Witam wszystkich.
Cytałem wiekszość tematów na forum i nie zauważyłem jakichś specjalnych wiadomości na temat licznika i obrotomierza.
Kupiłem niedawno cheeroke bo juz od dawna mi sie podobał a jego jedynym mankamentem to to że nie działa ani licznik ani obrotomierz reszta wskaźników funkcjonuje prawidłowo i bez zastrzeżeń, ostatnio również zauważyłem że w instalacji do radia nie ma zasilania więc może i to ma coś z tym wspólnego. Pozsprawdzałem bezpieczniki itd i raczej wszystko jest oki, lecz z moich oględzin wynika że jednak ktoś bawił sie tam kabelkami. Proszę o pomoc może ktoś miał podobny przypadek, w między czasie udało mi się nawet sprawdzić tablicę liczników i wszystkie wskaźniki razem z obrotomierzem i licznikiem są w porządku, hmm i co dalej robić??
Licznik i obrotomierz w Cheeroke 2.1 TDi
Moderator: Mroczny
sprawdź w reduktorze, czy masz wpiętą "linkę" prędkościomierza.
u mnie jest tak, że po odpaleniu nie zawsze zaskakuje obrotomierz, wystarczy go lekko przegazować i wtedy wraca do normalnego stanu.
prędkościomierz z postoju zaskakuje dopiero od 20 km/h, ale podczas jazdy spokojnie działa od 0km/h... dopiero po postoju zaskakuje od 20.
u mnie jest tak, że po odpaleniu nie zawsze zaskakuje obrotomierz, wystarczy go lekko przegazować i wtedy wraca do normalnego stanu.
prędkościomierz z postoju zaskakuje dopiero od 20 km/h, ale podczas jazdy spokojnie działa od 0km/h... dopiero po postoju zaskakuje od 20.