Grand 2.7 CRD mial byc, ale jest 4.7 V8.
Moderator: Mroczny
Re: Grand 2.7
ech pszedsiembiorcy ...

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
dalej nie wiem o co ci chodzi
weź napisz po męsku.. a nie cedzisz jak podstarzała panna z menopauzą
weź napisz po męsku.. a nie cedzisz jak podstarzała panna z menopauzą
- Misiek Cypr
-
Suziemu się obwody grzeją, bo nie ogarnia gościa, co lpg szkaluje w podpisie, a w gadce zachwala
Ja tez nie
Słabo ogarniał tez srajfonoedytora
Ja tez nie
Słabo ogarniał tez srajfonoedytora
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- Misiek Cypr
-
a co tu jest ciężkiego do ogarnięcia ?Misiek Cypr pisze: Ja tez nie
dobrze dobrana, właściwie założona i właściwie eksploatowana instalacja LPG w WJ 4.7 będzie technicznie dobrze się spisywać... i tyle
... a to, że śmierdzi, przeszkadza, szybciej niszy wydech, zajmuje miejsce itd itp
to inna bajka
coś za coś
Myśli że jest bohaterem bo jeździ bez gazu a dopiero by był bohaterem jak by założył gaz i różnice w tankowaniu wpłacał na biedne dzieciakisuzi4WD pisze:napinania móskółuf
A narazie wygląda jak by miał majtki na spodnie ubrane

NO I JEST RZOPA
- Misiek Cypr
-
My V8 engine is helping our Earth to get rid of fossil fuels, therefore we do are pro-ECO!
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
ahaSygma pisze:dobrze dobrana, właściwie założona i właściwie eksploatowana instalacja LPG w WJ 4.7 będzie technicznie dobrze się spisywać... i tyle
nie prościej nie pchać się w rejony dla prawdziwie bogatych?

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
A kto wie, jakie maksymalne przebiegi robia te silniki 4.7 ? 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
na lpg?
no na filmach to widać że te hamerykańskie wozidła potrzebują dolewki oleju co tankowanie
zatem ...

no na filmach to widać że te hamerykańskie wozidła potrzebują dolewki oleju co tankowanie
zatem ...
Suzi, czy ciebie ktos potracil jeepem i nawdychales sie gazu jak pod nim lezales, ze tak strasznie nie lubisz tych aut ? Bo strasznie psioczysz. 

yyyyyyyyyy
lubię filmy amerykańskie
a w nich: czy sprawdzić olej w silniku psze pana?
pewnie one jakieś felerne i wszystkie płyny muszą tankować równocześnie

lubię filmy amerykańskie
a w nich: czy sprawdzić olej w silniku psze pana?

pewnie one jakieś felerne i wszystkie płyny muszą tankować równocześnie

Oj tam. Przeciez to tak samo jak na polskich stacjach paliw. Idziesz placic za paliwko a pan/pani przy kasie.... Plyn do spryskiwaczy podac ? NIE ! A hot doga ? NIE ! [cenzura] ! 

kupiles tego jeepa?
czy szukasz nadal tego jedynego,ktory uprzedze cie odrazu nie istnieje

Oj myślałem ze mnie uj szczeli na orlenie jak w kółko to słyszałemAdamek pisze:Oj tam. Przeciez to tak samo jak na polskich stacjach paliw. Idziesz placic za paliwko a pan/pani przy kasie.... Plyn do spryskiwaczy podac ? NIE ! A hot doga ? NIE ! [cenzura] !

Jeszcze nie kupilem, ale tez nie szukam tego jedynego. Ogladam ogloszenia i jak sie cos blisko ujawni w rokach 02-04 to podjade, nie mam cisnienia duzego, oby do grudnia kupic.tomek 79 pisze:kupiles tego jeepa?

Mam mala zagwozdke, bo znalzalem se blisko dwa auta i ............ No wlasnie jeden z 2004 roku ladny, zadbany, dzialajacy ale ma nalatane 222 tys/km. Drugi 2002 rok, lekko zmeczony ale z przebiegiem 110 tys/km. Oba w tych samych pieniadzach i nie wiem ktorego wybrac. 

tego pierwszego co ma ponad 200k
Ostatnio forka z książką co niby miał 130 tyś oglądałem a kolega znalazł w nim fakturę i dwa lata temu miał 472tys
pan z komisu dostał liścia od Baryły i pojechaliśmy 

