szarpie na paliwie grand cheroki 4L.

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
WJ Jeep

Post autor: WJ Jeep » czw lut 10, 2005 11:53 pm

PKi pisze:
WJ Jeep pisze:Najczęstszą przyczyną wariowania komputera jest zły sygnał z sondy lambda, a podobno (opinia gazowników) bardzo często padają chodząc na gazie, choć nie za bardzo jestem w stanie wyobrazić sobie dlaczego.
Dlatego ze jak regulacja nie działa a sonda dostaje ciągle ekstremalne wartości mieszanki to wkoncu sie zagazuje no, zginie jak za dawnych czasów u niemca :)21
Takiego holocaustu nie brałem pod uwagę. To straszne, że znów wracają te metody :evil:

Awatar użytkownika
legut1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: legut1 » pt lut 11, 2005 7:00 pm

panowie jeden mówi tak a drugi inaczej . i tak se dziś myśle olać to wszystko odpiońć LPG i problem zniknie , a na gazie i tak wiencej wpapa gazu po przeliczeniu 20litr LPG A 15 BENZYNY to różnicy niema wlkiczyąc to wkórwianie sie i problemy , morze to czeba zrobić a morzee nieto ?? i morzliwość coś zepsucia :wink:

Awatar użytkownika
Kosa
Kontaktowanie:

Post autor: Kosa » pt lut 11, 2005 7:26 pm

no ja na razie wywaliłem gaz własnie z tego powodu, że mnie wkur!@$#
zobaczymy jak długo wytrzymam :lol:
Only at ...

ZJ 95' V8 4,5"up

Awatar użytkownika
wiklos

Post autor: wiklos » ndz mar 20, 2005 10:26 pm

legut1 pisze:panowie jeden mówi tak a drugi inaczej . i tak se dziś myśle olać to wszystko odpiońć LPG i problem zniknie , a na gazie i tak wiencej wpapa gazu po przeliczeniu 20litr LPG A 15 BENZYNY to różnicy niema wlkiczyąc to wkórwianie sie i problemy , morze to czeba zrobić a morzee nieto ?? i morzliwość coś zepsucia :wink:
No to niewiem jak to jest policzone Moj wj pali gazu srednio okolo 18 litrow jeden sezon przejechalem na benzinie palil 15 Tera prosta kalkulacja cena litra PB 3.xx cena litr gazu 1.xx jak policzyc ze to to samo ?? Oczywiscie gaz jest wk....jacy ale TANSZY

Awatar użytkownika
Miskiller

Post autor: Miskiller » ndz mar 20, 2005 10:48 pm

Moim zdaniem zle jest ustawiona emulacja sondy lambda...w centrali sterujacej Bingo S-6 jest mozliwosc zmiany emulacji...Grzes jak chcesz to popatrze w Twoje Bingo S-6 :)21
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”