Po rozgrzaniu zaczyna szarpać.

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Brylu

Po rozgrzaniu zaczyna szarpać.

Post autor: Brylu » pt paź 05, 2012 10:36 am

Silnik 2.5 i jak w temacie zaraz po odpaleniu pracuje równo jak złapie temperature zaczyna szarpać jak by nie dostawał paliwa przez moment wcinsę gaz do spodu zaczyna iść równo. Był podpięty pod kom dostaje nisdką mieszankę filtr paliwa wymieniłem. Założyłem instalacje lpg. Na gazie pracuje normalnie ale są problemy z wyregulowaniem na wolnych obrotach. jeszcze jedna sprawa wyskakuje błąd na sądzie lambdzie ale sąda chodzi normalnie. Więc nie mam pojęcia gdzie szukać błędów a inny poza sądą na komputerze nie wyskakuje. Może coś doradzicie.

Awatar użytkownika
misman

Re: Po rozgrzaniu zaczyna szarpać.

Post autor: misman » pt paź 05, 2012 11:42 am

Brylu pisze:Silnik 2.5 i jak w temacie zaraz po odpaleniu pracuje równo jak złapie temperature zaczyna szarpać jak by nie dostawał paliwa przez moment wcinsę gaz do spodu zaczyna iść równo. Był podpięty pod kom dostaje nisdką mieszankę filtr paliwa wymieniłem. Założyłem instalacje lpg. Na gazie pracuje normalnie ale są problemy z wyregulowaniem na wolnych obrotach. jeszcze jedna sprawa wyskakuje błąd na sądzie lambdzie ale sąda chodzi normalnie. Więc nie mam pojęcia gdzie szukać błędów a inny poza sądą na komputerze nie wyskakuje. Może coś doradzicie.

Bo jak "złapie temperaturę" to przechodzi z trybu rozgrzewania (ze wzbogaconą mieszanką) w tryb normalnej pracy, z regulacją mieszanki na podstawie sądy :)21 lambda.
Stąd nasuwa się pytanie: na jakiej podstawie twierdzisz, że "sąda :)21 chodzi normalnie", skoro jednocześnie otrzymujesz ze sterownika informację, że są problemy z sądą :)21 własnie ? Przybliż metodykę diagnostyki którą się posługujesz, na chwilę obecną podałeś za mało danych, aby móc wysnuwać konkretne wnioski.
"Panie doktorze, koledzy mogą częściej i więcej...
-Jaki problem? Chwal się Pan jak oni."

Awatar użytkownika
kulkagsx1200

Re: Po rozgrzaniu zaczyna szarpać.

Post autor: kulkagsx1200 » pt paź 05, 2012 7:14 pm

to jest tak jak z instalacja lpg. zle chodzi - mowisz -wymienic kable i swiece - odp; ale po co kiedy auto na benzynie chodzi .... :)21
jeepniety ;)
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”