MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT
Moderator: Mroczny
-
maxkuba
- jestem tu nowy...

autor: maxkuba » pt kwie 15, 2005 7:48 pm
NISSAN TERRANO 2.7 TD I INNE SAMURAI TO JEST TO!!! STARACHOWICE
-
wojtek_pl

-
Kontaktowanie:
autor: wojtek_pl » pt kwie 15, 2005 8:09 pm
Wy tu sobie smichy chichy robicie a ja nadal nie wiem czy najpierw to mam sobie jkiś immobilizer zamontować czy wymienić olej w skrzyni biegów.
Mam wymienić po to aby jakiś złodziej sobie komfortowo jeździł ?
Doradźcie coś... Te tanie patenty z Allegro się sprawdzają?
Ktoś mi doradzał klamry na pedały. Tylko jak skuteczne to będzie w automacie ?
Pozdrawiam
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...
-
XJeep
-

wojtek_pl pisze:Wy tu sobie smichy chichy robicie a ja nadal nie wiem czy najpierw to mam sobie jkiś immobilizer zamontować czy wymienić olej w skrzyni biegów.
zdecydowanie proponuje zaczac od serwisu olejowo-filtrowego...
zabezpieczenia...hmmmmm.... kazde utrudninie jest dobre.... a zdecydowanie najlepsze sa te najprostsze rozwiazania..... czyli te jak powiadasz "tanie" patenty z np. allegro np. na wylaczniki masowe
zeby odpalic syfa musisz zmostkowac np palcami 2 okreslone tylko i wylacznie przez Ciebie pkt masowe w samochodzie....to naprawde dziala i skutecznie uniemozliwi jakims szczawiom odjechac syfem...
ale tylko amatorom...ba jak ktos chce ukrasc i jest w tym conajmniej dobry to ....nie ma bata...
"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
-
klucz13
-

-
Kontaktowanie:
autor: klucz13 » pt kwie 15, 2005 8:25 pm
Przecież ci napisałem sądż pomyśl jak i co byś sam mógł zrobić (to nie boli) i po prostu zrób
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
wojtek_pl

-
Kontaktowanie:
autor: wojtek_pl » pt kwie 15, 2005 8:53 pm
XJeep pisze: zabezpieczenia...hmmmmm.... kazde utrudninie jest dobre.... a zdecydowanie najlepsze sa te najprostsze rozwiazania..... czyli te jak powiadasz "tanie" patenty z np. allegro np. na wylaczniki masowe
zeby odpalic syfa musisz zmostkowac np palcami 2 okreslone tylko i wylacznie przez Ciebie pkt masowe w samochodzie....to naprawde dziala i skutecznie uniemozliwi jakims szczawiom odjechac syfem...
ale tylko amatorom...ba jak ktos chce ukrasc i jest w tym conajmniej dobry to ....nie ma bata...
Wiem, właśnie się zastanawiam nad czymś takim albo blokadą zapłonu z czujnikiem zbliżeniowym
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=47425208. Tylko czy w tym jest zmienny kod i w dodatku nienajłatwiejszy do odkodowania ?
Pozdrawiam
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...
-
klucz13
-

-
Kontaktowanie:
autor: klucz13 » pt kwie 15, 2005 9:23 pm
Najpewniejsze są wyłaczniki i najlepiej jak są standardowe to znaczy te które są zamontowane w samochodzie przerabiasz tak żeby były dwufunkcyjne i tam zapłon lub sam rozrusznik podłaczasz a tani alarm żeby ci srodka nie zdemolowali Jak edą czuli straszny głód danego modelu to w dynię dostaniesz i sam kluczyki oddasz tok to wygłąda nie ma zmiłuj
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
intruz

Najlepsze sa kombinacje roznych zabezpieczen- alarmy , ukryte wlaczniki itp. polaczone z blokadami mechanicznymi. Polecam niedzwiedz lock'a.( blokada skrzyni biegow)Mozna go wyrwac po hurtowej cenie okolo 250 zeta i zamontowac samemu. Jest naprawde solidnie skonstruowane i byle leszcz go nie pokona bez duzej ilosci czasu i elektronarzedzi. Od razu informuje, ze mozna go takze zamontowac na wajche reduktora!

XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT
-
XJeep
-

nie dajmy sie zwariowac...
a kto to wszystko bedzie codziennie rozbrajal.....

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
-
vandall1
-

autor: vandall1 » sob kwie 16, 2005 1:52 am
Zdaje mi sie,ze najskuteczniejsze to są własne,dziwne patenty.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl