pompa sprzęgła w 2.1td
Moderator: Mroczny
pompa sprzęgła w 2.1td
Witam Wszystkich
Czarnej serii niema końca. Po wymianie w jeepie 2.1td 1994r. wysprzęglika spokojną jazdą cieszyłem się przez 2 tygodnie by zauważyć, że sprzęgło znowu zaczyna szwankować. Okazało się, że w okolicach pedału sprzęgła pojawia się płyn - nieszczelna pompa sprzęgła. Napiszcie plis, czy tą p... pompkę można uszczelnić, czy trzeba szykować się na kolejny wydatek. Za ten kawałek plastiiku ze spręzynką wołają ponad 400 pln. Dzięki z góry za info.
Pzdr
margan
Czarnej serii niema końca. Po wymianie w jeepie 2.1td 1994r. wysprzęglika spokojną jazdą cieszyłem się przez 2 tygodnie by zauważyć, że sprzęgło znowu zaczyna szwankować. Okazało się, że w okolicach pedału sprzęgła pojawia się płyn - nieszczelna pompa sprzęgła. Napiszcie plis, czy tą p... pompkę można uszczelnić, czy trzeba szykować się na kolejny wydatek. Za ten kawałek plastiiku ze spręzynką wołają ponad 400 pln. Dzięki z góry za info.
Pzdr
margan
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
mam ten sam problem tez mi cieknie i sie zapowietza byl juz poruszany ten problem kolega nazywal sie Kudlaty i z tego co wiem poradzil sobie dobierajac odpowiednie uszczelki od innych samochodow , sam chetnie sie dowiem od czego dokladnie bo takze zamierzam sie za to zabrac w wolnej chwili ...
Jeep XJ '94 jamboree 2.1 td (trabex 1.3 po tuningu w rezerwie :] )
Re: pompa sprzęgła w 2.1td
Jaki kawałek plastiku bo u mnie plastikowy to był tylko zbiorniczek na płyn ? A i w poznaniu wołają za całą pompe 300zł tyle że nigdzie nie mająmargan pisze:Witam Wszystkich
. Za ten kawałek plastiiku ze spręzynką wołają ponad 400 pln. Dzięki z góry za info.
Pzdr
margan

Co do uszczelniaczy to powiem że też nigdzie nie mieli orginalnych wiec pozostało dobieranie rozmiarowo , koszt około 40zł jeden komplet od wv polo chyba

Jeszcze jedno pytanie co do wysprzęglika czy tam jest jakiś odpowietrznik czy to kalamitka ten dzyndzel z tyłu wysprzęglika ?
Był Suzuk Był Jeep
Niedługo coś nowego .Już jaest LR Disco 300
Niedługo coś nowego .Już jaest LR Disco 300
Ja do YJ też dobierałem:
Duża gumka istotnie Polo, Jetta - zestaw miał nr D1110lub D1170 nie pamiętam dokładnie
Mała gumka od Peugeot J4 rocznik do '73 zestaw produkcji Autofrem nr D1050
Tylko że niestety zanim to zdążyłem zrobić stara gumka porysowałe ścianki cylinderka pompy.
Owszem, poprawiło się, ale trochę dalej rosi. I nawet nie to mnie wk..wia, że trzeba płyn uzupełniać, ale to że cieknie mi po grodzi...
tak więc szykuję się na wymianę i polecam sprawdzić w jakim stanie jest pompka w celu zdiagnozowania czy jest sens kombinować...
Duża gumka istotnie Polo, Jetta - zestaw miał nr D1110lub D1170 nie pamiętam dokładnie

Mała gumka od Peugeot J4 rocznik do '73 zestaw produkcji Autofrem nr D1050
Tylko że niestety zanim to zdążyłem zrobić stara gumka porysowałe ścianki cylinderka pompy.

Temat tej cholernej pompki jest jak rzeka. Ja w swoim XJ 2.1 z 87 mam aluminiowopodobną pompke - jeszcze działa poprawnie. Mój kumpel w Comanchu MJ walczy z nią już 4 tydzień
Czy te uszczelniacze które dobraliście to do plastikowych pompek czy do tych alu? Jak ktoś by miał na zbyciu coś sprawnego to ja się pisze
Czy ktoś to gdzieś regenerował? Proszę o info na PW 

TYLKO kilka(naście) Jeepów ... czasami nawet jakaś sztuka sprawna 

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
nie wiem jak u innych ale u mnie jest plastikowa cieknie sobie troche ale poki co jakos tam dziala jeszcze musze ja w koncu wyjac i przejsc sie do sklepu z uszczelkami moze cos sie uda dobrac niekoniecznie od innych samochodow ale ciagly brak czasu skutecznie mi to uniemozliwia
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
jesli ktos bylby zainteresowany jeszcze tematem to ustalilem pewne fakty istnieje reperturka do pompy sprzegla 2.1 td sa w niej niestety tylko uszczelki ale za to takie jak byc powinny tloczek chyba nie do dostania
reperturka jest firmy autofren i ma nr D1539 do dostania w wawie na nowolipiu za 39 pln