Jeep Cherokee Jamboree 2,5 benzyna
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Jeep Cherokee Jamboree 2,5 benzyna
Witam
Mam możliwość kupić Jeepa 2,5 benzyna w manualu. Niestety nie orientuję się w danych technicznych tego pojazdu.
Czy ktoś mógłby powiedzieć mi coś więcej na temat tego silnika:
spalanie, właściwości, awaryjność itp.
Czy warto zainwestować 12 tys. za samochód z 94 roku?
Grzesiek_K
Mam możliwość kupić Jeepa 2,5 benzyna w manualu. Niestety nie orientuję się w danych technicznych tego pojazdu.
Czy ktoś mógłby powiedzieć mi coś więcej na temat tego silnika:
Czy warto zainwestować 12 tys. za samochód z 94 roku?
Grzesiek_K
troche michał przesadzasz - ja teraz sobie śmigam 2.1 i już się troche przyzwyczaiłem do tych osiągówmichals pisze:spalanie jak w 4 litrach. osiagi jak w starze

TYLKO kilka(naście) Jeepów ... czasami nawet jakaś sztuka sprawna 

-
- jestem tu nowy...
Masz w nim wysoki moment w bardzo wąskim zakresie obrotów co nie jest zbyt kożystne do jazdy w terenie. Do jazdy po drodze zresztą też. Ciężej dostać do tego części, bo jednak 4.0 króluje. Spalanie jako wszyscy rzeczą niewiele niższe a czasem i wyższe od 4.0 (jestem skłonny uwierzyć, bo doświadczam podobnyc paranoi w grandzie- 4.0 vs. 4.7)
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
-
- jestem tu nowy...
jezdzilem ostatnio z koggucikiem 2,5 litrowka i wiem ze tam to wogole nie ma kopa. moj na 35" i automatem duzo lepiej przyspiesza niz ta 2,5 litrowka na 32". poza tym jego samochod spalil ~47 litrow wachy a moj ~55 l gazu wiec pali tyle samowagoneer pisze:troche michał przesadzasz - ja teraz sobie śmigam 2.1 i już się troche przyzwyczaiłem do tych osiągówmichals pisze:spalanie jak w 4 litrach. osiagi jak w starzeDaj się wypowiedzieć tym którzy mają XJ z 2.5TD Jak jest zarejestrowany, w ładnym stanie, małym przebiegiem ( co jest wątpliwe ) to chyba warto za tą kase.
... coś mi się ubzdurało. Jak to ma być 2.5 benzyna to nie do końca polecam. W terenie na reduktorze też będzie robił, ale po czarnym to kicha - a palić będzie prawie tyle samo co 4.0.Grzesiek_K pisze:Dzięki za odpowiedź, ale przypominam, że samochód, o którym pisze ma silnik benzynowy a nie TD.
Grzesiek_K
TYLKO kilka(naście) Jeepów ... czasami nawet jakaś sztuka sprawna 

- lesio jeep
-
nie obrazisz sie jak cie bede cytowal w postach o spalaniujezdzilem ostatnio z koggucikiem 2,5 litrowka i wiem ze tam to wogole nie ma kopa. moj na 35" i automatem duzo lepiej przyspiesza niz ta 2,5 litrowka na 32". poza tym jego samochod spalil ~47 litrow wachy a moj ~55 l gazu wiec pali tyle samo
bo tesz mialem 4 L i jak pisalem ze 12 galonow to mnie chcieli zjesc
teraz mam 2,5TD i jest 12 litrow w terenie a moment porownywalny
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych
- pan.boczek
-
lesio jeep pisze:nie obrazisz sie jak cie bede cytowal w postach o spalaniujezdzilem ostatnio z koggucikiem 2,5 litrowka i wiem ze tam to wogole nie ma kopa. moj na 35" i automatem duzo lepiej przyspiesza niz ta 2,5 litrowka na 32". poza tym jego samochod spalil ~47 litrow wachy a moj ~55 l gazu wiec pali tyle samo
bo tesz mialem 4 L i jak pisalem ze 12 galonow to mnie chcieli zjesc
teraz mam 2,5TD i jest 12 litrow w terenie a moment porownywalny

LRD3
Re: Jeep Cherokee Jamboree 2,5 benzyna
13 sekund do setki, vmax jakieś 160kph.Grzesiek_K pisze:Czy ktoś mógłby powiedzieć mi coś więcej na temat tego silnika:
Znajomy, który posiada takie urządzenie twierdzi, że to najlepszy wybór do tego auta (a jakże by inaczej

Podobno jest tak - w trasie spalanie aut (2.5 vs 4.0) faktycznie nie różni się wiele, ale w mieście odczuwa się różnicę. 2.5 spala do 20l/100km, 4.0 spala od 20l/100km gazu

Jeep Grand Cherokee 4,7 Quadra Drive
-
- jestem tu nowy...
mam 2.5 L od 8 mies. kupilem go tez za 14 tys jest sprowadzony z SWISS . manual . pewnie wlozylem w niego ok.. 10 tys zl .
ostatnio np. musialem wymienic lancuch w reduktorze za 50o zl .
z czesciami nie am zadnego problemu wszystko dostaniesz w rideon.pl
z spalaniem to jakies bujdy : mi pali w miescie 12-13 max l 13.5 pali mi jak chodzi na klimie non stop . W terenie nie jezdzilem jakos extremalnie a w zime w gorach gdzie jedze tylko 4x4 to spalil mi max 14 l . jesli chodzi o przyspieszenie to zostaje w tyle za 4.0 ale milo sie go prowadzi . ostantio zalozylem filtr stozkowy w obudawie i zaczal pieknie sie wkrecac na wyzsze obroty . Jest to silnik 120KM i jest nisko obrotowy wiec od 2 tys juz ciagnie ladnie ...raczej polecam bo nie trzeba go przerabiac na gaz przy takim spalaniu bo 4.0 to juz bierze niezle...
ostatnio np. musialem wymienic lancuch w reduktorze za 50o zl .
z czesciami nie am zadnego problemu wszystko dostaniesz w rideon.pl
z spalaniem to jakies bujdy : mi pali w miescie 12-13 max l 13.5 pali mi jak chodzi na klimie non stop . W terenie nie jezdzilem jakos extremalnie a w zime w gorach gdzie jedze tylko 4x4 to spalil mi max 14 l . jesli chodzi o przyspieszenie to zostaje w tyle za 4.0 ale milo sie go prowadzi . ostantio zalozylem filtr stozkowy w obudawie i zaczal pieknie sie wkrecac na wyzsze obroty . Jest to silnik 120KM i jest nisko obrotowy wiec od 2 tys juz ciagnie ladnie ...raczej polecam bo nie trzeba go przerabiac na gaz przy takim spalaniu bo 4.0 to juz bierze niezle...
- dj_wojtecki
-
- Kontaktowanie:
zaraz Cie zjedza fanatyczni posiadacze czterolitrowek, ktorzy o 2,5l wiedza wszystko, bo dwa razy widzieli taki silnikcinekuc pisze:mam 2.5 L (...) mi pali w miescie 12-13 max l 13.5 pali mi jak chodzi na klimie non stop .

takze mam 2,5 litra (tyle, ze mocniejszy) i nie zdarzylo sie coby wzial wiecej niz 14 l... fakt, ze osiagi kijowe (na czarnym jest koszmarnie, w terenie juz jakos robi)...
jak ktos mysli o wiecej niz lajtowej jezdzie w terenie, to 2,5 l raczej odradzam... jak mu dasz wiecej niz 30' to calkiem przestanie jezdzic na czarnym...
ale jesli ma to byc autko do spokojnego i wygodngo wozenia tylka (i lajtowych wycieczek w bloto), to jak jest w dobrymn stanie, 94 rok, za 12 tys, to dobra cena
Pancerny XJ,, 2,5l, + ze 4,5', 32' ale oryginal simex 

Posiadam właśnie takie autko model 94',
Jeśli chodzi o spalanie to w mieście pali mi do 18 litrów gazu, trasa ok 14l. raz jak sie coś porypało z gazownia spalił 29l.
Na benzynie nigdy nie sprawdzałem.
Co do reduktora, wymieniłem go z NP231 na NP242 aby móc robić też po czarnym.
Od roku nim jeżdzę i nie narzekam, pozostałe elementy fury są takie same jak w 4l.
Jeśli chodzi o spalanie to w mieście pali mi do 18 litrów gazu, trasa ok 14l. raz jak sie coś porypało z gazownia spalił 29l.
Na benzynie nigdy nie sprawdzałem.
Co do reduktora, wymieniłem go z NP231 na NP242 aby móc robić też po czarnym.
Od roku nim jeżdzę i nie narzekam, pozostałe elementy fury są takie same jak w 4l.
2.5 literka benzynka, gazik, muł nad muły ale zielony...

-
- jestem tu nowy...
- dj_wojtecki
-
- Kontaktowanie: