Witam,
interesują mnie części potrzebne do zmiany napendu. Mam Jeepa grand cherokee 2004 z napendem na tył a chcę mieć na 4 koła. Proszę o informacje co muszę zmienić i czy jest to opłacalne
zmiana napędu
Moderator: Mroczny
-
Re: zmiana napędu
Kupiłem dokładnie taka samą wersję, ale XJ'a. Z tego co dotąd rozpoznałem, to trzeba wymienić skrzynię biegów (może da się bez wymiany, ale to oznacza dużo dłubania w środku - brak wajchy reduktora) i trzeba dołożyć przednie przeniesienie napędu.skubu pisze:interesują mnie części potrzebne do zmiany napendu. Mam Jeepa grand cherokee 2004 z napendem na tył a chcę mieć na 4 koła. Proszę o informacje co muszę zmienić i czy jest to opłacalne
W tej chwili mam dostęp do rozbitego XJ, z którego potencjalnie mogę wziąć potrzebne części, ale trochę brakuje mi na to kasy.
Opłacalność - to zależy gdzie chcesz jeździć. Ja np. swobodnie jeździłem po lesie, oczywiście dziury musiałem omijać. Jak trafi się okazja, to chętnie dołożę napęd na przód, ale specjalnie nie będę się zażynał, żeby miec 4x4.
Pozdrawiam
Zakr