zamek centralny?

MJ, CJ, YJ, TJ, XJ, KJ, KK, WJ, ZJ, XK, WK, WH, JK, JL, JT

Moderator: Mroczny

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » wt sie 30, 2005 11:52 am

Radek666 pisze:Wazne zeby mial dwa przyciski - otwieranie, zamykanie i osobne przekazniki do nich no i regulacje czasu impulsu (zeby za krotkich czasow otwarcia/zamkniecia nie byo)
Tak bo ważne te czasy między otwarciem a zamknięciem są . A naj dłuższy mają właśnie piloty z jednym przyciskiem właśnie takie jak są orginały w pipie.
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji

Awatar użytkownika
klimson

Post autor: klimson » wt sie 30, 2005 5:02 pm

Adamek pisze:
Radek666 pisze:Wazne zeby mial dwa przyciski - otwieranie, zamykanie i osobne przekazniki do nich no i regulacje czasu impulsu (zeby za krotkich czasow otwarcia/zamkniecia nie byo)
Tak bo ważne te czasy między otwarciem a zamknięciem są . A naj dłuższy mają właśnie piloty z jednym przyciskiem właśnie takie jak są orginały w pipie.
chlopaki no to z jednym czy z dwoma przyciskami? :lol: i czy owe przekazniki sa(maja byc) w tej kostce sterujacej?
>>>nie rzucim ziemi skad nasz ROOT<<<
IROKEZ 1991, XJ 4.0L HO Limited mod.1992, LPG IIgen.

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » wt sie 30, 2005 5:09 pm

Jak wolisz , zwróc uwage na czas miedzy zamknieciem a otwarciem. :D

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » śr sie 31, 2005 8:55 am

klimson pisze:
Adamek pisze:
Tak bo wa¿ne te czasy miêdzy otwarciem a zamkniêciem s± . A naj d³u¿szy maj± w³a¶nie piloty z jednym przyciskiem w³a¶nie takie jak s± orgina³y w pipie.
chlopaki no to z jednym czy z dwoma przyciskami? :lol: i czy owe przekazniki sa(maja byc) w tej kostce sterujacej?
Wedlug mnie mniej zaryzykujesz z dwoma przyciskami - dwa odrebne kanaly; jeden do zamykania. drugi otwierania - przekazniki powinny byc juz w module ktory kupisz (sprawdz tylko obciazalnosc stykow - centralny bieze troche A). Mozesz sobie tez 3 kanalowy kupic i np zapalac z pilota silnik albo powodowac samozniszczenie peepa ....
Pozatym w takim z jednym przyciskiem nigdy nie bedziesz wiedzial czy wlasnie zamknales czy otwarles samochod stojac w pewnej odleglosci - chyba ze mruganie migaczami podlaczysz ;-)
Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka :-(

Awatar użytkownika
AndrzejM

Post autor: AndrzejM » śr sie 31, 2005 9:08 am

Radek666 pisze:Mozesz sobie tez 3 kanalowy kupic i np zapalac z pilota silnik albo powodowac samozniszczenie peepa ....
:)2 :)2
XJ LTD 4.0 '90

Awatar użytkownika
klimson

Post autor: klimson » czw wrz 01, 2005 11:37 am

czy ten bedzie ok? jak sadzicie? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62364688

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw wrz 01, 2005 11:40 am

Będzie działał, możesz brać.

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » czw wrz 01, 2005 11:51 am

Gosc pisze ze wydajnosc prodaowa wynosci 200mA - czyli nie ma przekaznikow na wyjciu - czyli trzeba dolozyc 2 przekazniki, bo w peepie ich nie ma - zamki sa terowane bedposrednio z modulu (przynajmniej u mnie tak jest)
Radek zwany TReneR

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw wrz 01, 2005 11:57 am

Radek666 pisze:Gosc pisze ze wydajnosc prodaowa wynosci 200mA - czyli nie ma przekaznikow na wyjciu - czyli trzeba dolozyc 2 przekazniki, bo w peepie ich nie ma - zamki sa terowane bedposrednio z modulu (przynajmniej u mnie tak jest)

Hmmmm, a jak się sprawa ma jak wyjmiesz modół i zwierasz kable w kostce ?? zamyka i otwiera?? jak nie to faktycznie nie ma. Nie wiem czy jest różnica między rocznikami ale chyba jakieś zmiany było po 95r. U mnie przekaźniki są osobno.

Awatar użytkownika
SiwyJeep

Post autor: SiwyJeep » czw wrz 01, 2005 12:04 pm

Nie jestem pewien, ale jezeli masz odbiornik podczerwieni to powienieneś mieć zdalne sterowanie fabryczne ( patrząc po roczniku twojego samochodu to powinien to byc taki mały kwadratowy pilocik z jednym przyciskiem). Można spróbować kupic gdzies używanego pilota i spróbowac go zakodować ( procedura jest opisana u ruskich)
"..Mężczyzni nigdy nie dorastają, tylko z wiekiem ich zabawki drożeją.."
XJ'93 4.0HO, Sj413

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw wrz 01, 2005 12:08 pm

SiwyJeep pisze:Nie jestem pewien, ale jezeli masz odbiornik podczerwieni to powienieneś mieć zdalne sterowanie fabryczne ( patrząc po roczniku twojego samochodu to powinien to byc taki mały kwadratowy pilocik z jednym przyciskiem). Można spróbować kupic gdzies używanego pilota i spróbowac go zakodować ( procedura jest opisana u ruskich)
Można ale koszta takie same chyba wyjdą co po mzakupie dwóch pilotów z modułem.

Awatar użytkownika
SiwyJeep

Post autor: SiwyJeep » czw wrz 01, 2005 12:15 pm

ale co oryginał to oryginał :)2 Zwłaszcza, że te tanie zestawy to też działają jak chcą.
"..Mężczyzni nigdy nie dorastają, tylko z wiekiem ich zabawki drożeją.."
XJ'93 4.0HO, Sj413

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » czw wrz 01, 2005 12:16 pm

Adamek pisze: Hmmmm, a jak siê sprawa ma jak wyjmiesz modó³ i zwierasz kable w kostce ?? zamyka i otwiera?? jak nie to faktycznie nie ma. Nie wiem czy jest ró¿nica miêdzy rocznikami ale chyba jakie¶ zmiany by³o po 95r. U mnie przeka¼niki s± osobno.

Dlatego napisalem ze u mnie nie mam bo u mnie sa wmontowane bezposrednio w modol centralnego - radiowy ale orginalny. Ale jezeli na orginalny module centralnego na podczerwien ich nie ma to musza byc gdzies po drodze - wtedy nie ma zadnego problemu :)2
Sprawdz tez amperomierzem prad potrzebny zamkniecia/otwarcia na tej kostce do ktorej podlacza sie modol - bedzie wszystko jasne.
Radek zwany TReneR

Awatar użytkownika
Adamek

Post autor: Adamek » czw wrz 01, 2005 12:22 pm

No tak zamotałem się z lekka :oops:

Awatar użytkownika
klimson

Post autor: klimson » czw wrz 01, 2005 5:20 pm

no wiec rzeczywiscie ten nie ma przekaznikow ale ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61566955 ma i "Są przekaźniki w środku Obciążenie 15A jeden przycisk otwiera drugi zamyka, impuls(-) pojawia się na jedną sekundę (mogę wydłużć do 3)" oto co mi napisal... to co ten ?? :)2

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » pt wrz 02, 2005 8:28 am

klimson pisze:no wiec rzeczywiscie ten nie ma przekaznikow ale ten http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61566955 ma i "S± przeka¼niki w ¶rodku Obci±¿enie 15A jeden przycisk otwiera drugi zamyka, impuls(-) pojawia siê na jedn± sekundê (mogê wyd³u¿æ do 3)" oto co mi napisal... to co ten ?? :)2
No frajny i bedzie pasowal do kazdego auta praktycznie.
Jezeli masz wbudowanie przekazniki w instalacji (a nie na orginalnym mogule na podczerwien) to ten poprzedni tez bedzie dzialal jak trzeba :)2

ps. tamten mial tez dodatkowy ficzer w postaci wyscia na syrenke/migacze - moze sie czasami przydac jak zamykasz samochod z pewnej odleglosci - zeby wiedziec czy faktycznie sie zamknal.... nie pisza czy ten to ma.... No ale to juz tylko takie przebieranie w detalach
Radek zwany TReneR

Awatar użytkownika
AndrzejM

Post autor: AndrzejM » pt wrz 02, 2005 8:41 am

Radek przecież dorobienie sterowania migaczy to 10 minut roboty z lutownicą... Timer, przekaźnik i wpięcie w instalację awaryjnych.. i pasi...
XJ LTD 4.0 '90

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » pt wrz 02, 2005 8:43 am

AndrzejM pisze:Radek przecie¿ dorobienie sterowania migaczy to 10 minut roboty z lutownic±... Timer, przeka¼nik i wpiêcie w instalacjê awaryjnych.. i pasi...
Tak jak ktos ma lutownice i ma jakiekolwiek pojecie o elektryce ;-) .... nie wszyscy sie na tym znaja i nie wszystkim chce. Faktem jest ze jak sie cos samemu zmota i to dziala to daje naprawde duuuuuzo satysfakcji
Radek zwany TReneR

Awatar użytkownika
intruz

Post autor: intruz » pt wrz 02, 2005 9:59 am

A czy ktos z was koledzy ma doswiadczena z montarzem sterowania i silownikow do jeepa, ktory nie byl wyposazony w centralny zamek. Tak sie zastanawiam, czy wystarczy zakupic uzywane silowniki i podpiac je do instalacji i do zamkow, czy wymaga to wiekszych przerobek?
Podobny problem nurtuje mnie w przypadku elektrycznie sterowanych szyb...trafil mi sie kurna goly jeep...
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT

Awatar użytkownika
WJ Jeep

Post autor: WJ Jeep » pt wrz 02, 2005 10:09 am

intruz pisze:A czy ktos z was koledzy ma doswiadczena z montarzem sterowania i silownikow do jeepa, ktory nie byl wyposazony w centralny zamek. Tak sie zastanawiam, czy wystarczy zakupic uzywane silowniki i podpiac je do instalacji i do zamkow, czy wymaga to wiekszych przerobek?
Podobny problem nurtuje mnie w przypadku elektrycznie sterowanych szyb...trafil mi sie kurna goly jeep...
To się ciesz, że to czego nie ma juz na pewno nie padnie. I nie kombinuj, bo dopiero będziesz miał jak spędzać każdą wolną chwilę :)21
WJ '00 6.5"

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » pt wrz 02, 2005 10:11 am

Kup sobie komplet drzwi z bebechami na jakims szrocie i przeloz ;-)
Radek zwany TReneR

Awatar użytkownika
intruz

Post autor: intruz » pt wrz 02, 2005 10:24 am

No, ale czy taki goly jeep bedzie mial wyprowadzone wszystkie wiazki do podlaczenia wszystkiego??? Na razie znalazlem gruba ( nie podpieta) wtyczke pod dywanikiem, ale wyglada mi ona na ta od elektryki fotela...
XJ Country 4.0L, 242, manual, lift 2", LPG II gen. 30x9.5 AT/MT

Awatar użytkownika
Stiopa

Post autor: Stiopa » pt wrz 02, 2005 10:28 am

Radek666 pisze:Kup sobie komplet drzwi z bebechami na jakims szrocie i przeloz ;-)
@Radek - widzę , że masz dzisiaj od rana same dobre pomysły . :)21 :)21

Energia aż Cię roznosi . :D :D Co Ci sie takiego miłego w nocy przydarzyło , żeś taki kwitnący ? :D :D :D
Stiopa
XJ Sport '93

Awatar użytkownika
Radek666

Post autor: Radek666 » pt wrz 02, 2005 10:30 am

Stiopa pisze:
Radek666 pisze:Kup sobie komplet drzwi z bebechami na jakims szrocie i przeloz ;-)
@Radek - widzê , ¿e masz dzisiaj od rana same dobre pomys³y . :)21 :)21

Energia a¿ Ciê roznosi . :D :D Co Ci sie takiego mi³ego w nocy przydarzy³o , ¿e¶ taki kwitn±cy ? :D :D :D
No coz - zona sie niewatpliwie do tego przyczynila ;-)
Radek zwany TReneR

Awatar użytkownika
Stiopa

Post autor: Stiopa » pt wrz 02, 2005 10:40 am

Radek666 pisze:
Stiopa pisze:
@Radek - widzę , że masz dzisiaj od rana same dobre pomysły . :)21 :)21

Energia aż Cię roznosi . :D :D Co Ci sie takiego miłego w nocy przydarzyło , żeś taki kwitnący ? :D :D :D
No coz - zona sie niewatpliwie do tego przyczynila ;-)

Wieedziaaałem . :)2 :)2 :D :D
Stiopa
XJ Sport '93

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jeep”