Wszystko o ZJ
Moderator: Mroczny
pewnie diesle tylkosasza1 pisze:tzn ze ZJ-ty nie byly wrobione w GrazuKosa pisze:Znaczy pytasz się czy kupować wersjję hamerykańską czy hamerykańską robioną na export??
Poza drobnymi różnicami typu swiatła zegary deski to raczej nie ma wiekszych różnic ani w czesciach ani w ich cenach...
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe
guma AT 32" a w gore ponad 2"

nie tylko , grandy również benzyny były montowane w Grazu w Austryjidanielpoz pisze:pewnie diesle tylkosasza1 pisze:tzn ze ZJ-ty nie byly wrobione w GrazuKosa pisze:Znaczy pytasz się czy kupować wersjję hamerykańską czy hamerykańską robioną na export??
Poza drobnymi różnicami typu swiatła zegary deski to raczej nie ma wiekszych różnic ani w czesciach ani w ich cenach...

Michał Bartosiak
Moj V8 pali LPG
miasto (korki, male dystanse) - 20-25 gazu
miasto-trasa (czyli bez korkow, przeloty po dlugosci miasta, obrzeza) - 16-20
trasa - 13-16
Srednio pali ok tych 18-20, ale wiadomo, jesli wiecej jezdze w szczycie to wskakuje ponad 20 litrow.. jak mam lepsze godziny i wiecej jade niz caly czas hamules-gaz to schodzi opdowiednio nizej... A patrzac jak pala 4.0 w lzejszym XJ (podobnie) to tymbardziej w ZJ4.0 ta roznica nie bedzie duza...
A jaki gaz? Wychodzi na to, ze raczej tylko sekwencja, bo widzialem V8 na zwyklej instalce i troche kiepawo jezdza, nie mowiac, ze srodek maja caly obstrzelany, mimo pozakladanych gwizdkow... ale za sekwe ponizej 5.000 mozna spokojnie znalezc...
miasto (korki, male dystanse) - 20-25 gazu
miasto-trasa (czyli bez korkow, przeloty po dlugosci miasta, obrzeza) - 16-20
trasa - 13-16
Srednio pali ok tych 18-20, ale wiadomo, jesli wiecej jezdze w szczycie to wskakuje ponad 20 litrow.. jak mam lepsze godziny i wiecej jade niz caly czas hamules-gaz to schodzi opdowiednio nizej... A patrzac jak pala 4.0 w lzejszym XJ (podobnie) to tymbardziej w ZJ4.0 ta roznica nie bedzie duza...
A jaki gaz? Wychodzi na to, ze raczej tylko sekwencja, bo widzialem V8 na zwyklej instalce i troche kiepawo jezdza, nie mowiac, ze srodek maja caly obstrzelany, mimo pozakladanych gwizdkow... ale za sekwe ponizej 5.000 mozna spokojnie znalezc...
Jeep: 6.5" TJ @ 32" MT & 4" ZJ @ 33" MT
Napewno ktos jest... zdaje sie, ze uzytkownik srebrnega granda ma wlasnie 4.0, ale nie pamietam ksywki... moze zaraz sam sie zglosi...
Poszperaj w archiwum, sam kiedys balem sie tego silnika. Wpisz w searchu V8 w sekcji Jeep i znajdziesz sporo. Tam tez byly zestawienia spalan roznych motorow...
Poszperaj w archiwum, sam kiedys balem sie tego silnika. Wpisz w searchu V8 w sekcji Jeep i znajdziesz sporo. Tam tez byly zestawienia spalan roznych motorow...
Jeep: 6.5" TJ @ 32" MT & 4" ZJ @ 33" MT
"Proszę o wypowiedź" było ryzykowne z Twojej strony, bo nasz niezawodny kolega Boom już pewnie klepie w klawiature swoją wyyyyyypppppoooooooooooooooooowiedźsasza1 pisze:A czy jest ktos na forum kto jest wlascicielem 4.0 w ZJ-cie.
Prosze o wypowiedz jak tu sie ma spalanie

A od soboty jak już ten gaz zapoda to się nie opędzisz.
I nie ma tu cienia złośliwości Boom!
XJ'92 Ltd 4.0HO
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
daniel smiga 4.0
spalanie w miescie 25 a o 20 to moge sobie pomarzyc hahahaha
z tym ze ja jako stary tuningowiec i streetracer no lubie sobie podusic na ten gaz
jak jade spokojnie w miescie to 24 wiec nie ma sensu oszczedzac
co do V8 to pewnie nie wiele wiecej ale przy moim stylu to i 30 by wyszlo
szukaj 5.9 bo one nawet zapierdalaja jak na terenowke oczywiscie

spalanie w miescie 25 a o 20 to moge sobie pomarzyc hahahaha
z tym ze ja jako stary tuningowiec i streetracer no lubie sobie podusic na ten gaz

co do V8 to pewnie nie wiele wiecej ale przy moim stylu to i 30 by wyszlo

szukaj 5.9 bo one nawet zapierdalaja jak na terenowke oczywiscie
Jeep ZJ-zagazowany(byl)!!! Ford Explorer z gazem hehehehe

- Jerry JEEP
- jestem tu nowy...
Re: gaz
ale chyba w trasie... mam tą samą sekwencję i w miescie najmniej mi palił 21 litrówmarc pisze:Ja mam sekvencje omvl i srednie spalanie jak mierzyłem na przez 1400km to 16,6 . Czyli normalni waha się od 15,5 do 18L no i nie czuję spadku mocy
Only at ...
ZJ 95' V8 4,5"up
ZJ 95' V8 4,5"up