Reduktor za manualem ax15 wyskakuje w czasie zmiany biegów, wszystkie ustawienia napędów działają bez problemów, a z 4L spada na N, czasami ze zgrzytem. Czasami da sie włączyć tak że idzie bez problemu.
Po włączeniu na 4L nie czuć tak wyraźnego wskoku. Czy to coś w środku reduktora, czy sięgna?
reduktor wyskakuje z 4L na N
Moderator: Mroczny
- lesio jeep
-
[quote="lesio jeep"]teraz pokojowo
czy 242 robi dobrze z manualem ?
bo mam okazje taki za grosze nabyc[/quote]
U mnie robi bez problemow z tym , ze ja sam zamienialem reduktory. Fabrycznie nie bylo chyba opcji manual+242...Przy kupnie zwroc uwage na liczbe zebow na wielowpuscie na walek w skrzyni biegow. Musi sie zgadzac, choc istnieje mozliwosc zamiany wielowpustow- sa zamienne, ale to sie wiaze z rozebraniem do ostatniej srubki dwoch reduktorow...

czy 242 robi dobrze z manualem ?
bo mam okazje taki za grosze nabyc[/quote]
U mnie robi bez problemow z tym , ze ja sam zamienialem reduktory. Fabrycznie nie bylo chyba opcji manual+242...Przy kupnie zwroc uwage na liczbe zebow na wielowpuscie na walek w skrzyni biegow. Musi sie zgadzac, choc istnieje mozliwosc zamiany wielowpustow- sa zamienne, ale to sie wiaze z rozebraniem do ostatniej srubki dwoch reduktorow...
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT