Amortyzatory tylnej klapy do cherokee
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Amortyzatory tylnej klapy do cherokee
Witam. Moze ktos wie jakie od czego mozna dopasowac amortyzatory tylnej klapy do szerokiego. Bede wdzieczny za ew.info
LR Disco 96, 2,5d/automat
NISSAN Patrol K-160 3,3 TD
NISSAN Patrol K-160 3,3 TD
Kiedyś było...jakieś audi
?
Oryginałów nie mozna dostać niekoniecznie w serwisie?

Oryginałów nie mozna dostać niekoniecznie w serwisie?
Ostatnio zmieniony sob kwie 15, 2006 12:27 am przez vandall1, łącznie zmieniany 1 raz.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
-
-
Takie siłowniczki możesz kupić w firmie ''Eurotechnika'' z Jeleniej Góry (ogłaszali się na Allegro).Ściągają to od naszych węgierskich braci,ale zawsze to nowe.Zwróć uwagę na parametry i dokładnie ogadaj detale,bo ja zamówiłem (do ZJ) i się okazało,że to do tylnej szyby,a nie do klapy bagażniki.Jeśli ktoś słyszał gdzie do ZJ można takowe dorwać to ja chętnie.Miłego świętowania!
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8
Grzesiu - do zj to kicha i tyle, ja te swoje oczywiście założyłem ale to wyrób od xj - od tego czasu firma wyraźnie zaczęła informować, że nie pasują one do zj - no ale cóż byłem tak pewny nowych, że stare zniszczyłem i nie zostało mi nic innego jak nowe zamontować. Niby mogą być ale dwie rzeczy są problemem:
1 - montaż - bez dobrego podnośnika hydraulicznego ich nie włożysz (o zdjęciu ich już nie wspomnę)
2 - zakres pracy - aby ocalić tylną klapę (górną część) przed zgnieceniem o rant dachu musisz zamontować ograniczniki ich pracy
- u mnie służą do tego dwie linki.
No i pary do zamknięcia musisz użyć u mnie przy 4 calach liftu i większych oponkach osoba poniżej 180 albo bez rąk jak u szympansa może nie doskoczyć do klapy albo nie mieć siły ją ściągnąć na dół.
A oprócz tego to wszystko w porządku
1 - montaż - bez dobrego podnośnika hydraulicznego ich nie włożysz (o zdjęciu ich już nie wspomnę)
2 - zakres pracy - aby ocalić tylną klapę (górną część) przed zgnieceniem o rant dachu musisz zamontować ograniczniki ich pracy

No i pary do zamknięcia musisz użyć u mnie przy 4 calach liftu i większych oponkach osoba poniżej 180 albo bez rąk jak u szympansa może nie doskoczyć do klapy albo nie mieć siły ją ściągnąć na dół.
A oprócz tego to wszystko w porządku

Jeep YJ na Patrol GR, Toyota LC, Star
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
Jeep WJ 4.7 wiejt
GAZ 69 - jak z fabryki
W Krakowie (w Hucie) - nie pamietam nazwy firmy ani ulicy, ale dowiem sieintruz pisze:Pezet- gdzie je w Krakowku dostane i za ile?pezet pisze:Sa Delphi o tych samych parametrach.
Uwazaj zeby nie kupic za dlugich bo wyrwie mocowanie klapy.

Moje podczas mrozow padly i te Delphi pasuja dokladnie - rozmiar, mocowania i sila.
A cena? Hm.. nie wiem, bo mi brat kupowal

Ale tez sie dowiem.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
-
-
Intruz!Mam numer do gościa z Delphi...prawdą jest,że nie jest to facet z działu handlowego,ale może coś pomoże.Jakiś czas temu miałem z nim kontakt i myślę,że się nie obrazi,jak Go o te siłowniczki zapytasz.Jeśli jesteś zainteresowany to prześlę numer telefonu na priva.Teraz to świętami już czas najwyższy pożyć,więc zdrówka i wesołości wszystkim wiele życzę.MIŁEGO JAJA!!
...to ja poproszę!!
ZJ V8
ZJ V8
- Stalker
- jestem tu nowy...
Ja kupowałem od forda galaxy , na długość są identyczne , troszeczke większa siła ale to nie przekszkadza. Płaciłem za nowe, bardzo porządnej firmy ok 80zł sztuka w sklepie motoryzacyjnym, mniej firmowe można już kupić za 50-60zł. W zależności od wykonania (stalowa główka mocowania lub plastikowa) trzeba czasem przełożyć mocowanie ze starego do nowego, bo te nowomodne plastikowo-zatrzaskowe są dużo większe i się nie mieszczą. Sama wymiana jest banalna , mi zajęlo to 5 minut na obie strony, potrzebny był tylko kij od szczotki zeby klape podeprzeć 

zaczynajcie ! ...czas dokończy 
XJ '92 2,1TDi

XJ '92 2,1TDi