NO I JEST RZOPA
Ja też bym brał tego co ma 200. Mój ma 250tys i można powiedzieć, że stan igła. Nawet foteli nie ma popękanych.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
A właścicieli mieli ilu ?Adamek pisze:Mam mala zagwozdke, bo znalzalem se blisko dwa auta i ............ No wlasnie jeden z 2004 roku ladny, zadbany, dzialajacy ale ma nalatane 222 tys/km. Drugi 2002 rok, lekko zmeczony ale z przebiegiem 110 tys/km. Oba w tych samych pieniadzach i nie wiem ktorego wybrac.
2004 dwoch 2002 trzech. Ale juz nie aktualne, bo ten 2004 poszedl. Szukam dalej, a raczej czekam az sie cos pojawi blizej, bo nie chce mi sie dymac po 150-200 mil. Wkurw bierze, bo nic fajnego w 4.7 nie ma blisko. 

Witam,
Z racji tego że jestem tutaj nowy na forum to wpierw się przywitam. Cześć wszystkim zwą mnie alien, pochodzę z południa polski i mam ogromne parcie na WJ bo są po prostu piękne, więc takiego zamierzam sobie sprawić:)
Dlaczego chcę posiadać coś dużego, potężnego żeby pakować się w teren? Proste wina leży po stronie teściów, którzy ponad rok temu kupili i poddali pełnej profesjonalnej modyfikacji w firmie z Bielska-Białej swojego Nissana Patrola. Auto wygląda niesamowicie, a wyjazdy w teren to czysta przyjemność.
Koniec końców daliśmy się im namówić na przyszłoroczną ekspedycję do Rumunii, więc trzeba zacząć się powoli przygotowywać. Co za tym idzie zakup auta.
Oglądam się za dwoma silnikami 2.7CRD oraz 4.7 V8, pytanie teraz do Was czy te silniki z przebiegami w okolicy 280.000km posiadające pełną dokumentację będą już mocno zużyte czy takie przebiegi dla nich to żaden problem? Do czego zmierzam, auto będę na 100% sprowadzał z Holandii z racji znajomości języka flamandzkiego co daje mi duży plus ponieważ jeżeli auto na tamtym rynku posiada NAP (paszport na przebieg) to praktycznie w 99% jest on prawdziwy i udokumentowany.
Wiadomo koszta paliwa w dieslu a benzynie (z gazem) mogą wyjść na podobnym poziomie z lekkim plusem dla diesla, ale czy diesel wytrzyma jakieś bardziej ciężkie tereny?
Zagazowana benzyna będzie lepsza czy diesel?
No i na koniec kilka modeli które będę oglądał w najbliższych dniach:
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/jeep ... -2001.html
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/jeep ... -nett.html
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/jeep ... -2002.html
Z racji tego że jestem tutaj nowy na forum to wpierw się przywitam. Cześć wszystkim zwą mnie alien, pochodzę z południa polski i mam ogromne parcie na WJ bo są po prostu piękne, więc takiego zamierzam sobie sprawić:)
Dlaczego chcę posiadać coś dużego, potężnego żeby pakować się w teren? Proste wina leży po stronie teściów, którzy ponad rok temu kupili i poddali pełnej profesjonalnej modyfikacji w firmie z Bielska-Białej swojego Nissana Patrola. Auto wygląda niesamowicie, a wyjazdy w teren to czysta przyjemność.
Koniec końców daliśmy się im namówić na przyszłoroczną ekspedycję do Rumunii, więc trzeba zacząć się powoli przygotowywać. Co za tym idzie zakup auta.
Oglądam się za dwoma silnikami 2.7CRD oraz 4.7 V8, pytanie teraz do Was czy te silniki z przebiegami w okolicy 280.000km posiadające pełną dokumentację będą już mocno zużyte czy takie przebiegi dla nich to żaden problem? Do czego zmierzam, auto będę na 100% sprowadzał z Holandii z racji znajomości języka flamandzkiego co daje mi duży plus ponieważ jeżeli auto na tamtym rynku posiada NAP (paszport na przebieg) to praktycznie w 99% jest on prawdziwy i udokumentowany.
Wiadomo koszta paliwa w dieslu a benzynie (z gazem) mogą wyjść na podobnym poziomie z lekkim plusem dla diesla, ale czy diesel wytrzyma jakieś bardziej ciężkie tereny?
Zagazowana benzyna będzie lepsza czy diesel?
No i na koniec kilka modeli które będę oglądał w najbliższych dniach:
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/jeep ... -2001.html
http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/jeep ... -nett.html