Jeep gaśnie
Moderator: Mroczny
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...
Jeep gaśnie
Szanowni,
mój XJ wk...wił mnie do czerwoności!
Objaw jest następujący: auto odpalone na zimnym silniku gasnie po przejechaniu 50-100m. Nie ma mowy by zapalił. Potem jak sobie postoi i "namysli się" to odpala (czasami zajmuje to pół dnia!) i wszystko jest ok.
Co to może być?
mój XJ wk...wił mnie do czerwoności!
Objaw jest następujący: auto odpalone na zimnym silniku gasnie po przejechaniu 50-100m. Nie ma mowy by zapalił. Potem jak sobie postoi i "namysli się" to odpala (czasami zajmuje to pół dnia!) i wszystko jest ok.
Co to może być?
Marek/Łomianki
Cherokee'91
Cherokee'91
czujnik położenia wału
looknij tutaj: http://www.jeep.org.pl/forum/viewtopic.php?t=4160
do niedawna miałem ten sam problem
pozdrawiam

looknij tutaj: http://www.jeep.org.pl/forum/viewtopic.php?t=4160
do niedawna miałem ten sam problem
pozdrawiam
Jeep Cherokee 4,0 '92 lift 4" & Pajero Sport 2014 "wyprawówka"
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...
w jeepie mego staruszka objaw byl prawie identyczny gasl kiedy mial na to ochote okazalo sie ze ten wlasnie jeban.... czujnik wymiana o zgrozo cza miec zwinna raczke by cos podzialac uwaga podroby czasem niedzialaja po wlozeniu do samochodu niby sprawny a w autku nierabotajet
teraz to czarna du...a -ale nadal szukam koyota
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...
Po pierwsze primo wywołaj kody komputera masz 1991 to kod11 oznacza czujnik położenia .
po drugie zmierz rezystancje miedzy wtykiem a i b jesli bedzie wieksza niż 200 omów na ciepłym ( niestety dokłanie nie pamiętam) to czujnik padnięty
Czujnik kosztuję 285 u raffiego ale będzie miał pod koniec stycznia lub ok 330 u strebera we Wrocku w aso 349 netto.
po drugie zmierz rezystancje miedzy wtykiem a i b jesli bedzie wieksza niż 200 omów na ciepłym ( niestety dokłanie nie pamiętam) to czujnik padnięty
Czujnik kosztuję 285 u raffiego ale będzie miał pod koniec stycznia lub ok 330 u strebera we Wrocku w aso 349 netto.
samurai `91 1.3 30"MT do błocenia
mitsu l200 do podróżowania
mitsu l200 do podróżowania
Kolega Marek/Łomianki pisał że wymiana czujnika nie pomogła.maro21 pisze:Po pierwsze primo wywołaj kody komputera masz 1991 to kod11 oznacza czujnik położenia .
XJ 4.0 90'
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...