Instrukcja do Liberty 2004 3,7 automat

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

artur_liberty
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Instrukcja do Liberty 2004 3,7 automat

Post autor: artur_liberty » ndz cze 17, 2007 6:15 pm

Witam wszystkich. Czy ktoś posiada instrukcję obsługi do Liberty 2004 3,7 automat? Byłbym bardzo wdzięczny. Chyba, że ktoś wie jak włączyć halogeny. Nie mam żadnego przełącznika, a w serwisie poinformowali mnie, że jak nie ma przełącznika, to mam "wyciągnąć" wajchę zmiany kierunkowskazów, lecz nie daje to rezultatów.
Dzięki

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » ndz cze 17, 2007 7:43 pm

A masz halogeny? :wink:

Oczywiście tą wajchę można "wyciągnąć" tylko na włączonych światłach mijania, robiłeś tak?
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006

artur_liberty
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: artur_liberty » ndz cze 17, 2007 8:14 pm

Próbowałem, lecz albo ta wajcha jest nieoryginalna bo w normalny sposób nie chce się wyciągnąć albo poprzedni właściciel coś zmienił. Ma ktoś jakiś pomysł?

Awatar użytkownika
mendelmax

Post autor: mendelmax » ndz cze 17, 2007 8:21 pm

Zapytam ponownie, bo nie odpowiedziałeś- próbowałeś na włączonych mijania? Bo ja tak właśnie się sam w tym kiedyś zaplątałem- próbowałem włączyć te przeciwmgielne i nic. Szarpałem i kombinowałem. Nic. A potem mnie olśniło, włączyłem mijania i wyszło od razu ;)
Był Jeep Grand Cherokee 4.0 2004, jest Suzuki Jimny 1.3 2006

artur_liberty
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: artur_liberty » ndz cze 17, 2007 8:36 pm

Witam, jutro sprawdzę na włączonych mijania i sprawdzę jeszcze żarówki :D

artur_liberty
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: artur_liberty » czw cze 21, 2007 9:14 pm

Sprawdzałem na mijania, po prostu moja wajcha nie ma funkcji, że można ją wyciągnąć. Myślę, że te halogeny poprzedni właściciel założył chyba dla szpanu i nie są podłączone. Jutro wybieram się do elektryka sprawdzić. Chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł.

Awatar użytkownika
p1w
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: p1w » pt cze 22, 2007 12:58 pm

artur_liberty pisze:Sprawdzałem na mijania, po prostu moja wajcha nie ma funkcji, że można ją wyciągnąć. Myślę, że te halogeny poprzedni właściciel założył chyba dla szpanu i nie są podłączone. Jutro wybieram się do elektryka sprawdzić. Chyba, że ktoś ma jeszcze jakiś pomysł.
Wyciągnij KOŃCÓWKĘ wajchy, a nie całą, od świateł przy włączonych mijania. Na końcówce powienin być symbol świateł przeciwmgielnych przednich. Jest czy go nie ma ?
Jeżeli fabrycznie nie było przeciwmgielnych i ktoś je dokładał to należy też zmienić wersję BCM-a, a to będzie większy problem. Chyba że coś wymotał sam.
KJ, 3,7L, trans 42RLE, t. case NV242, r. axle chrysler 8,25" Trac-Lok (LSD), f. axle dana 30/186

artur_liberty
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: artur_liberty » pt cze 22, 2007 1:28 pm

Właśnie na tym przełączniku nie ma symbolu halogenów i w tym cały problem. Samej końcówki też nie można wyciągnąć.

Awatar użytkownika
p1w
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: p1w » pt cze 22, 2007 1:39 pm

artur_liberty pisze:Właśnie na tym przełączniku nie ma symbolu halogenów i w tym cały problem. Samej końcówki też nie można wyciągnąć.
To masz wersję bez przeciwmigielnych przednich. Były takie.
Wiem też że można zakupić cały pakiet. Wchodzą w to światła, wymiana BCM-a i pewnie tej dźwigni od świateł.
Poprzedni właściciel zakupił pewnie tylko światła i zdziwił się dlaczego nie działają. Albo też wymotał jakiś własny wyłącznik którego nie możesz znaleźć.
Sprawdź przy okazji czy możesz włączyć tylne przeciwmgielne. Uruchamia się tą samą dźwignią świateł przekręcając w następną czwartą pozycję po mijania. Podejrzewam że też nia ma, jak to wersja amerykańska.
KJ, 3,7L, trans 42RLE, t. case NV242, r. axle chrysler 8,25" Trac-Lok (LSD), f. axle dana 30/186

artur_liberty
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: artur_liberty » pt cze 22, 2007 1:49 pm

Faktycznie nie mam 4 pozycji na przełączniku. Wielkie dzięki za radę. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”