MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT
Moderator: Mroczny
-
dominus
- jestem tu nowy...

Problem zaczął się kilka miesięcy wczesniej - kiedyś po krótkim postoju nie mogłem odpalić XJ - rozrusznik kręcił ale nie zapalały się jak zwykle diody na przełączniku LPG i silnik nawet nie dychnął .Po kilkudziesięciu próbach i 30 minutach wkońcu odpalił . Po jakimś miesiącu ruszyłem ze skrzyżowania ( spokojnie ) i jak coś nie pier.......ie w rurę - ostatni tłumik rozerwało

. I znowu spokój przez dłuższy czas aż do dzisiej - wracałem z Kielc do Krakowa , po kilku km skończył mi się gaz i przełączyłem na benza po następnych kilometrach silnik zgasł, odpalił,zgasł i znowu odpalił sam - zauważyłem że dioda od benza na przełączniku LPg gasła i zapalała się - i znowu parę kilometrów i tym razem zgasł silnik ( przy predkości ok80 ) stanąłem , odpaliłem i dojechałem do Kakowa na samej benzynie - bałem się zatankować gaz i jechać na nim - szkoda znowu tłumika

przez cały Krak czyli przez wszystkie dziury jechałem żeby sprawdzić czy to może cos nie łączy i nic - nawet się nie zadławił - może ktoś miał taki przypadek ze swoim kioskiem albo jakaś teoria

POMÓŻCIE

!
Zagazowany Krakus 4L 94
-
klucz13
-

-
Kontaktowanie:
autor: klucz13 » śr wrz 06, 2006 10:05 pm
Jedź do odpowiedniego warsztatu bo to stanie wiedzy i sposobie zadawania pytań to najwyżej możesz koło napąpować ale pod nadzorem

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
misman
-

"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."
-
dominus
- jestem tu nowy...

autor: dominus » czw wrz 07, 2006 7:47 am
klucz13 pisze:Jedź do odpowiedniego warsztatu bo to stanie wiedzy i sposobie zadawania pytań to najwyżej możesz koło napąpować ale pod nadzorem

Muslałem bardziej o pomocy a nie smiacia się

Zagazowany Krakus 4L 94
-
enter
-

Kontrolka przełącznika gaz/benzyna ma zasilanie z cewki zapłonowej więc skoro gaśnie ona to nie dochodzi prąd do tej cewki. Przyczyn tego może być wiele. Jedną z nich to uszkodzony czujnik położenia wału który jest u góry na składaniu silnika ze skrzynią a wtyczka od tego czujnika w okolicy ostatniego cylindra. Sprawdź sobie czy w tej wtyczce styki są czyste - to napewno nie zaszkodzi.
XJ 4.0 90'
-
rafiknt
-

czujnik polozenia walu sprawdzic- czasami dziala a czasami nie
teraz to czarna du...a -ale nadal szukam koyota
-
edox
-

mialem podobny problem tylko w osobowce, przyczyna byla banalna:
zjechana wtyczka w kablu laczacym modul zaplony z cewka

WJ 2,7 CRD Yokohama G012 A/T
-
dominus
- jestem tu nowy...

Dzieki wszystkim

Już po problemie

- wymieniłem u Rafiego właśnie ten czujnik położenia wałka i już tydzien smigam i jest GOOD

Zagazowany Krakus 4L 94
-
SławekXJ
-

autor: SławekXJ » śr wrz 20, 2006 10:43 pm
Czyli w sumie wystarczyło "przekluczykować" autko i po kodach błędów zlokalizować problem oszczędzając czas i pieniądze

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
-
Hopper
- jestem tu nowy...

Witam.Prosze o pomoc , moze ktos doradzi.Od tygodnia w jeepie
( 4 l Cherokee ) mam problem podczas ruszania.silnik zapala bez problemu, jedzie bez problemu ale jak stane na swiatlach i chce ruszyc
to gasnie.Na co zwrocic uwage ? Pozdrawiam Hopper