ZMIENIŁEM WJ na WK
Moderator: Mroczny
Tak się wyżywacie nad tym reduktorem , to pojechałem w teren i .... dał radę. Więcej męki ale przejechałem trasę taką samą jak moim poprzednim WJ 4,7 Limited (z reduktorem).
Wlazłem pod skorupę i stwiedziłem że w miejscu reduktora , jest ... reduktor, który pewnie słuzy tylko do przekazywania napędu na tył, ale wygląda identycznie jak ten z WJ.
Traska którą zmęczyłem mieści się w Borach Tucholskich, błocka nie było, ale reszta niespodzianek tak.
Myślę , że taki wynalazek mi wystarczy.
pozdro... zibi
Wlazłem pod skorupę i stwiedziłem że w miejscu reduktora , jest ... reduktor, który pewnie słuzy tylko do przekazywania napędu na tył, ale wygląda identycznie jak ten z WJ.
Traska którą zmęczyłem mieści się w Borach Tucholskich, błocka nie było, ale reszta niespodzianek tak.
Myślę , że taki wynalazek mi wystarczy.
pozdro... zibi
zibi
WK 4X4 LAREDO
WK 4X4 LAREDO
To nie reduktor tylko skrzynka rozdzielcza. W WJ to się nazywa w zasadzie tak samo, ale wszyscy z przyzwyczajenia mówią reduktor, bo akurat tam on się znajduje.
Co do możliwości jazdy bez reduktora- przejedziesz większość tego co kiedyś na reduktorze, ale będzie to okropne obciążenie dla skrzyni i silnika. No i czasem moze momentu zabraknąć, podobnie z hamowaniem silnikiem na zjazdach.
Jeśli nie jeździsz w terenie ostrym (tak jak i ja
) to wiadomo, że ten reduktor nie jest porzebny, ale moim zdaniem warto go mieć jako taką polisę ubezpieczeniową. Ja z potrzeby używalem dotąd reduktora ledwie kilka razy, ale zawsze wiem, że on tam sobie tkwi gdybym go potrzebował 
Co do możliwości jazdy bez reduktora- przejedziesz większość tego co kiedyś na reduktorze, ale będzie to okropne obciążenie dla skrzyni i silnika. No i czasem moze momentu zabraknąć, podobnie z hamowaniem silnikiem na zjazdach.
Jeśli nie jeździsz w terenie ostrym (tak jak i ja

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
No właśnieedox pisze:mam taka mala budowe wozilem gruz, 1,5 t za autem niby nic ale jak trzeba przejechac z tym po wertepach to reduktor sie przyda, pojechalem zima na wies po drzewo do kominka przeczepka do pelna 4Lo but i odsniezac dojazdu do czarnego nie trzeba byloreduktor to reduktor
Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21