doodatek do oleju w moście
Moderator: Mroczny
Jeśli odpowietrznik będzie zatkany to spewnością puści simmering nawet przy prawidłowej ilości oleju. Poziom oleju musi być poniżej dolnej krewędzi simmeringu bo w przeciwnym razie w końcu zacznie cieknąć. Nie wiem jaki zapas jest w danie35 być może nie jest problemem wlewanie więcej oleju.
XJ 4.0 90'
No właśnie, dlatego nie ma co aż tak cudowaćenter pisze:Jeśli odpowietrznik będzie zatkany to spewnością puści simmering nawet przy prawidłowej ilości oleju.

Jak byłem u Raffików też wlali po korek, u Płaskiego tak samo, więc myślę, że to chyba jednak jest dopuszczalne

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
ostatnio wymieniałem krzyżaki a przy okazji rozwaliłem uszczelniacze i też je musiałem wymienić razem z łożyskami w moscie dana 30,i nie wiedziałem ile ileju idzie do mostu więc wlałem 1 l.ale zadzwoniłem do raffików i powiedzieli że 1.5-1.7l ,i jak dolałem pół litra to było akurat po korek,a przy rozbieraniu mostu wylałem litr ,i dlatego poszły bieżnie łozysk bo nie były dostatecznie smarowaneenter pisze:Z reguły leje się pod korek, ale jeep to specyficzne auto. Sam byłem zdziwiony.
Skoro w Raffikolandi tak robią to pewnie nie ma to skutków ubocznych