Instrukcja do Liberty 2004 3,7 automat
Moderator: Mroczny
-
- jestem tu nowy...
Instrukcja do Liberty 2004 3,7 automat
Witam wszystkich. Czy ktoś posiada instrukcję obsługi do Liberty 2004 3,7 automat? Byłbym bardzo wdzięczny. Chyba, że ktoś wie jak włączyć halogeny. Nie mam żadnego przełącznika, a w serwisie poinformowali mnie, że jak nie ma przełącznika, to mam "wyciągnąć" wajchę zmiany kierunkowskazów, lecz nie daje to rezultatów.
Dzięki
Dzięki
-
- jestem tu nowy...
Zapytam ponownie, bo nie odpowiedziałeś- próbowałeś na włączonych mijania? Bo ja tak właśnie się sam w tym kiedyś zaplątałem- próbowałem włączyć te przeciwmgielne i nic. Szarpałem i kombinowałem. Nic. A potem mnie olśniło, włączyłem mijania i wyszło od razu 

Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Wyciągnij KOŃCÓWKĘ wajchy, a nie całą, od świateł przy włączonych mijania. Na końcówce powienin być symbol świateł przeciwmgielnych przednich. Jest czy go nie ma ?artur_liberty pisze:Sprawdzałem na mijania, po prostu moja wajcha nie ma funkcji, że można ją wyciągnąć. Myślę, że te halogeny poprzedni właściciel założył chyba dla szpanu i nie są podłączone. Jutro wybieram się do elektryka sprawdzić. Chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł.
Jeżeli fabrycznie nie było przeciwmgielnych i ktoś je dokładał to należy też zmienić wersję BCM-a, a to będzie większy problem. Chyba że coś wymotał sam.
KJ, 3,7L, trans 42RLE, t. case NV242, r. axle chrysler 8,25" Trac-Lok (LSD), f. axle dana 30/186
-
- jestem tu nowy...
To masz wersję bez przeciwmigielnych przednich. Były takie.artur_liberty pisze:Właśnie na tym przełączniku nie ma symbolu halogenów i w tym cały problem. Samej końcówki też nie można wyciągnąć.
Wiem też że można zakupić cały pakiet. Wchodzą w to światła, wymiana BCM-a i pewnie tej dźwigni od świateł.
Poprzedni właściciel zakupił pewnie tylko światła i zdziwił się dlaczego nie działają. Albo też wymotał jakiś własny wyłącznik którego nie możesz znaleźć.
Sprawdź przy okazji czy możesz włączyć tylne przeciwmgielne. Uruchamia się tą samą dźwignią świateł przekręcając w następną czwartą pozycję po mijania. Podejrzewam że też nia ma, jak to wersja amerykańska.
KJ, 3,7L, trans 42RLE, t. case NV242, r. axle chrysler 8,25" Trac-Lok (LSD), f. axle dana 30/186
-
- jestem tu nowy...