Jako, że moje głośniki zaczynają brzęczeć postanowiłem je wymienić.
Czy ktoś z Szanownych posiada wiedzę na temat rozmiarów poszczególnych głośników (drzwi, klapa, etc...)? Wdzięczny za pomoc będę.
Rozmiar głosników w XJ 91
Moderator: Mroczny
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...
Rozmiar głosników w XJ 91
Marek/Łomianki
Cherokee'91
Cherokee'91
- mawey
-
- Kontaktowanie:
Muzyka w Jeepie
Do instalacji nagłośnienia w XJ producent przeznaczył 10 standardowych miejsc instalacyjnych (część może nie występować w niektórych wersjach):
* przednia drzwi: głośniki 13cm
* przedni pas: głośniki 8cm
* tylnie drzwi (w niektórych modelach): 13cm
* tylnia konsola górna (niektóre modele): 13cm
* tylnia klapa: 13cm
Żeby dobrać się do głośników w drzwiach należy:
* Odkręcić 2 śrubki w poręczy, a następnie odkręcić całą poręcz od drzwi. W górnej części jest wtopiona na stałe śruba.
* Odkręcić trzy śrubki w konsoli zamka
* Odczepić (delikatnie) zastrzały w tapicerce. Wchodzą one bezpośrednio w blachę drzwi, a ich wyjęcie nie sprawia kłopotu.
* Wysunąć delikatnie konsole zamka i lekko obracając zdjętą już częściowo tapicerke wyłuskać ją z konsoli. Broń Boże nie odczepiaj cięgien klamki ani zamka bo to tylko niepotrzebna robota.
W ramach utrudnień głośniki są przykręcone srubami z taką niefajną gwiazdką (torx?).
Info pochodzi z: http://wiki.jeep4x4.net/index.php/XJ_glosniki
Do instalacji nagłośnienia w XJ producent przeznaczył 10 standardowych miejsc instalacyjnych (część może nie występować w niektórych wersjach):
* przednia drzwi: głośniki 13cm
* przedni pas: głośniki 8cm
* tylnie drzwi (w niektórych modelach): 13cm
* tylnia konsola górna (niektóre modele): 13cm
* tylnia klapa: 13cm
Żeby dobrać się do głośników w drzwiach należy:
* Odkręcić 2 śrubki w poręczy, a następnie odkręcić całą poręcz od drzwi. W górnej części jest wtopiona na stałe śruba.
* Odkręcić trzy śrubki w konsoli zamka
* Odczepić (delikatnie) zastrzały w tapicerce. Wchodzą one bezpośrednio w blachę drzwi, a ich wyjęcie nie sprawia kłopotu.
* Wysunąć delikatnie konsole zamka i lekko obracając zdjętą już częściowo tapicerke wyłuskać ją z konsoli. Broń Boże nie odczepiaj cięgien klamki ani zamka bo to tylko niepotrzebna robota.
W ramach utrudnień głośniki są przykręcone srubami z taką niefajną gwiazdką (torx?).
Info pochodzi z: http://wiki.jeep4x4.net/index.php/XJ_glosniki
XJ 4.0 HO, BFG MT 32", Lift 4"
"Błoto stwarza czasami pozory głebi" Stanisław J. Lec
"Błoto stwarza czasami pozory głebi" Stanisław J. Lec
- Marek/Łomianki
- jestem tu nowy...