Regeneracja tylnych półosi
Moderator: Mroczny
Regeneracja tylnych półosi
Na wstępie witam wszystkich. Mam prośbę czy ktoś zna firmy zajmujące się regeneracją półosi z okolic Szczecina
Albo zaryzykuj i przetocz nieco półoś w miejscu łozyska na wymiar dostępnego łozyska rolkowego z własną bieżnią wewnętrzną.Kombinowałem kiedyś coś takiego i wiem że to możliwe.Natomiast nie wypraktykowałem wiec nie moge gwarantować za efekt.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Też tak kombinowałem ale szkoda zachodu, przetoczyć nie bardzo się da bo półoś w tym miejscu jest utwardzana, trzeba raczej szlifować, pozostaje jeszcze problem średnicy zewnętrznej łożyska, trzeba powiększyć otwór w pochwie mostu itp. Dużo taniej wychodzi regeneracja przez napawanie półosi.vandall1 pisze:Albo zaryzykuj i przetocz nieco półoś w miejscu łozyska na wymiar dostępnego łozyska rolkowego z własną bieżnią wewnętrzną.Kombinowałem kiedyś coś takiego i wiem że to możliwe.Natomiast nie wypraktykowałem wiec nie moge gwarantować za efekt.
Ogólnie te mosty to gówniana konstrukcja

K160 ........ W163/D1
Na zewnętrzną bieżnię to mi raczej tulejka dystansowa wychodziła.Poza tym,nawet gdyby trzeba było szlifować,to chyba taniej wyjdzie niz metalizacja.I tym sposobem problem załatwiamy na długo i bez kłopotów w przyszłosci.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl