stasły przód dołączany tył
Moderator: Mroczny
stasły przód dołączany tył
Widziałem takie rozwiązanie w jakimś Wranglerze: stały napęd na przód, a dołączoany tył (w piastach tylnych kół były sprzęgiełka i to chyba automatyczne). Czy ktośik może przyblizyć które modele (roczniki, wersje) mają takie cusik?
krótkie kanciaste Pajero 2,5TD -było, ale się skończyło
podobne herezje
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 48&start=0
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... 48&start=0
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"
guma AT 32" a w gore ponad 2"

Dżizas, chyba mi się śni.
A tak na poważnie, nawet jak ktos zada sobie tyle trudu aby umieścić automaty na tylnych piastach ( co prawda ja nie wiem po co) to one i tak będa cały czas zapięte, bo w każdym wranglerze tylny wał kręci się cały czas (co spowoduje zapiecie sprzęieł) , a dopina sie przód.
Jeżeli naprawdę nie maktoś nic do roboty to ewentulanie może w jakiś cudowny sposób zamontować manuale i wtedy to przy zapiętym part timie i rozłączonych tylnych sprzęgłach osiągnie swój wymarzony przedni napęd.
"..Mężczyzni nigdy nie dorastają, tylko z wiekiem ich zabawki drożeją.."
XJ'93 4.0HO, Sj413
XJ'93 4.0HO, Sj413
- cornholio78
-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: stasły przód dołączany tył
byczy pisze:Widziałem takie rozwiązanie w jakimś Wranglerze: stały napęd na przód, a dołączoany tył (w piastach tylnych kół były sprzęgiełka i to chyba automatyczne). Czy ktośik może przyblizyć które modele (roczniki, wersje) mają takie cusik?
wiem co mogłeś widzieć - w zestawac warna występują takie hub-y na tylnym moście- po to by w razie rozpitolonego dyfra dało się to to holować podnosząc przód na motyl lub za pomocą drogową
szczególnie w stanach jest to przydatne gdyż tam lawetowanie bardzo drogo wychodzi
ale nic to- fajnie się czyta takie tematy

8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl