MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT
Moderator: Mroczny
-
PKi
-

-
Kontaktowanie:
sław63 pisze:intruz pisze:a jaka seryjny pip ma glebokosc brodzenia?
Przede wszystkim diesel ma bardzo nisko pobór powietrza do filtra.
Ja wyrzuciłem rurkę doprowadzającą powietrze i obróciłem puszkę filtra tak, że wlot mam teraz pod samą maską.Zyskuję się ponad 20 cm.

Taa, 2,5td ssący powietrze ma porównywalną żywotność do czterolitrówki pracującej pod wodą

-
wojtek_pl

-
Kontaktowanie:
autor: wojtek_pl » wt maja 31, 2005 2:59 pm
sław63 pisze: Przede wszystkim diesel ma bardzo nisko pobór powietrza do filtra.
Ja wyrzuciłem rurkę doprowadzającą powietrze i obróciłem puszkę filtra tak, że wlot mam teraz pod samą maską.Zyskuję się ponad 20 cm.

No właśnie. Jak to zrobić ? Jak tą puszkę filtra (u ciebie też jest prostokątna?) obrócić ? Dużo trzeba w tym celu przerabiać ?
Pozdrawiam
Wojtek
Są takie dni, kiedy nawet prosta czynność fizjologiczna może być niebezpieczna...
-
pezet
-

bartman pisze: jak rozkrecisz kalkulator albo zegarek elektroniczny to takie cos mozna spotkac - zazwyczaj czarny placek

. Z 'plackiem' problem jest taki, ze sie go trudno

serwisuje... zazwyczaj jednorazowo.
Niektore typy komputerow (ja taki mam) maja cala elektronike zalana jakas gumo-zywica.
Ale pozostaje sprawa uszczelnienia wtyczki.
Ten patent z komputerem zalanym zywica nie jest szczesliwy - bo jak cos sie spali w srodku to nie ma jak tego naprawic i trzeba szukac nowego kompa.
A jak ciezko znalezc o tych samych numerach to wiem bo szukalem

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
-
sław63

-
Kontaktowanie:
wojtek_pl pisze:sław63 pisze: Przede wszystkim diesel ma bardzo nisko pobór powietrza do filtra.

No właśnie. Jak to zrobić ? Jak tą puszkę filtra (u ciebie też jest prostokątna?) obrócić ? Dużo trzeba w tym celu przerabiać ?
Ja mam puszkę owalną tak,że z obróceniem nie było żadnego kłopotu.

Tyrran II- 3,0
-
Kasprol

jezeli to mozliwe to ja tez poprosze bo potargałem szmate ta z pod silnika i teraz mała kałuza i silnik staje

bo aparat mokry dodam lekko
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja