować kierunkowskaz ten boczny odkręcasz dwa blachowkręty które są przy ramce trzymającej lampę ... i wyjmujesz samą lampę. Potem wymieniasz żarówkę i postępujesz tak samo tylko w odwrotnym kierunku. Temu kto wymyślił ten patent należy się medal za bezmyślność.

szykuje się ponownie na 4x4 ale nie wiem na co 
GSM 695 659 000

GSM 695 659 000
- Stalker
- jestem tu nowy...
tia
w beczce wymieniam żarówkę 10 sekund , odpinając jeden zatrzask , niezaleznie od warunkow atmosferycznych i pory roku
w jepie zajmuje to 15 minut na stronę , wymaga odpowiedniego oświetlenia , niepadania wszelkich rodzajów deszczu i śniegu , wkrętaka najlepiej z końcówką magnetyczną zeby wkrętów nie pogubić i najlepiej gąbki pod kolana coby sobie w pokorze przed syfkiem uklęknąć bo takie rzeczy należy przy jepie robic z szacunkiem i w odpowiedniej pozycji
a najlpesze jest to, że byle buc może ci podiwanić na parkingu komplet reflektorów , migaczy i ramek bez otwierania grata , wrętakiem elektrycznym zajmie mu to 3 minuty
zgodze sie z przedmówcą - tego kto popełnił to rozwiązanie należałoby wykastrować coby się czasem nie rozmnożył

w jepie zajmuje to 15 minut na stronę , wymaga odpowiedniego oświetlenia , niepadania wszelkich rodzajów deszczu i śniegu , wkrętaka najlepiej z końcówką magnetyczną zeby wkrętów nie pogubić i najlepiej gąbki pod kolana coby sobie w pokorze przed syfkiem uklęknąć bo takie rzeczy należy przy jepie robic z szacunkiem i w odpowiedniej pozycji

a najlpesze jest to, że byle buc może ci podiwanić na parkingu komplet reflektorów , migaczy i ramek bez otwierania grata , wrętakiem elektrycznym zajmie mu to 3 minuty

zgodze sie z przedmówcą - tego kto popełnił to rozwiązanie należałoby wykastrować coby się czasem nie rozmnożył
zaczynajcie ! ...czas dokończy 
XJ '92 2,1TDi

XJ '92 2,1TDi
vandall1 pisze:Hola hola Panowie!
Amerykanska lampa cała jest żarówką i jak padnie-wymienia sie wszystko/cały reflektor/.
Koństruktor nie przewidział wymiany jakiejś tam żarówki-ot i wszystko w temacie.

To co ja ostatnio wymieniałem ?

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
Ty... to czemu nie robisz wymiany żarówki metodą "na buca" ? Trzy minuty, i pozamiataneStalker pisze: w jepie zajmuje to 15 minut na stronę , wymaga odpowiedniego oświetlenia , niepadania wszelkich rodzajów deszczu i śniegu , wkrętaka najlepiej z końcówką magnetyczną zeby wkrętów nie pogubić i najlepiej gąbki pod kolana coby sobie w pokorze przed syfkiem uklęknąć bo takie rzeczy należy przy jepie robic z szacunkiem i w odpowiedniej pozycji![]()
a najlpesze jest to, że byle buc może ci podiwanić na parkingu komplet reflektorów , migaczy i ramek bez otwierania grata , wrętakiem elektrycznym zajmie mu to 3 minuty![]()

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
- Stalker
- jestem tu nowy...
ano temu, że reczony buc olewa to czy wszystkie wkręty pogubił, czy powlatywały w zakamarki, czy czasem czegoś nie urwał, czy powyginał ramki itdmisman pisze:
Ty... to czemu nie robisz wymiany żarówki metodą "na buca" ? Trzy minuty, i pozamiatane
on ma tylko za zadanie przeprowadzić demontaż, wymiany żarówek nie brał pod uwagę

zaczynajcie ! ...czas dokończy 
XJ '92 2,1TDi

XJ '92 2,1TDi
w renault megane podobno trzeba rozbebeszyc pol przodu zeby dostac sie do zarowki - i nie chodzi tu bynajmniej o zdjecie jakiejs tam ramki - tylko konkret - trzeba zdjac kolo i wybebeszyc pol nadkola itp.Stalker pisze:tiaw beczce wymieniam żarówkę 10 sekund , odpinając jeden zatrzask , niezaleznie od warunkow atmosferycznych i pory roku
w jepie zajmuje to 15 minut na stronę , wymaga odpowiedniego oświetlenia , niepadania wszelkich rodzajów deszczu i śniegu , wkrętaka najlepiej z końcówką magnetyczną zeby wkrętów nie pogubić i najlepiej gąbki pod kolana coby sobie w pokorze przed syfkiem uklęknąć bo takie rzeczy należy przy jepie robic z szacunkiem i w odpowiedniej pozycji![]()
a najlpesze jest to, że byle buc może ci podiwanić na parkingu komplet reflektorów , migaczy i ramek bez otwierania grata , wrętakiem elektrycznym zajmie mu to 3 minuty![]()
UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- Pucha
- jestem tu nowy...
NiestetyStalker pisze:tiaw beczce wymieniam żarówkę 10 sekund ...
w jepie zajmuje to 15 minut na stronę

Echh, a wymiane w beczce tez pamietam

XJ '90 4.0 non HO Ltd - sprzedany... 
Be a man - fix the glitch, just remember life's a BITCH

Be a man - fix the glitch, just remember life's a BITCH
Poniekad masz rację,ale pierwowzór jak sądzę nie był do tego przewidziany.Stalker pisze:ekhmmm......... ja mam ORYGINAŁY FABRYCZNE europejskie i co ? ten sam szit co juesański jeżeli chodzi o wymianęvandall1 pisze:
Bo masz lampy ewropejskie, co nie jest fabrycznym oryginałem !
Misman-nie śpij
XJ zresztą ma i tak niezłą "podatność serwisową" w porównaniu do takiego np Explodera.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
ZłodziejeBart03 pisze:co tu duzo gadac- amerykanie wykradli projekt nivy z nadwoziem samonosnym i zrobili XJ - to wlasnie dlatego trzeba sciagnac plastikowa ramke i ramke mocujaca tak jak w nivie

Z tymi lampami to wygrali. Żarówek postojowych to od dwóch miesięcy mi się wymienić nie chce

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
- dj_wojtecki
-
- Kontaktowanie: