Przegrzewa mi się silnik w cherokee 2.5B 85r
Moderator: Mroczny
Radek, a jesteś pewny, że od 91? A nie w 92 były zmiany?
Czy w limitedach na zewnątrz nowy widać po innej czcionce napisu na błotniku? (ja wiem, że najlepiej zajrzeć pod maskę ale na zdjęciach to właśnie ten napis się rzuca w oczy).
Czy w limitedach na zewnątrz nowy widać po innej czcionce napisu na błotniku? (ja wiem, że najlepiej zajrzeć pod maskę ale na zdjęciach to właśnie ten napis się rzuca w oczy).
XJ'92 Ltd 4.0HO
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
Na Jeepa nikt nie powie LR.W przeciwieństwie do LRa na którego większość mówi dżip
'91. Co do czcionki to takich szczegolow to ja nie znamSiMarco pisze:Radek, a jeste¶ pewny, ¿e od 91? A nie w 92 by³y zmiany?
Czy w limitedach na zewn±trz nowy widaæ po innej czcionce napisu na b³otniku? (ja wiem, ¿e najlepiej zajrzeæ pod maskê ale na zdjêciach to w³a¶nie ten napis siê rzuca w oczy).

Radek zwany TReneR
Mialem sobie kiedys Jeepka

Najprawdopodobniej padła uszczelka będę dobrej myśli.
Ja mam i korek na chłodnicy i korek na zbiorniczku wyrównawczym.
A i mniej więcje sugerowałem się według waszych informacji i sprawdziłem sobie dokładnie olej i korek oleju na pokrywie zaworów i coś mi się wydaje że płyn idzie mi do oleju bo były białe plamy na bagnecie i korku.
Wentylator u mnie jest zamontowany na pompie wody i nie zauważyłem podpiętego do niego żadnego czujnika.
Coś mi się wydaje że to będzie uszczelka albo pęknięta głowica jak rozbiorę silnik to będę wiedział - dzięki za informacje.
Nie widziałem na konsoli obok liczników żadnej kontrolki od temperatury wody czy to możliwe????
A i mniej więcje sugerowałem się według waszych informacji i sprawdziłem sobie dokładnie olej i korek oleju na pokrywie zaworów i coś mi się wydaje że płyn idzie mi do oleju bo były białe plamy na bagnecie i korku.
Wentylator u mnie jest zamontowany na pompie wody i nie zauważyłem podpiętego do niego żadnego czujnika.
Coś mi się wydaje że to będzie uszczelka albo pęknięta głowica jak rozbiorę silnik to będę wiedział - dzięki za informacje.
Nie widziałem na konsoli obok liczników żadnej kontrolki od temperatury wody czy to możliwe????
CHEROKEE 2.5B/G 85r
GG: 1912106
Re: Najprawdopodobniej padła uszczelka będę dobrej myśli.
Przecież jest wskaźnik temp. cieczy chłodzącejmarco57 pisze: Nie widziałem na konsoli obok liczników żadnej kontrolki od temperatury wody czy to możliwe????

Racja jest jak dziura w d...,każdy ma swoją:)21
Przecież jest wskaźnik temp. cieczy chłodzącejtechmark pisze:marco57 pisze: Nie widziałem na konsoli obok liczników żadnej kontrolki od temperatury wody czy to możliwe????

Czy jak przekręce zapłon to powinna zaświecić się jak pozostałe ba jak to zrobiłem to świecą trzy od oleju paliwa i ładowania a ta jedna nie

CHEROKEE 2.5B/G 85r
Marco na pewno nie masz wychyłowego wskaźnika temperatury
Ja mam takie auto z 84 r. i jest.Zamiast obrotomierza mam kontrolkę rezerwy paliwa ale obok mam wskaźnik temp.
http://jeep.avtograd.ru/Cherokee/inject ... /codes.htm - na tej stronce jest fotka fragmentu deski.Na pewno nie masz tego małego górnego "zegara" na desce rozdzielczej?

Ja mam takie auto z 84 r. i jest.Zamiast obrotomierza mam kontrolkę rezerwy paliwa ale obok mam wskaźnik temp.
http://jeep.avtograd.ru/Cherokee/inject ... /codes.htm - na tej stronce jest fotka fragmentu deski.Na pewno nie masz tego małego górnego "zegara" na desce rozdzielczej?
niestety
Niestety u mnie nie ma takiego wychyłowego wskaźnika temperatury jest tylko kontrolka z żarówką która jeśli temperatura jest za wysoka powinna się zapalić ale niestety nie zapala się gdy płyn osiąga max temperaturęJeepFan pisze:Marco na pewno nie masz wychyłowego wskaźnika temperatury![]()
![]()
CHEROKEE 2.5B/G 85r
- and
-
- Kontaktowanie:
a wracajac do sprzegla wiskozowego koledzy to mozliwe jest ze raz dziala a raz nie? ostatnio czyscilem z blota chlodnice bo sie grzal i juz juz wydawalo mi sie ze jest ok a on po po jakims czasie znowu . a teraz dulgo znowu ok. tak myslalem ze moze to ten wentylator z tym sprzeglem ale sam juz nie wiem bo nie ma objawow stalych .raz na jakis czas mu odbija.
- dj_wojtecki
-
- Kontaktowanie:
Wisko raczej dziala albo nie permanentnie...and pisze:a wracajac do sprzegla wiskozowego koledzy to mozliwe jest ze raz dziala a raz nie? ostatnio czyscilem z blota chlodnice bo sie grzal i juz juz wydawalo mi sie ze jest ok a on po po jakims czasie znowu . a teraz dulgo znowu ok. tak myslalem ze moze to ten wentylator z tym sprzeglem ale sam juz nie wiem bo nie ma objawow stalych .raz na jakis czas mu odbija.
Radek zwany TReneR

-
-
- Kontaktowanie:
ale nowa znczy nówka z ASO czy nowa znaczy druga używka bo jeżelitak to może być jeszcze taki manewr że chłodnica jest zamulona i nie oddaje ciepła tylko się grzeje ja tak miałem w oplu grzał się niemiłosiernir nie było wiadomo co jest (bo wcześnie wumieniliśmy chłodnice ) a okazało się że chłodnica była zakamieniona bo nie było przejściawody i był klops ale wymiana chłodnicy pomogładanielpoz pisze:chlodnica chyba nowa bo czytalem ze kolega kupil za 650zl wiec to juz odpada
moze faktycznie wisko nie robi?

Zielony rzep z dużą ilościa błota i halogenów
- dj_wojtecki
-
- Kontaktowanie:
- dj_wojtecki
-
- Kontaktowanie:
kurna, no to jesli miesza ci sie woda z olejem to zwiastuje nielada klopoty... oby nie okazalo sie, ze jak u mnie w volvo... uszczelka gites, glowica spoko a pekniety blok silnikamarco57 pisze:Coś mi się wydaje że to będzie uszczelka albo pęknięta głowica jak rozbiorę silnik to będę wiedział - dzięki za informacje.

Pancerny XJ,, 2,5l, + ze 4,5', 32' ale oryginal simex